Чувствате се претоварени? Освободете се от усещането с тази лесна техника!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tapping-technique

Карол Лук е експерт в областта на енергийната психология, която консултира стотици хора по целия свят как да постигат успехи и да привличат богатство. Днес представяме нейното описание на техника за емоционално освобождаване с помощта на потупване на определени акупунктурни точки.

Когато се чувствате претоварени или смазани или завладяни от негативни емоции и мисли, винаги можете да правите описаното по-долу упражнение, за да се освободите от проблемите си и да се почувствате свободни, спокойни и щастливи.

Какво е да си претоварен?

Претоварването е онова ужасно чувсство, което изпитвате с тялото и ума си когато имате толкова много неща да вършените, че дори не можете да вземете решение какво да направите първо! Усещате се непохватен, потиснат, стресиран, объркан, а често и като пълен провал. Чувствате се затънали и в безизходица и все едно не можете да продължите напред. Може би дори се питате, „След като всички останали се справят, какво не ми е наред на мене”?

Така че ако проблемът е в това, че се чувстваме претоварени, редно е да се запитаме как сме изпаднали в това състояние?

В личния и професионалния ми опит, съм открила, че усещането за претоварване не е нещо, което ни се случва изведнъж – то си проправя път бавно. Може да не знаем кога или как, но след като веднъж осъзнаем, че сме загубили равновесие, ние се чувстваме напълно смазани и неефективни.

Има 3 основни причини за това да се чувстваме претоварени:

Не казваме „не” когато трябва!

Не се грижим за себе си в областите на физическо, емоционално и душевно здраве.

Не се справяме със силните емоции, които ни причиняват стрес и напрежение всеки ден.

Просто казвайте „Не”

Защо не можем да казваме „не” когато ни е необходимо? Много от нас се чувстват виновни или не мислим достатъчно ясно, за да осъзнаем дали казването на да за още едно задължение е добра идея. Когато не казваме „не” ние започваме да се чувстваме претоварени и не се справяме адекватно с приоритетите си.

Усещаме се потиснати, засегнати, объркани и спираме да сме ефективни в работата и у дома си.

Активирайте тимусната си жлеза за силен енергиен поток и имунитет с тази лесна техника

Грижете се за себе си

Най-добрият урок, който съм научила беше на един самолет – първо сложете кислородната маска на себе си преди да помагате на другите! Ако не се грижим за себе си, ние губим емоционалното си, физическо и душевно равновесие. Особено важно е да заделяме време за медитация, упражнения, дневник или просто за отпускане.

С времето пренебрегването на нашите нужди се натрупва и ние ставаме раздразнителни, сърдити и да смазани.

Малките задачи стават стресиращи, ние започваме да преиграваме с хората около себе си и отново не сме ефективни в работата и у дома.

Открийте невероятните ползи от масажирането на тази точка в ухото

Справете се с емоциите си

Когато не изразяваме силните емоции, които се натрупват вътре в нас, неизбежно е да сме потиснати. Ние използваме твърде много енергия и умствени усилия в справянето с тези чувства. Какво чувствате спрямо шефа си? А спрямо половинката си? Вашия колега? Децата? Показвате ли чувствата си или просто ги заравяте все по-дълбоко и по-дълбоко, което само ви кара да се чувствате извън контрол когато по-късно те избухнат?

Дали си водите дневник, или ходите на терапевт, или говорите с приятел или използвате техника като потупване, вие трябва да изразявате предизвикващите ви емоции или щастието и равновесието в живота винаги ще ви убягват.

След като определихме проблема – (претоварването) и откъде произтича то (неказването на „не”, пренебрегването на грижите за себе си, и потискането на емоциите си) – как можем да си помогнем, за да се чувстваме по-добре?

Ето защо е толкова важно да масажираме стъпалата си преди сън!

На помощ идва потупването

Повечето от вас са чували вече за техниката на потупване. Нейната ефективност е доказана в хиляди истории на успеха, които я направиха невероятно популярна! За онези от вас, за които потупването е нещо ново, ето лесната дефиниция – потупването е техника за облекчаване на стреса, основаваща се на принципите на древната китайска медицина и на съвременната психология.

Макар че се фокусираме върху емоционална цел, ние потупваме точки за акупунктура, които регулират нашата енергийна система така че тя да освобождава енергийни блокажи в тялото, ума и душата ни. След като веднъж тези блокажи бъдат изчистени от енергийната ни система, ние продължаваме напред с живота си.

Натискайте тази точка всеки ден и вижте какво става с тялото ви

И така ето бързо упражнение с потупване, което ще ви помогне да се освободите от усещането за потиснатост, така че да можете да взимате добри решения и да продължите с живота си!

Първо, изберете цел – за това упражнение нашата цел е „Чувствам се толкова претоварен/а”.

След това определете колко силно усещате чувството в себе си по скала от 0 до 10.

След това, докато потупвате карате точката от външната страна на която и да било от дланите си (точката върху ръката с която каратистите удрят тухла, за да я счупят на две) повторете следното настройващо ви твърдение 3 пъти: Макар че се чувствам смазан/а, аз дълбоко и изцяло приемам себе си.

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

След това в продължение на около 30 секунди потупвайте по три до седем пъти с върха на пръстите на водещата си ръка точките за акупунктура в съответната половина на тялото си последователно една след друга (вижте приложената диаграма), докато повтаряте целта си „Чувствам се толкова смазан/а”.

EFT-chart-free-to-use-a

Върха на главата: С нищо не мога да се справя.

Точка в началото на веждата: Чувствам се толкова претоварен/а.

Отстрани на окото: Дори не зная какво да правя оттук нататък…

Под окото: Не мога дори да взема решение.

Под носа: Чувствам се стресиран/а.

Брадичката: Чувствам се толкова потиснат/а.

Ключицата: Чувствам се невероятно претоварен/а в този момент.

Под мишницата: Толкова съм претоварен/а.

Поемете дълбоко въздух, определете силата на усещането си отново по скалата от 0 до 10 и повторете, ако е необходимо.

След като веднъж се освободите от усещането си за претовареност, вие ще изпитате яснота да решите какви стъпки да предприемете и ще можете да се отпуснете, знаейки, че сте на път да си върнете живота!

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/tap-feeling-overwhelmed-away-eft/

Снимка: Pinterest; Unfold Your Freedom

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *