5 подмладяващи кожата тайни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

borova kora

Плашещо е на какво са способни хората, за да крият възрастта си. Минават под ножа или използват скъпа токсична козметика, която не върши работа. Те дори се тровят.

Говорим разбира се за концентрираната форма на отрова ботокс. Той временно парализира мускулите под кожата. Така бръчките изглеждат по-малко драматични.

Но ботоксът действа само временно и след това постепенно изчезва… И освен това е придружен от рискове.

Някои рискове са само козметични, като увисването на клепачите. Но има и някои доста опасни странични ефекти. Инжекциите с ботокс могат да предизвикат недостиг на въздух, слабост в мускулите, проблеми със зрението и дори загуба на контрол над пикочния мехур.

Ако искате кожата ви да е гладка и еластична, тези 5 решения са безопасни и естествени алтернативи на ботокса. И действието им не намалява с времето.

1. Избягвайте захар: Колкото повече захар ядете, толкова по-възрастни ще изглеждате. Това се случва чрез процес, известен като гликиране. Гликиране има когато захарите се свързват с протеини и мазнини в тялото. То уврежда чувствителните протеинови фибри като еластин и колаген. И е основна причина за признаци за състаряване сред хора с диабет. Ако искате да изглеждате по-млади и да предпазите кожата си, не докосвайте хляб, бонбони и скрити захари в обработените храни.

2. Възползвайте се от алое вера: Не, не зелените лепкави кремове от алое, с които се мажете, когато изгорите от слънцето. Истинското винаги действа по-добре, затова си купете растение алое вера и изстисквайте гел от листата. Този гел е естествен овлажнител. И което е още по-добре, естествените антиоксиданти в гела спомагат за елиминирането на свободните радикали, които могат да причинят бръчки около очите първо на първо. Дръжте го увит в хладилника. Охлаждащият ефект ще освежи очите ви.

3. Екстракт от борова кора: Това е една от най-добре пазените тайни на природата. Екстрактът от кора на бор—също известен с името пикногенол—повишава еластичността и влажността на кожата с до двайсет и пет процента само за дванайсет седмици. Екстрактът от кора на бор повишава нивата на хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина осигурява влажност и държи кожата стегната. Стегнатата кожа означава по-малко бръчки.

4. Ресвератрол: Оглеждайте се в огледалото с младееща кожа. Естественият ресвератрол, съдържащ се в червеното вино и в горските плодове, активира производството на гена SIRIT1 в тялото. Това създава сиртуини в тялото, които помагат за забавянето на стареенето на клетките. Забавянето на стареенето на клетките е един от ключовете към премахването на физическите признаци на стареенето. Може би няма да си набавите достатъчно количество от вино, за да постигнете целта (съжалявам). Предлагаме ви това да стане с хранителни добавки.

5. Витамин E: Витамин E е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали. Това поддържа правилното функциониране на клетките и намалява увреждането на клетките. Но витамин E отива една стъпка по-напред като засилва производството на колаген в тялото. Колагенът поддържа кожата гъвкава и стегната, което поддържа младежкия й вид. Витамин E лесно се набавя от естествени източници като ядките, яйцата и авокадото.

Ботокс инжекциите имат временно действие. И са опасни. Не е необходимо да ви бодат с игли, за да изглежда кожата ви по-млада. Започнете с тези пет естествени решения за противодействане на стареенето на кожата и непрекъснато ще карате хората да се чудят на колко години сте.

Източник: INH Health Watch, Skip the Botox with These 5 AntiAging Secrets, 27 September 2013

Снимка: www.nutritionalempire.com.au

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *