Четири подкрепени от науката ползи за здравето от канабиса, които масовите медии пренебрегват

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cannabis-4-benefits(Natural News) Всички знаем, че масовите медии не обичат да говорят много-много за канабиса. В края на краищата те трябва да са в мир с рекламодателите си, като алкохолни марки и фармацевтични компании. Тяхното мълчание по проблема е особено оглушително като се вземе предвид колко малко ефирно време посвещават те наистина на някои сериозни проблеми, при които канабиса помага. Вдъхновени от сайта Будни времена (Waking Times), предлагаме поглед към четири подкрепени от науката ползи за здравето на канабиса, които трябваше да са в заглавията на масовите новинарски медии.

Канабиноидите – най-важните естествени лекове на 21 век

1.  Канабисът предпазва хората, пиещи алкохол от чернодробни заболявания  

Въздействието на алкохола върху черния дроб е добре документирано, а изследователите откриха нещо, което снижава вероятността човек, който пие да развие обичайните чернодробни проблеми като затлъстяване на черния дроб, цироза и рак на черния дроб: и това е канабисът. Според изследователите в Медицинския факултет на Университета на Масачузетс, пиещите алкохол, които освен това използват канабис е значително по-малко вероятно да развият който и да било от гореспоменатите проблеми. Освен това, алкохолно зависимите потребители имали много по-ниска вероятност от развиване на чернодробно заболяване от независимите потребители.

Поредната история на успеха: мъж се излекува от терминален рак с масло от канабис

2.    Канабисът може да действа като алтернатива на опиоидите

Колкото и масовите медии да обичат да говорят за опиоидната криза, те очевидно не се интересуват от това да помогнат за променяне на статуквото. Те нанасят огромна вреда като пренебрегват факта, че канабисът може да се използва като по-безопасно средство за облекчаване на болката, което не носи риска на опиоидите. Например, израелско изследване на употребата на канабиса при възрастни хора разкри, че 93.7 процента от участниците отбелязали подобрения в болката, като една пета от тях можели да се откажат или да намалят употребата си на опиоидни аналгетици след шест месеца. Изследователите заключиха, че канабисът е безопасен и ефикасен лек за болката при по-възрастните хора. При положение, че Националният институт за злоупотреба с наркотици съобщава, че повече от 115 американци умират всеки ден от свръхдоза опиоиди, живота на много хора може потенциално да бъде спасен.

Канабиноидната система в тялото е мощен фактор за здравето

3.    Канабисът може да помогне в битката срещу деменцията

Ще чуете истории за широкото разпространение на деменция в големите новинарски канали от време на време, като се предполага, че почти 50 милиона души в целия свят живеят с това заболяване, но няма да чуете някой да споменава как THC в канабиса е доказано в изследвания, че спира процеса на стареене на мозъка и подобрява умствените процеси, което го прави чудесен кандидат за лечението на деменция.

4.    Канабисът помага на хората с ракови тумори

Чували сме много истории за хора забавили или излекували рака си с помощта на канабис и това подтиква изследователите да проучат въпроса. Не е изненадващо, че много от тези изследвания потвърждават, че канабисът наистина убива раковите клетки. В изследване, проведено в Университета Комплутенс в Мадрид, мозъчните ракови клетки в основни линии се самоубиват след като бъдат третирани с THC (активна и лековита съставка в канабиса), като здравите клетки остават незасегнати, което превръща това лечение в далеч по-добър подход от химиотерапията.

Защо канабисът е бъдещето на медицината

Понеже канабисът е широко заклеймяван благодарение в голяма степен на федералните закони за наркотиците, едва наскоро канабисът започна да печели повече одобрение. Има необходимост от още изследвания, за да се открие още какво може да прави канабиса за нашето здраве, но можем спокойно да кажем, че това, че тази болка спомага облекчаването на опиоидната криза, предпазва от деменция и се бори с рака е доста добро начало.

Канабис: Унищожава рака, не само симптомите

С това не искаме да кажем, че използването на канабис няма своите потенциални недостатъци, като например причиняването на замаяност у някои хора, но има доста много ползи, които се пренебрегват напълно от масовите медии, така че хората, които разчитат единствено на тях, за да се осведомяват, може да пропуснат едно ценно средство за добро здраве в резултат на това.

Още за ползите от това лековито растение можете да прочетете в категория „Медицинска марихуана” в сайта Здрави всеки ден

Източник:

https://www.naturalnews.com/2018-02-26-science-backed-health-benefits-cannabis-ignored-by-media.html

Снимка: Sott

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *