Пиенето на сода за хляб е евтин и безопасен начин за справяне с автоимунно заболяване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Дата: 25 април 2018 година;

Източник: Медицинския колеж на Джорджия в Университета Огуста

Резюме: Доза сода за хляб, приемана всеки ден може да помогне за снижаването на увреждащото възпаление при автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, казват учени. Те са се сдобили с някои от първите доказателства за това как евтиното, продавано без рецепта средство против киселини в стомаха може да насърчи далака вместо това да доведе до противовъзпалителна среда, която може да е лечебна по отношение на възпалителните заболявания, съобщават учените.

Дневна доза сода за хляб може да помага за снижаването на увреждащите възпалителни автоимунни заболявания като ревматоидния артрит, казват учени.

Те имат някои от първите доказателства за това как това евтино, продавано без рецепта противокиселинно средство може вместо това да стимулира в далака ни противовъзпалителна среда, която може да е терапевтична при възпалително заболявания, съобщават учени от Медицинският колеж на Джорджия в доклад в списанието Journal of Immunology.

Впечатляващо разкритие: Комбинацията сода за хляб и кокосово масло убива рака

Те доказаха, че когато плъхове или здрави хора пият разтвор от сода за хляб или натриев бикарбонат, той става причина стомахът да произвежда повече киселина за храносмилането на храната при следващото хранене и задействат малко проучените мезотелиални клетки, намиращи се върху далака, за да нареждат на този орган с размер на юмрук, че не е необходимо да се предприема защитен имунен отговор.

В основни линии посланието е „най-вероятно става дума за хамбургер, не за бактериална инфекция”, казва д-р Пол О’Конор, бъбречен физиолог в Катедрата по физиология на Медицинския колеж на Джорджия при Университета на Огуста и автор на изследването.

Мезотелиалните клетки покриват телесни кухини като онези, които съществуват в храносмилателния тракт, и те също така покриват външността на органите ни, за да има пречат, буквално, да се трият един в друг. Преди около десетилетие бе открито, че тези клетки предоставят също така и друго ниво на защита. Те имат малки щифтове, наречени микровили, които усещат околната среда и предупреждават органите, които покриват, че има нападател и че е необходим имунен отговор.

Маска от сода за хляб срещу торбички и тъмни кръгове под очите и отекли клепачи, рецепта

Учените от Медицинския колеж на Джорджия мислят, че пиенето на сода за хляб казва на далака – който е част от имунната система, действа като голям филтър на кръвта и е мястото, където се пази част от белите кръвни телца, като макрофагите – да не насилват имунния отговор. „Определено, пиенето на сода бикарбонат въздейства на далака и ние мислим, че това става посредством мезотелиалните клетки”, казва О’Конор.

Преобразуването, което се случва с помощта на изпращащото сигнали химическо съединение ацетилхолин изглежда насърчава среда, която препятства възпалението, съобщават те.

В далака, както и в кръвта и бъбреците, те откриха след пиенето на вода със сода за хляб в продължение на две седмици, че групираните имунни клетки, наречени макрофаги, се променят от първоначално такива, които насърчават възпалението и се наричат М1 в такива, които го снижават и се наричат М2. Макрофагите, които може би са най-известни заради способността си да консумират шлаки в тялото като отломки от увредените или мъртви клетки, се отзовават рано на повик за имунен отговор.

В случая с лабораторните животни, проблемите са хипертония и хронично бъбречно заболяване, проблеми, които накараха учените да мислят за използването на сода за хляб.

Как естествено да излекуваме бъбреците си със сода за хляб

Една от многото функции на бъбреците е балансирането на важни съединения като киселина, калий и натрий. При заболяване на бъбреците, функцията на бъбреците и един от произтичащите от това проблеми може да е че кръвта става твърде киселинна, казва О’Конор. Значими последици могат да са повишен риск от сърдечно-съдово заболяване и остеопороза.

„Киселинността настройва целия организъм в основни линии да се проваля”, казва О’Конор. Клинични изпитания показват, че дневна доза сода за хляб не само снижава киселинността, но всъщност забавя напредването на бъбречната болест и сега се предлага като терапия на пациенти.

„Започнахме да мислим, как содата за хляб забавя развитието на бъбречно заболяване? казва О’Конор.

Лечение на различни видове рак на хранопровода със сода за хляб и витамин С

И тогава противовъзпалителното въздействие започна да се разкрива и те видяха снижаване на клетките М1, и увеличаване на клетките М2 в техния модел на бъбречно заболяване след консумацията на сода за хляб.

Когато те проследиха модел с плъхове, които всъщност не страдат от бъбречно заболяване, те видяха същия отговор. Учените работиха с изследователи в Института по превенция на Медицинския колеж на Джорджия, за да включат здрави студенти по медицина, които пиеха сода за хляб в бутилка с вода и също имаха сходен отговор.

„Преминаването от възпалителен към невъзпалителен профил се случва навсякъде”, казва О’Конор. „Видяхме го в бъбреците, видяхме го в далака, сега го виждаме в периферната кръв”.

Променящата се среда, казва той, вероятно се дължи на повишеното преобразуване на част от провъзпалителните клетки в анти-възпалителни клетки в тандем с действителното производство на повече анти-възпалителни макрофаги. Учените също така видяха промяна в други видове имунни клетки като контролиращите Т клетки, които общо взето забавят имунния отговор и помагат за спирането на имунната система да не атакува собствените си тъкани. Тази анти-възпалителна промяна продължава поне четири часа при хората и три дни при плъховете.

Мед и сода за хляб – невероятен лек за най-смъртоносното заболяване!

Промяната се свързва отново с мезотелиалните клетки и с техните разговори с нашия далак с помощта на ацетилхолина. Част от новата информация за мезотелиалните клетки е, че те са невроно-подобни, но не са неврони, бързо пояснява О’Конор.

„Ние мислим, че холинергичните (на ацетилхолина) сигнали, за които знаем, че са посредници в този противовъзпалителен отговор не идват директно от вагосувия нерв, който стимулира далака, но от мезотелиалните клетки, които формират тези връзки с далака”, казва О’Конор.

Всъщност, при срязване на вагусовия нерв, голям краниален нерв, който започва в мозъка и достига вътре в сърцето, белите дробове и стомаха и червата, за да помага да контролира неща като постоянен сърдечен ритъм и храносмилане, това не въздейства на подобното на това на невроните поведение на мезотелиалните клетки.

Въздействието изглежда е по-скоро локално, защото самото докосване на далака наистина действаше.

Вижте как правилно да използвате сода за хляб за намаляване на коремемните тлъстини

Когато те премахваха или дори само преместваха далака, това разкъсваше крехките мезотелиални връзки и противовъзпалителният отговор се губеше, казва О’Конор. Всъщност, когато те само леко преместваха далака, както може да се случи при операция, преди това гладкото покритие на мезотелиалните клетки ставаше по-нагънато (на буци) и променяше цвета си.

„Ние мислим, че това помага в обяснението на холинергичния (ацетилхолинен) противовъзпалителен отговор, който хората изследват от дълго време”, казва О’Конор.

Изследвания в момента се провеждат и в други институции, които в голяма степен като стимулирането на вагусовия нерв при припадъци, електрически стимулират вагусовия нерв за забавяне на имунния отговор при хора с ревматоиден артрит. Въпреки че не е известна пряка връзка между вагусовия нерв и далака – а О’Конор и неговият екип отново потърсиха такава – лечението също така отслабва възпалението и сериозността на заболяването при ревматоиден артрит, съобщават изследователи в Института за медицински изследвания Файнстайн съобщи през 2016 година в списанието National Academy of Sciences.

Мигновено стимулиране на вагусовия нерв облекчава възпаление, депресия, мигрени…

О’Конор се надява, че пиенето на сода за хляб може някой ден да даде подобни резултати за хората с автоимунни заболявания.

„Вие всъщност не изключвате нито включвате нещо, вие просто го бутате на една страна като му давате противовъзпалителен стимул”, казва той, „в този случай, далеч от вредното възпаление. Това потенциално е наистина безопасен начин за лечение на възпалително заболяване”.

Далакът също така се уголемява при консумацията на сода за хляб, учените мислят, че това е заради противовъзпалителния стимул, който той предоставя. Инфекция също може да увеличи размера на далака и лекарите често палпират далака когато се притесняват за сериозна инфекция.

Други клетки освен невроните е известно, че използват химическия комуникатор ацетилхолин. Содата за хляб също така взаимодейства с киселинни съставки като суроватка и какао в торти и в други печива, за да помага на тестото да бухва и наред с топлината от фурната да се надига. Тя може също така да помогне за повишаването на pH в басейни, съдържа се в антиацидите и помага в почистването на зъбите и ваните.

Изследванията са финансирани от Националния здравен институт (на САЩ).

Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

Ежедневна доза сода за хляб лекува автоимунно заболяване, откри изследване. Ето как да го пием

Как да пием сода за хляб, за да подобрим здравето си

Ето някои съвети за това как да включваме този евтин и лесен трик в ежедневието си:

Содата за хляб е най-добре да се приема на празен стомах, макар че тя не трябва да се пие сутрин. Ако приемате сода за хляб с храната, неразградените протеинови молекули могат да проникнат в стомаха и червата ви. Стремете се да пиете содата в средата на деня — един час преди обяд — или един час след вечеря.

Започнете с 1/8 чаена лъжица и достигнете до 1/4 чаена лъжица. Ако се задъхате или получите сърцебиене след пиенето на сода за хляб, вие сте прекалили с количеството. Знайте, че ако кръвта ви вече е алкална и приемете твърде много сода за хляб, това може да причини вредни странични ефекти дори инфаркт или хипералкалоза.

Содата за хляб: Спасение след усилена физическа активност

Разберете какви са нивата ви на натрий от самото начало. Ако изпитате нередовни пулсации или забележите други сърдечни проблеми преди да започнете да приемате сода за хляб, трябва първо да помолите своя лекар да пусне изследване на нивата ви на натрий. Нивата ви на натрий може да са били твърде високи или твърде ниски първо на първо. Повечето хора имат ниски нива на калий и магнезий и високи нива на натрий, но е най-добре лекарят ви да пусне изследвания. В идеалния случай, нивата ви на калий, магнезий и натрий трябва всички да са в баланс един с друг понеже те работят в синхрон, за да регулират циркадния ви ритъм.

Забележка ако пиете лекарство за щитовидната жлеза: Ако пиете хранителни добавки или лекарство за щитовидната жлеза, може също така да не усвоявате и това лекарство. Освен ако хранителните ви добавки не изискват киселинност, за да действат, те би следвало да действат добре в съчетание със содата за хляб.

Содата за хляб снижава риска от преждевременна смърт

Опитайте „булетпрууф” подхода: Понеже повечето хора вече имат високи нива на натрий в тялото си, можете да използвате калиев бикарбонат вместо натриев бикарбонат. (Както показват имената им едната форма е производна на калия, а другата е производна на натрия). Можете да използвате по малко и от двете, но не взимайте повече от ¼ чаена лъжица общо. Можете да откриете калиев бикарбонат под формата на хранителна добавка в магазините за здравословни храни или в аптеките.

Друга рецепта за пиенето на сода за хляб за лечението на бъбреците ще откриете тук

Още за содата за хляб:

Содата за хляб убива туморите, по-безопасна и по-ефикасна е от всичко останало, казва лекар

Содата за хляб – кошмарът на фармацевтичната индустрия

Кратка история на содата за хляб и някои употреби

Източници:

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180425093745.htm

https://blog.bulletproof.com/baking-soda-combats-autoimmune-disease-study/
Снимка: debuglies.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *