Как да се забавляваме на Коледното парти, 5 игри

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

christmas party Играта е дейност, която обикновено се свързва с децата, нали? Е, оказва се, че игрите са еднакво важни в живота на животните и хората от всяка възраст. Те включват всичко, от разказването на приказки до шумните купони с приятели. Изследване на Института по изучаване на игрите (NIFP), проведено от д-р Браун, разкрива важността на играта чрез изследване, чиито обект са млади мъже, извършили жестоки престъпления. Общ знаменател сред мъжете се оказала липсата на забавления в детските им години.

Комбинирайки това заключение с изследване на поведението при игра в животинския свят, NIFP счита играта за задължителна необходимост, подобна на нуждата от сън, която е особено важна за здравословното и емоционално развитие, както и за социализацията и физическата активност на индивида. За да разпространи това послание за игрите, NIFP провежда мероприятия в училища и компании, в които разяснява същността на забавленията и игрите и инструктира как по-добре да се интегрира играта в техните среди – което от своя страна да прави учениците и служителите по-творчески настроени и щастливи.

Прочетете още следната статия: 25 идеи за игри на коледното парти

И така, Коледните празници вече започват.

Тържествените вечери са чудесен начин да съберете приятели и да се насладите на вкусна храна, но какво ще кажете да отидете едно ниво по-високо и да вкарате малко забавление и някоя и друга необичайна идея? Игрите са също толкова важни за възрастните, колкото те са важни за децата, и вечерята с приятели по празниците е идеалното място и време за отпускане и забавление. Вместо само да си говорите, да проверявате смартфоните си и да гледате видео, сближете се с приятелите си като опитате тези пет игри, за които не е необходимо нищо повече от малко чувство за хумор и малко въображение!

1. ШАРАДИ

Класическото наименование на тази игра за отгатване на думи е АСОЦИАЦИИ!

ПРАВИЛАТА: Разделете се на два отбора и нека всеки участник напише тайна дума или фраза на парче хартия. Парчетата хартия се събират и се разделят, като всеки отбор познава фразите или думите на другия отбор. Редуват се по един човек от всеки отбор, който изиграва възможно най-изразително написаната дума или фраза без да говори – и без да подсказва като си мърда устата! Участниците в отбора могат да викат предположенията си, но трябва да познаят думата в рамките най-много на три минути. Всеки верен отговор печели една точка. ПОДРОБНОСТИ: Традиционно има шест категории за асоциации: книги, филми, пиеси, песни, телевизионни програми или крилати фрази.  Играчите, които изиграват думите могат да започнат като с жестове покажат за коя категория става дума, и също така информират отбора колко срички съдържа всяка дума.

МАТЕРИАЛИ: Химикалки, хартия и пантомимични умения!

ШАМПИОНИ: Печели екипът с най-много точки. 

2. НАДПЯВАНЕ

Подгответе гласните си струни – тази игра изисква бързо мислене и добро пеене!

ПРАВИЛАТА: Хората се разделят на отбори и определят човек, който избира дума. Отборите имат една минута да измислят колкото могат повече песни, които съдържат думата в текста си. Когато времето за обсъждане свърши, отборите се редуват и изпяват песните, в които я има съответната дума.

ПОДРОБНОСТИ: Онова, което прави тази игра толкова забавна и предизвикателна е, че песните не могат да се повтарят и че всеки от присъстващите трябва да пее!

МАТЕРИАЛИ: Химикалки, хартия и разгрети гласове.

ШАМПИОНИ: Печели групата, изпяла най-много песни. 

3. ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ

Проверете познанията си по поп култура със забавна игра в духа на Кой, кой е чрез задаването на въпроси!

КАК: Докато гостите ви седят около масата, помолете всеки от тях да напише името на известна личност върху залепващо се листче. Без да гледате кой какво е написал нека всеки залепи листчето върху челото на приятел и започнете играта. Всеки гост трябва да разбере коя е личността лепната на челата им като задава на другите гости поредица от въпроси, за да открие кой е.

ПОДРОБНОСТИ: Направете нещата още по-трудни като изберете историческа личност или герой от комикс!

МАТЕРИАЛИ: Лепящи листчета, химикалки и интелигентни въпроси.

ШАМПИОНИ: Печели онзи, който познае коя личност е като зададе най-малко въпроси.

4. ДЕТЕКТИВ

Върнете се към детството си с тази забавна игра, която включва малко загадъчност и малко душене по следи.

КАК: Един от гостите се определя за детектив и трябва да излезе от стаята. Междувременно, домакинът избира някой от гостите, който да играе ролята на трапер. Траперът трябва скришом да намига на други гости, които, когато им се намигне, трябва да направят смешно драматично движение и да седнат. Детективът има право да направи две предположения, за да познае кой е траперът.

ПОДРОБНОСТИ: Траперът трябва да се хитър и да се постарае детективът да не го разкрие.

МАТЕРИАЛИ: Свободно пространство и хитрина.

ШАМПИОНИ: Макар че в тази игра не може ясно да се определи кой печели, целта на трапера е да затруднява детектива, а целта на детектива е да открие кой е траперът само с две познавания или дори с едно.

5. ФРАЗА

За избягване на скучните разговори на масата, добавете малко пикантност в бърборенето с тази игра.

КАК: Преди да дойдат гостите, измислете смешни или странни фрази, напишете ги на хартия и сложете листче под чинията на всеки от гостите. Когато всички седнат, накарайте ги всеки да прочете фразата, която му се е паднала и да я запомни. С напредването на вечерта всеки от гостите трябва естествено да вмъкне своята фраза в разговора без другите да забележат.

ПОДРОБНОСТИ: Проявете творчество! Измислете странни и неправдоподобни фрази, като например, „Аз ям по петдесет домата на ден” или „Опитвали ли сте скорпион”?

МАТЕРИАЛИ: Хартия, химикалка и нестандартно мислене!

ШАМПИОНИ: Номерът при тази игра е никой да не осъзнае, че сте използвали странната фраза в разговора. Който е най-убедителен, печели! Екипът на Здрави всеки ден ви пожелава прекрасни Коледни празници и много забавления!

Източник:

http://www.goodnet.org/articles/5-games-to-play-at-your-next-dinner-party Снимка: freebies.about.com

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *