Първо обичай себе си за живот без само-саботиране

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

love-yourself-first

„Oбичай себе си. Прощавай си. Бъди верен на себе си. Това как се отнасяш към себе си определя стандарта за това как другите ще се отнасят към теб”. ~ Стив Мараболи

Всички искаме да живеем по-добър живот. Искаме успех, добро здраве, добри взаимоотношения и така нататък. Но ироничното е че често в крайна сметка се превръщаме в най-лошите си врагове, като саботираме най-добрите си усилия, както съзнателно, така и несъзнателно.

Има много причини за само-саботиране. Те могат да включват страх от провал, страх от успех, страх от промяна, и отрицателни чувства – като подсъзнателна мисъл, че не заслужавате да сте щастливи.

Забележете, че първите три причини са причинени от страх. Никой не може да взима най-добри решения когато е уплашен. Четвъртата причина е една или повече негативни емоции спрямо себе си, които могат да оцветят целия ви живот и да ви накарат да саботирате сами себе си на всяка стъпка.

5 съвета за практикуване на Хо’опонопоно

Реализиране на чудесен живот

Повечето хора имат някои доста лесни дефиниции за това какво представлява чудесния живот и следователно какво те искат да показват. Те искат да изглеждат и да се чувстват чудесно и да се наслаждават на по-хубавите неща в живота. Те биха искали хубава кариера, хубава къща, шикозна кола и шанса да се наслаждават на приятни неща в живота като ваканции и посещаване на хубави ресторанти. Те също така искат хората, които те обичат да споделят всичко това с тях.

Обаче, ние всъщност често саботираме именно нещата, които най-много искаме. Ето няколко от най-саботиращите поведения, и как да ги променим в наша полза.

Как да елиминираме критика вътре в себе си

Само-саботиране #1: Отлагане

Отлагането за утре на онова, което бихте могли да свършите днес е безпогрешен начин  да влошите кариерата си и да причините нежелан стрес във взаимоотношенията си у дома. Ние често отлагаме защото онова, което трябва да свършим не ни интересува, или може би защото сме претоварени, боим се от успех, провал или промяна.

Независимо каква е причината, ако не поставите отлагането под контрол, вие ще влезете в конфликт с хората, които очакват от вас да спазвате обещанията си или ще пропускате по-добрите неща в живота си и няма да можете да реализирате мечтите си.

Спрете да се саботирате и бъдете щастливи!

Решението за справяне с отлагането е да направите списък на всичко, което се налага да вършите. Трябва да знаете, че ако не приемете нещата които имате да свършите – то вие няма как да ги свършите.

Ето защо първо разделете задачите си в мънички стъпки, така че всяка задача да е по-лесна за свършване и да не ви плаши. След това ги подредете по важност и срещу всяка поставете краен срок. Това в голяма степен улеснява справянето с всяка важна задача една по една. След като веднъж направите това, ще се удивите колко положително въздействие може да има то върху кариерата и живота ви у дома.

Как да сме позитивни, щастливи и преуспели завинаги

Само-саботиране #2: Преяждане

Всеки иска да е слаб и с приятен външен вид. Всеки иска да е здрав и във форма. Тогава защо 68% от американците са с наднормено тегло?

Защото не винаги предприемаме стъпките, които са необходими, за да отслабнем и да не напълнеем отново. Може да започнем да броим калориите и въглехидратите и след това да се саботираме сами като преядем. Можете също така да се саботирате и като не правите упражнения като казваме, че в деня ни няма достатъчно време.

Решението да отслабнем на хартия ИЗГЛЕЖДА като лесно уравнение. Всички казват, горете повече калории отколкото ядете. Практикувайте контролиране на порциите си и се научете как да избирате разумно храната си. Горете калориите, които консумирате с помощта на физическа активност. Намерете нещо, което обичате и отделете време да го правите всеки ден, като разходки или йога.

21 неща с които да променим живота си

Само-саботиране #3: Харченето на твърде много пари

Всички си имаме своите финансови цели. Те може да са да имате собствен дом, да спестявате за образованието на децата си или да имате в банката достатъчно пари за ранно пенсиониране. Обаче, ако харчите парите си безотговорно, никога няма да можете да спестявате за тези цели. Можете да спастрите нещичко срещу ипотека, например, но най-добрите лихви се дават на уважавани хора с по-големи депозити.

Решението? Направете отделни спестовни влогове за всяка цел. Спестявайте разумно делейки приходите си между различните влогове.

Непременно се уверете, че използвате времето си мъдро за продължаването на образованието си, така че да правите колкото се може повече пари било то като започнете собствен бизнес или получите повишението, за което мечтаете.

30 неща, които да спрем да си причиняваме

Определяйте целите и приоритетите си и след това предприемайте практически стъпки, за да осъществите живота на мечтите си. Ако забележите поведение на само-саботиране, което ви дърпа назад, анализирайте причините за това и би следвало да можете да го преодолеете, за да живеете възможно най-добре. Когато започнете да правите това, вие наистина ще можете да обичате себе си.

И накрая, най-добрият съвет, който искам да споделя днес е да се фокусирате върху това, което искате. Не се фокусирайте върху онова, което не искате. Когато се фокусирате върху нещото, което не искате, вие всъщност получавате повече от онова, което не искате.

Така че вместо да казвате „не искам да отлагам”, казвайте „искам да съм продуктивен”.

Вместо да казвате „не искам да съм дебел/а”, казвайте „искам да съм слаб/а, здрав/а и във форма”.

И вместо да казвате „не искам да съм без пари”, казвайте „искам да съм богат”.

Започнете днес!

МериЕлън Триби

Източник:

http://www.workingmomsonly.com/2017/02/13/love-yourself-first-rid-your-live-of-self-sabotaging-behaviors/
Снимка: Natural Hair Junkies

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *