Oткрития и развенчани митове в медицината, които ще разлюлеят света – 6

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ТАЙНА #6

 Измамата, свързана с ваксините против грипа

Какво знаят здравните работници, което вие не знаете?

flu shot

(Макар че статията е от преди няколко години, днес положението едва ли се е променило, затова си позволяваме да я публикуваме като част от поредицата.)

 Дами и господа, ето ги и тях, вашите ваксини против грип за 2008-2009! Афлурия, Флуарикс, ФлуЛавал, ФлуМист, Флувирин, Флузоун… И те не са само някаква смесица на изморени стари вирусни щамове с включен може би един нов щам. Те съдържат три чисто нови, неизползвани преди щама.

Точно така – започваме от нулата! (Защо? Защото щамовете от миналия сезон се проявиха добре в онова, което се очакваше от тях да правят… да предпазват от грипа). И всичко щеше да е наред със света, ако нямаше едно досадно ново изследване, за което Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) и Центровете за контрол и превенция на заболяванията вероятно биха искали вие да не знаете.

     Смесени сигнали

‘При възрастните хора, ваксината срещу грипа не се свързваше със снижен риск от пневмония.’ Майкъл Л. Джаксън, водещ автор на новото изследване, каза това за ‘ХелтДей Нюз’. И не е нужно да казваме, че това не е нещото, което служителите на FDA и на Центровете за контрол и превенция на заболяванията искат да чуят, когато са заети да тиражират сезонното си всяване на страх от ваксините против грип.

Изследването на г-н Джаксън показва, че ползите, които възрастните хора извличат от ваксината срещу грипа се отнасят най-вече за по-младите и по-здрави възрастни. С други думи, хората които имат естествено по-здрава имунна система е по-малко вероятно да се разболеят от грип. Така че, ваксината против грип наистина ли предпазва от инфекция или тя щеше да е предотвратена така или иначе?

Готови ли сте за сензацията? Г-н Джаксън съобщава, че в три-годишното си изследване, в което бяха включени повече от 1170 лица на възраст над 65 години, ваксината срещу грипа снижава риска от пневмония с ‘незначителните’ 8 процента през грипния сезон, но е свързана с ПОВИШЕН риск от 4 процента по време на  сезонните пикове.

И така, ако 8те процента са незначителни, тогава 4те процента са още по-незначителни. Но когато човек очаква ваксината да предлага защита, а се окаже, че вярно е обратното,  това изглежда някак си важно! Възрастните хора наистина ли трябва да се ваксинират? Г-н Джаксън казва… ДА! Въпреки, че той признава: „По-ранни изследвания надценяваха това колко добре действа ваксината за намаляването на усложненията от грипа.”

Какво знаят те, което ние не знаем?

Докладът на Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) за ваксините 08-09 съдържа изненадващ детайл: Само 40 процента от здравните работници в САЩ се ваксинират против грип всяка година.

Представете си. Това са хората, които имат лесен достъп до ваксините против грип. На тях не им се налага да се обаждат и да си запазват час и да шофират до кабинета на лекаря. И вероятно на повечето от тях те са им на разполонжение безплатно. И въпреки това шест от 10 казват ‘не’.

Така че, ако ваксините бяха наистина ефикасни, не мислите ли, че всички тези сестри и лекари и болничен персонал щяха с радост да се възползват от тази леснодостъпна защита? И въпреки това, те не го правят. Това някак ви кара да се чудите какво знаят те, което ние не знаем.

Може би те просто практикуват здравословни навици, които поддържат имунната им система здрава, което е най-логичният начин да се избягват грипа и другите вируси.

Източник: HIS, 11 Medical Breakthroughs and Breakdowns That Will Rock the World, April 2010

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *