5 съвета за практикуване на Хо’опонопоно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ho-oponopono

Хо’опонопоно е мощна древна хавайска техника за прочистване на живота от негативността и от самоналожените ограничения, преподавана от д-р Хю Лен.  С нея можете да изчистите данните, наслоени в подсъзнанието ви, което ще ви освободи и ще ви позволи да чуете пътя, който ви очаква. Колкото повече прочиствате подсъзнанието си от погрешното му програмиране, толкова повече вашето по-висше Аз ще може да насочва пътя ви.

„Хо’опонопоно” е умствено пречистване.  В превод думата означава „да се справя” или „да сложа ред”.

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Следват пет лесни съвета, които ще ви помогнат да прилагате метода Хо’опонопоно.

Съвет #1. Следете чувствата и мислите си

Някога били ли сте съкрушени или потиснати от негативен коментар на приятел? Това чувство може да се предизвика от мисъл, друг човек, събитие или от всичко, което предизвиква негативна асоциация. Това е стимулът. Осъзнайте, че проблемът е вътре във вас, а не в другия човек.

Това всъщност е проблем, върху който вие имате контрол. Какъвто и да е случаят, първата стъпка е да забележите, че не се чувствате добре. Вие сте ядосани, разстроени, притеснени, уплашени, изгубени, равнодушни или изпитвате което и да било друго от широк обхват от чувства и усещания, които ви карат да се чувствате нещастни.

Особено в ранните етапи, тези чувства често се появяват по време на сеансите пред огледалото, които провеждате. Като използвате Хо’опонопоно по време на сеанс пред огледало, с появата на чувствата, методът може да ви даде сили да тренирате ума си да се самопрочиства от схващанията и моделите, които ви карат да се чувствате нещастни и  бързо да ви предостави спокойствие и удовлетвореност.

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

Съвет #2. Започнете да изчиствате чувството

Не чистете другия човек, нито мисъл или ситуация или каквото и да било „там някъде”. Проблемът е вътре във вас. Вие контролирате себе си. Вие сте този, който знае за проблема. Вие сте този, който трябва да го изчисти. Казвайки, „обичам те”, „извинявай”, „моля те, прости ми” и „благодаря” е начинът да го изчистите.

Повтаряйте тази фраза непрестанно в ума си докато усещате проблема, така както го разбирате. Но не се ограничавайте само до това уверено да повтаряте фразата. Отворете себе си към прилагането на идеите зад думите в живота си.  Помнете ЛЮБОВ, СМИРЕНИЕ, ОПРОЩЕНИЕ и БЛАГОДАРНОСТ.

5 здравословни начина за започване на деня

Както вече казахме, хо’опонопоно е мощна древна хавайска техника за изчистване на живота от негативността и самоналожените ограничения.

Съвет #3. Освободете се от нужда, пристрастеност, чувство или привързаност

Когато за първи път изживеете дадено негативно чувство или мисъл, съзнателно направете стъпка назад и наблюдавайте какво чувствате. Осъзнайте, че това чувство или мисъл не сте вие. Вие ги изживявате, но не сте вие.

Като продължавате да чистите, от време на време се вглеждайте в чувствата си все едно се гледате отстрани като трето лице. Обръщайте внимание на това как настроението ви се променя и се подобрява или влошава. Върнете се напълно в себе си и продължете да чистите, докато се откъснете от негативността и се освободите от нея. Ще изпитате усещане на мир и доволство.

Методът Take 5 не ви позволява да задържате тревогите в себе си

Съвет #4. Ослушвайте се за насърчения за да направите нещо с вдъхновение

Д-р Хю Лен веднъж каза, че той чисти всяко свое решение три пъти. Ако отговорът е същия след тези три чистения, той предприема действие за реализирането му. Това означава, че ако имам импулс да направя нещо, за да реша доловения проблем, мога да го чистя три пъти преди наистина да предприема каквото и да било действие.

По този начин вие си гарантирате, че действието идва от вдъхновение, а не по памет. След това трябва бързо да действате. Правейки го, вие се отваряте за още вдъхновение.

Елиминирайте тази думичка от речника си незабавно

Съвет #5. Повтаряйте при нужда

Всеки иска пряк път към изчистването и зануляването. Но самото това нетърпение се нуждае от изчистване. Да искате нещо на мига е проява на памет, караща ни да искаме незабавно удовлетворение. Това са данни. В божественото няма нито време нито неотложност. Искането нещата да се случват по-бързо отколкото те се развиват е чудесна възможност за чистене.

Чистете непрестанно, защото това ви кара да се чувствате по-леки, по-щастливи и по-здрави. То е бърз начин за премахване на фактите във вас, така че да се доближите до Божественото. Чистенето също така е лесно,  не изисква усилия и е безплатно, като отнема само от времето ви.

Източник:

http://www.theabundanceproject.com/2016/05/5-tips-to-hooponopono-part-1/

Снимка: Healthy Natured

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *