Не се чувствайте виновни, ако мързелът ви е в кръвта! Той е полезен за вас.

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lazy-benefits

Може би знаете твърдението че мързелът е в основата на прогреса или че без мързел няма напредък или че всички големи открития са направени благодарение на мързела. Днес ви представяме една статия в потвърждение на именно тези идеи, което може да промени всичко за вас.

Непрестанно ни казват, че физическата неактивност и това да не правим възможно най-много във всяка минута, в която сме будни е най-лошото нещо, което можем да правим, така че мързелът е един от най-големите грехове, на които се отдаваме всеки божи ден.

Но това оказва се може да не е цялата истина. Разбира се, хубаво е да сме активни и непрекъснато в движение, но пък и животът на забавени обороти също не е най-лошият избор.

Първо на първо, макар че възрастните никой не ги насърчава да подремват следобед, все пак вече знаем, че следобедният сън е изключително полезен за здравето. По същият начин, това човек да е бавен и да безделничи се смята за недостатък, но далеч не е.

Изследвания показват, че това е отличен начин за стимулиране на изобретателността, творческото мислене и мотивацията ни.

Чувствате се претоварени? Освободете се от усещането с тази лесна техника!

Нека изясним нещата: ние не ви насърчаваме да прекарате живота си легнали на дивана, гледайки телевизия и похапвайки през цялото време, но ви убеждаваме, че би било полезно да отделяте по няколко минути от времето си, за да си почивате когато ви е необходимо. Това ще ви помогне да сте по-отпочинали и енергични на следващия ден.

Ще обясним как леността е полезна за вас, така че следващият път когато ви е необходимо да подремнете или просто да си поседите малко, вие ще се насладите на това време, вместо да се чувствате виновни, че го правите!

Първо, мързелът е напълно нормален понеже хората се развиваме еволюционно така че да се отпускаме, тъй като тялото непрестанно се опитва да запазва енергия в себе си.

През зимата човешкото тяло произвежда повече мелатонин, така че сме сънливи, докато през лятото, топлината ни предпазва от прекомерна активност.

5 съвета за практикуване на Хо’опонопоно

Но леността носи и психични и физически ползи, а те са следните:

Подобрява тренировките във фитнеса

Макар че това изглежда малко нелогично, ако сте мързеливи, вие няма да прекарвате целия си ден в упражнения и ще се фокусирате върху по-кратки, но по-интензивни тренировки.

Това ще ви остави достатъчно време да се наслаждавате на деня, но и ще накара кръвта ви да се движи ритмично. Изследванията показват, че по-кратките, интензивни тренировки, последвани от почивка, стимулират отслабването и са много по-ефикасни от дългите  и скучни тренировки.

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Снижава кръвното

Стресът въздейства негативно на цялото тяло и влияе на сърдечния ритъм и на кръвното налягане, а това води до тревожност. Но почиването от време на време, дълбокото дишане и отпускането на тялото и ума снижават кръвното налягане и ви зареждат със спокойствие.

Стимулира творчеството

Много хора са измисляли най-умните си идеи докато са лежали и не са мислели за нищо. Ако позволите на мозъка си върши работата и да организира мислите, той подрежда идеите по безброй нови и интересни начини.

От друга страна, ако се опитвате твърде упорито да измислите идея, това често има обратен ефект.

Какво да си повтаряме непрестанно за по-бързо оздравяване

Развива уменията за решаване на проблемите

Ако давате на мозъка си време за намиране на решение, той в крайна сметка ще го намери. Това не означава, че трябва да сте бездейни и да чакате нещата да се случат сами, но трябва да определите кога е най-добре да отпускате ума си с цел да възстановите оптималната му сила след време.

Подобрява ефективността

Световно известната и уважавана писателка Агата Кристи казва, „Изобретателността, по мое мнение, възниква направо от бездействието… За да ни спести неприятностите”, вярвайки, че редица улесняващи живота изобретения са резултат единствено от мързела.

Също така, мързелът може да накара човек да ускори работата си просто за да я свърши бързо и да ни спести времето, необходимо за почивка. Но независимо от причината, мързеливите хора обикновено вършат нещата бързо.

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

Наслаждаване на мига

Мързелът прилича на медитация понеже той също цени всеки миг. Като се радваме на атмосферата около нас като например на топлината на сутрешното кафе, вдишането на уханието на градината или гледането на зеленината навън това ни успокоява и помага на тялото ни да се презарежда.

Стимулира размислите

Освен че събужда новаторските ни мисли, мързелът също така създава философски идеи. Докато мислите му се реят, човек може да започне да решава някои сложни проблеми, както и да открие някои по-ефикасни методи.

Това може също така да доведе до по-добро разбиране на нещата и на хората в живота ни.

И така, какъв човек сте вие? Работохолик или принадлежите към онези, които се наслаждават да си лежат в леглото цял ден? Успявате ли да балансирате между дневните си задачи и необходимата почивка, за да извличате най-много от енергията си?

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/never-knew-lazy-brain-changes-everything/

Снимка: Google Plus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *