5 предложения за естествена защита при невралгични болки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

nevropatia

Уважаеми аптекарю, Моля ви помогнете ми за мравучкането, изтръпването и паренето, които изпитвам.Имам диабет и се чувствам ужасно. Пия метформин и глибурид. Какво мога да направя? – С.Л. Болдър, Колорадо

Отговор: Милиони хора изпитват невралгични усещания–наречени невропатии–които са от дразнещи до наистина болезнени.

Обикновено, невралгичните болки се усещат в стъпалата и описанието им е в широк диапазон като включва: парене (дори и в езика), пронизваща болка, изтръпване, вкочененост, вибриращи / пулсиращи усещания или усещане все едно ви пробождат с шило за лед.

Осъзнаването, че невропатията ви е свързана с друго заболяване е много важно. Ако лекувате невропатията като заболяване само по себе си, тогава ще пропуснете голямата картина и възможността да се излекувате. Има редица причини за неврологични болки като…

  • диабет,
  • висок инсулин,
  • херпес зостер,
  • целиакия или чувствителност към глутен,
  • натравяне с тежки метали,
  • недостици на хранителни вещества,
  • автоимунни заболявания,
  • лаймска болест, и
  • неврологични заболявания.

Други свързани с невропатия симптоми включват цистит, силни повици за уриниране, еректилна дисфункция, загуба на контрол над пикочния мехур, лоша координация на различните части на тялото, мускулни болки, слабост, тригеминална невралгия и замайване при изправяне.

Има лекарства, които могат да помагат на някои хора. Но ако наистина решите да взимате лекарство, непременно пийте най-ниската ефикасна доза за свеждане до минимум на страничните ефекти.

Статините (лекарствата за снижаване на холестерола) също се знае, че причиняват невропатични усещания.

Лекарствата могат да лишат тялото ви от хранителните вещества, които иначе защитават нервите ви, така че невропатичните болки са страничен ефект. Списъкът на лекарствата, които могат индиректно да правят това съдържа стотици, като някои от класическите виновници включват антиацидите, лекарствата за блокиране на киселините, орално приеманите контрацептивни средства, хормонозаместващата терапия, кортикостероидите, статините, лекарствата за рак на гърдата и антибиотиците, съдържащи флуороквинолон.

Последният клас лекарства флуороквинолонте (Cipro, Floxin, Avelox, Levaquin) са на основата на флуорида. Флуоридът е известен с това че уврежда щитовидната жлеза, снижава производството на щитовидни хормони и причинява необратимо увреждане на нервната система.

Сега искам да ви предложа няколко евтини, продавани без рецепта решения за облекчаване на болката.

Хранителните добавки, които препоръчвам помагат за предоставянето на повече кислород в клетките, снижават възпалението, предпазват миелиновия слой около деликатните нерви, унищожават токсичните свободни радикали и снижават протеиновата киназа С (РКС). Те всичките могат да се пият заедно.

5 безлекарствени начина за притъпяване на неврологични болки

1. Алфа липоева киселина (АЛА):

Този антиоксидант премахва свободните радикали, които атакуват миелиновата обвивка и „накъсват” мрежата на нервите. Може да забележите ефект след няколко дни, макар че на повечето хора са им нужни няколко седмици.

Опитайте 200 мг – 250 мг по два до четири пъти на ден или половината от тази доза, ако приемате R-липоева киселина.

За облекчаването на невралгични болки са необходими високи дози, обаче, ако взимате високи дози, ще ви е необходимо да пиете и по малко биотин. Причината е в това, че липоевата киселина краде биотина.

За подсилване на ефекта на антиоксиданта алфа липоева киселина е добре да я пиете с рибено масло, масло от крил или екстракт от докозахексаенова киселина (DHA) от около 500 мг с храна.

Още за АЛА прочетете в статията: Болестта на Паркинсон, естествени лечения

2. Куркумин:

Съдържащ се в куркумата, куркуминът снижава кръвната захар. Съединението прогонва причиняващите болка провъзпалителни цитокини от семейството на тумор некрозните фактори (TNF), толкова добре колкото го прави и азотния оксид. Помага за охлаждането на паренето, което усещате в нервите.

Гответе с куркума, но я вземайте и под формата на хранителна добавка, по 500 мг два пъти дневно. Резултатът се усеща след около месец.

Вижте друг ефикасен начин за прием на куркума: Златното мляко: Древна рецепта с куркума за перфектно здраве

3. Метилкобаламин (В12):

Когато тялото ви изпитва глад за витамин В12, вие губите миелиновата обвивка и нервите ви дават накъсо. Това може да причини невропатия и депресия.

Има десетки лекарства, които лишават тялото от В12 като лекарствата за диабет, както и фабричните храни, захарта, антибиотиците, естрогеновите хормони и киселинните блокери.

4. Пробиотици:

Може да ви звучи странно, но ето връзката: Пробиотиците позволяват на тялото да произвежда метилкобаламин (витамин В12), от който то се нуждае, за да произвежда миелин и да предпазва нервните клетки.

Още за този витамин: Уникалният витамин В12

5. Тиамин (В1) :

Чаша вино всяка вечер може да ви лиши от този предпазващ нервите витамин. Свръх растеж на кандида също го унищожава. Ако нивото на тиамин в тялото ви падне, вие непременно ще изпитате силни невропатични усещания. Предлагам прием на около 50 до 100 мг всеки ден в продължение на няколко месеца, наред с ниска доза В комплекс витамини, за да си набавяте и всички останали В витамини.

Прочетете повече за В витамините: Незаменимите В витамини

И един допълнителен лек:

6. Neuragen (болкоуспокояващ хомеопатичен аналгетичен крем за мазане):

Нюраджен (NeuragenPain Relief Homeopathic Analgesic Topical Cream) е мехлем за кожа, който се продава в аптеките и онлайн. Изследване показа, че този мехлем е ефикасен при херпес зостер, невралгия, диабетна невропатия и невропатия при ХИВ, както и при тригеминална невралгия.

Преди да използвате тези лекове, колкото и примамливи да ви се струват, първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист. Ако вашият лекар одобрява и следи процеса, вие спокойно можете да взимате тези хранителни добавки. Горепосочените дози са примерни, така че за себе си вие ще ги регулирате в движение, понеже те са различни за всеки пациент.

Сузи Коен, Главен аптекар на САЩ

Източници:

https://healthiertalk.com/natural-protection-nerve-pain-2179/?utm_source=Healthier%20Talk&utm_medium=subemail&utm_campaign=nerve-pain_10.08.03

http://www.tulsaworld.com/scene/dearpharmacist/suzy-cohen-supplements-can-provide-relief-from-nerve-pain/article_629edbae-b2b5-59b4-8f2b-2cf81bd3acaf.html

Снимка: cglobus.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *