Налтрексон в ниска доза, най-важното терапевтично откритие през последните петдесет години

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

LDN_Mercola

Представяме ви настоящата статия поради големия интерес към статията:

Налтрексон: Лекарството, за което вашият лекар би следвало да ви е казал, но не е

както и поради запитване за още информация за него и за евентуални странични ефекти.

Одобреното от Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) лекарство Налтрексон, в ниска доза, може да нормализира имунната система, помагайки на страдащите от ХИВ/СПИН, рак, автоимунни заболявания и болести на централната нервна система

„Налтрексон в ниска доза (LDN) може да се окаже най-важното терапевтично откритие през последните повече от петдесет години. То предоставя нов, безопасен и евтин метод на лечение като мобилизира естествените защити на имунната система на човека.

LDN в значителна степен снижава разходите за лечение при голям обхват от заболявания. За съжаление, след като от много години Налтрексона няма патентна защита, нито една фармацевтична компания няма да поеме разходите за големи клинични изпитания, необходими за одобряването на новите специални употреби на LDN. Обществените институции са тези, които трябва да впрегнат възможността, предлагана от LDN”. — David Gluck, MD

Какво е Налтрексон в ниска доза и защо това лекарство е важно?

> Налтрексон в ниска доза е много обещаващо лекарство за милиони хора по целия свят които страдат от автоимунни заболявания или от болести на централната нервна система или са изправени пред смъртоносен рак.

> В развиващите се страни, LDN може да предостави първата терапия за ХИВ/СПИН, която е с ниски разходи, лесна е за прилагане и няма странични ефекти.

Самият Налтрексон бе одобрен от FDA през 1984 година в доза от 50 мг с цел лекуване на пристрастените към хероин и опиум, като лекарството блокира действието на тези наркотици. Като блокира опиоидните рецептори, Налтрексонът блокира и рецепцията на опиоидните хормони, които мозъкът и надбъбречната жлеза произвеждат: бета-ендорфин и метенкефалин. Много телесни тъкани имат рецептори за тези ендорфини и енкефалини, което включва всяка клетка на имунната система на тялото.

Прочетете още за това лекарство: Налтрексон: Лекарството, за което вашият лекар би следвало да ви е казал, но не е

През 1985 година, Бърнард Бихари, MD, лекар с клинична практика в Ню Йорк, откри действието на много по-малка доза Налтрексон (приблизително по 3 мг веднъж на ден) върху имунната система на тялото. Той откри, че тази ниска доза при лягане вечер успява да подобри реакцията на пациента към инфекцията ХИВ, вирусът, който причинява СПИН. [Забележка: Впоследствие, оптималната доза LDN за възрастен бе открито че е 4.5 мг.]

В средата на 90те години на миналия век д-р Бихари откри, че пациентите му с рак (като лимфом или рак на панкреаса) може да се подобрят, в някои случаи драматично, от LDN. Освен това, хората с автоимунно заболяване (като лупус) често показвали незабавен контрол над развитието на болестта докато пиеле LDN.

LDN показва ефикасност в хиляди случаи.

Рак

Към средата 2004 година д-р Бихари съобщи, че е лекувал над 300 болни от рак пациенти, които не са успели да се повлияят от стандартните лечение. Около 50% от тази група след четири до шест месеца лечение с LDN започват да показват спиране на туморния растеж, като над една трета от тях показват обективни признаци за смаляване на тумора.

Автоимунни заболявания

В групата пациенти, страдащи от автоимунно заболяване, всички са повлияни положително от LDN; всички изпитват спиране развитието на болестта си. При много пациенти има подчертана ремисия в признаците и симптомите на заболяването. Най-големият брой пациенти в автоимунната група са хора с множествена склероза, от които пациенти на д-р Бихари са около 400. По-малко от 1% от тези пациенти въобще изобщо са имали нова атака на МС докато поддържавали терапията си с редовен прием на LDN всяка вечер.

ХИВ/СПИН

Към септември 2003 година, д-р Бихари лекува 350 пациенти със СПИН, използвайки LDN наред с обичайните терапии за СПИН. През предишните 7 години над 85% от тези пациенти не показват забележими нива на вируса ХИВ — много по-голям процент на успех от този при повечето лечения на СПИН и то без никакви значими странични ефекти. Струва си също така да отбележим, че много пациенти с ХИВ/СПИН живеят без симптоми от години като пият само LDN без никакви други лекарства.

Заболявания на централната нервна система

Ненаучни съобщения продължават да се получават относно положителните ефекти на  LDN върху развитието на болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, амиотрофична латерална склероза (ALS—болестта на Лу Гериг), и първична латерална склероза. Д-р Жаклин Макандлес откри много положителен ефект на LDN в подходящо снижена доза и прилаган като трансдермален крем при деца с аутизъм.

> Как е възможно едно лекарство да повлиява такъв широк обхват от заболявания?

Всички заболявания, изброени в статията Налтрексон: Лекарството, за което вашият лекар би следвало да ви е казал, но не е имат обща характерна черта: при всички тях имунната система играе централна роля. Ниските кръвни нива на ендорфини обикновено присъстват, допринасяйки за свързаните със заболяванията имунни недостици.

Изследвания, проведени от други — на невропептидните рецептори, изразени в различни човешки тумори — откриват опиоидни рецептори в много видове рак:

 • Мозъчни тумори (както астроцитома, така и глиобластома)
 • Рак на гърдата
 • Рак на ендометриума
 • Плоскоклетъчен рак на главата и врата
 • Миелиодна левкемия
 • Рак на белите дробове (както дребноклетъчни, така и недребноклетъчни клетки)
 • Невробластома и други…

Тези заключения показват възможността за полезен ефект на LDN в голямо разнообразие от често срещани видове рак.

ВАЖНО:Когато купувате Налтрексон, непременно подчертайте, че НЕ искате LDN в бавно-освобождаваща се форма.

Пациенти споделят, че аптеките се зареждат с форма на Налтрексон с бавно освобождаване. Аптеките трябва да са инструктирани да НЕ предлагат LDN във форма с бавно освобождаване или във форма с освобождаване във времето. Налтрексонът трябва да се приема в ниска доза единствено, защото това е формата, която му позволява бързо и рязко да се покачва в потока на кръвта, а не в променена форма (на постепенно освобождаване, например), при която терапевтичните му ефекти могат да бъдат спряни.

Налтрексонът има ли странични ефекти или предупреждения?

> Странични ефекти:

LDN на практика няма никакви странични ефекти. Понякога, през първата седмица на употреба на LDN, пациентите могат да се оплакват от известно затруднение със съня. Това рядко продължава след първата седмица. Ако все пак неудобстворо продължи, дозата може да бъде снижена от 4.5 мг на 3 мг всяка вечер.

> Предупреждения:

 1. Понеже LDN блокира опиоидните рецептори в цялото тяло за три или четири часа, хората използващи лекарство, което е опиоиден агонист т.е. наркотично лекарство — като Ultram (tramadol), морфин, Percocet, пластир Duragesic или лекарство, съдържащо кодеин — не трябва да взимат LDN преди тялото им напълно да се изчисти от лекарството, което пият. Пациентите, които са станали зависими от ежедневната употреба на съдържащи наркотични вещества болкоуспокояващи лекарства може да са нуждаят от 10 дни до 2 седмици, в които тези лекарства бавно ще изчезнат от тялото напълно (докато първо ги замените с пълните дози на не-наркотични болкоуспокояващи средства) преди да можете безопасно да започнете да приеманте LDN.
 2. Пациенти, които пият заместител на щитовидни хормони за диагнозата тироидит на Хашимото с хипотироидизъм би следвало да започнат LDN в най-ниската доза (1.5 мг за възрастен). Трябва да знаете, че LDN може да доведе до бързо намаляване на автоимунното разстройство, което след това може да изисква бързо снижаване на дозата на заместителя на щитовидните хормони с цел избягване симптоми на хипертироидизъм.
 3. Налтрексонът в пълна доза (50 мг) идва с предупреждение срещу употребата му от хора с чернодробни заболявания. Това предупреждение е включено заради неблагоприятните чернодробни последици, открити при опити с употребата на по 300 мг на ден. Дозата от 50 мг не нанася увреждане на чернодробната функция, нито разбира се го правят по-малките дози от 3 и 4.5 мг.
 4. Хора с трансплантирани органи и които следователно пият имуносупресивни лекарства на постоянна база се предупреждават срещу използването на LDN, защото той може да противодейства на тези лекарства.

Като всяко лекарство и Налтрексона следва да се приема под ръководството на лекар и по предназначение в конкретно необходимите дози за избягване на нежелани реакции и за максимална полза.

Поради изобилието от полезни действия на Налтрексона, лекарство малко известно и рядко предписвано, очаквайте още статии за него в нашия сайт.

Здрави всеки ден

 

Източници:

http://www.lowdosenaltrexone.org/#Are_there_any_side_effects

http://www.lowdosenaltrexone.org/#Are_there_any_side_effects

Снимка: www.facebook.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *