Канабиноидната система в тялото е мощен фактор за здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Тема с продължение

Когато науката и практиката се срещат в полза на здравето: Биоложка обяснява как марихуаната кара туморните клетки да се самоубиват, а Рик Симсън го доказва на практика

Marijuana

(NaturalNews) Терапевтичният потенциал на канабиса сякаш е безграничен и се простира далеч отвъд това просто да облекчава гадене или болка при смъртно болните. Кристина Санчес, молекулярен биолог от Университета Компултенсе в Мадрид, Испания изучава молекулярното действие на канабиноидите от повече от 10 години и през това време тя и колегите й научиха, че тетрахидроканабинолът или THC, който е основният психоактивен компонент в канабиса предизвиква „самоубийството” на туморните клетки, докато здравите клетки остават незасегнати.

Това невероятно откритие беше донякъде неочаквано, понеже Санчес и екипът й първоначално изучаваха ракови клетки в мозъка с цел по-доброто разбиране как функционират те. Но в процеса те забелязаха, че изложени на THC, туморните клетки не само спират да се увеличават и размножават чрез пролиферация, но и се самоунищожават, както в лабораторни тестове, така и в животински изследвания. Санчес за първи път съобщи за това още през 1998 година, когато публикува разработка за противораковото действие на THC в европейското списание по биохимия FEBS Letters.

„В началото на 60-те години на миналия век Рафаел Мешулам от Юдейския университет в Израел категоризира основното съединение в марихуаната, причиняващо нейното известно на всички ни психоактивно действие”, обяснява Санчес в интервю за Cannabis Planet. „След откритието на това съединение, което се нарича THC, стана съвсем очевидно, че това съединение нямаше как да не въздейства на клетките, на организма ни, посредством молекулярен механизъм”.
Изследвания доказват, че човешкото тяло е създадено така че да усвоява съединенията в канабиса

Изследвания от по-късна дата, проведени през 80-те години на миналия век разкриха, че в човешкото тяло има две специфични цели за THC: ендогенна рамка, която обработва THC и другите канабиноиди, позната като ендоканабиноидна система, и различни канабиноидни рецептори, разположени в цялото тяло, които ги оползотворяват. Заедно тези две естествени системи позволяват на тялото да се възползва от канабиноидите, съдържащи се в канабиса, някои от които не се срещат на друго място в природата.

„Ендоканабиноидите, заедно с рецепторите и ензимите, които синтезират, които произвеждат, ендоканабиноидите и които разграждат ендоканабиноидите са онова, което ние наричаме ендоканабиноидна система”, добавя Санчес. „А днес знаем, че ендоканабиноидната система регулира много биологични функции: апетит, прием на храна, моторно поведение, репродуктивност и много много други функции. Именно затова растението има толкова широк терапевтичен потенциал”.

Маслото от канабис „Phoenix Tears“ вече лекува хората от рак

Когато се вдишват или поглъщат, канабиноидите на канабиса се усвояват в естествената ендоканабиноидна система на тялото, попадайки в канабиноидните рецептори по същия начин, по който го правят ендогенните канабиноиди. Въздействието на този процес що се отнася до рака, демонстрирано в животински модели както на рак на гърдата, така и на различни видове рак на мозъка, е че туморните клетки биват въвлечени в състояние на апоптоза, което означава, че те се самоунищожават.

„Клетките умират по различни начини, а след лечението с канабиноиди те умираха по чистия начин – самоубиваха се”, разкрива Санчес. Едно от предимствата на канабиноидите… е че те се целят конкретно в туморните клетки. Те нямат токсично действие върху нормалните не-ракови клетки. А това е преимущество в сравнение със стандартната химиотерапия, която на практика поразява всичко”.

Описваното от Санчес звучи много подобно на онова, което канадския изследовател и откривател Рик Симсън прави със своето масло от канабис Phoenix Tears, за което се казва че е излекувало много хора през годините без да им навреди, както правят химиотерапията и лъчетерапията.

Прочетете още по темата: Най-голямото откритие в медицината: Този човек излекува 5000 души с конопено масло

Тук припомняме и допълваме написаното в сайта за Рик Симсън:

„Някой ден името „Рик Симсън” ще е дума от ежедневието. Всички ще говорят за него като за човека преоткрил отдавна съществуващ лек за рака. Пътят на Рик към откриването на лек за рака започва през 2003 година . През 2003 година Рик е диагнозиран с базално-клетъчен карцином – рак на кожата. Има три огнища на рака по тялото си – 2 на лицето и 1 на врата. Решението на Рик как да действа след диагнозата е епохално.

Picture-Rick_Simpson-4-0e7ed

Тук съм, за да ви разкрия информация за най-лечебното растение познато на човека – конопа.

Медицинските чудеса са често явление когато се използва масло., извлечено от това конкретно лечебно растение ~ Рик Симсън

След като няма особен късмет с операцията, Рик решава да опита нещо различно. В продължение почти на година Рик вече бил извличал масло от растението канабис и го приемал орално. Той пиел маслото за други здравословни проблеми, но диагнозата рак му напомня нещо и му дава идея. Той си спомня за нещо, което е чул по радиото преди почти 30 години. И това било, че Университетът на Вирджиния е открил канабиноид в канабиса,THC, способен да убива рака при мишки.  Той се досетил, че ако това съединение убива рака при мишките, ще убие и неговия рак.

Решението на Рик било да нанесе масло от канабис върху рака на кожата си. Той капнал от маслото върху марли и направил превръзки върху рака на кожата си. След като изчакал 4 дни той решил да види дали се е случило нещо под превръзките. За изненада на Рик ракът бил изчезнал.  Маслото му от канабис било излекувало рака му”.

„Не разбирам защо в САЩ канабисът е в списъка на забранените растения, защото е съвсем очевидно не само от нашата работа, но и от работата на много други изследователи, че растението има много широк терапевтичен потенциал”, подчертава Санчес.

За необятните лечебни свойства на канабиса можете да прочетете тук: Защо канабисът е бъдещето на медицината
Източници:

http://www.naturalnews.com/048913_cannabis_cancer_treatment_herbal_medicine.html

http://www.cureyourowncancer.org/rick-simpson.html

Снимки: ebn.benefitnews.com; www.chanvre-info.ch

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *