Инжекциите с богата на тромбоцити плазма регенерират тъкани и спират менопаузата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

platelet-rich-plasma

Това е ФАКТ. 

Поне според съвсем първоначалните изследвания. Инжектирането на богата на тромбоцити плазма (PRP) помага в лечението на остри и хронични увреждания на меките тъкани. Лекарите изтеглят кръв от ръката на пациента и след това извличат тромбоцитите посредством процес на центрофугиране. Те след това инжектират тромбоцитите обратно в увредената тъкан с надеждата, че това ще спомогне задействането на оздравяващи тялото процеси.

Тромбоцитите са клетките, които съсирват кръвта и съдържат повече от 300 растежни фактори, което ги прави потенциално лечебно средство. Тези растежни фактори могат да помогнат в подсилването на лечението като стимулират подмладяването на увредените тъкани. Тайгър Удс и Коуби Брайънт са изпробвали успешно инжекции с богата на тромбоцити плазма, но те може ли да са полезни за онези от нас, които не сме атлети? Нека видим какво показва малко пилотно изследване.

Как терапията със стволови клетки помага за оздравяване и регенериране на тялото

По-малко болка и положителна структурна промяна!

Изследователите в Спортната медицинска клиника Глен Сейтър на Университета на Албърта правели инжекции с богата на тромбоцити плазма на пациенти на възраст между 35 и 60 години с тендинит при нормалното стареене. Сравняването на изображения на магнитен резонанс преди и след процедурата показва структурна промяна и снижаване на размера на разкъсванията. Пациентите изпитали също така облекчаване на болката и подобрение на мобилността.

„Въз основа на изображенията на магнитен резонанс преди и след инжекциите видяхме подобрения в тъканите шест месеца по-късно при пет от седем пациенти, подложени на инжектиране с богата на тромбоцити плазма и на подходяща програма за рехабилитация. Оздравяването на тъканите изглежда съответстваше на посоченото облекчаване на болката и с клиничната оценка на функцията”, обяснява Дъг Крос, кореспондиращ автор на изследването и временно завеждащ Факултета по рехабилитационна медицина.

Разбира се, трябва да се направят още изследвания, но в това изследване учените за първи път откриха структурни промени в оздравяването на тъканите с облекчаване на болката и функцията им при използването на тази терапия. Изследването е публикувано в списанието PLOS ONE.

Облекчете болките си завинаги без лекарства или операция с пролотерапия

 Богатата на тромбоцити плазма съживява яйчниците!

Ще споменем само още едно приложение на богатата на тромбоцити плазма, прехвърляйки се бързо към изследване в Китай от 2015 година, което установи, че богатата на тромбоцити плазма наистина подмладява яйчниците. Учените демонстрират това при пет жени с изтънена лигавица на матката, които всичките успели да заченат след лечение с вливане на богата на тромбоцити плазма в матката  (вътре-маточна инфузия на PRP).

По същото време, гръцка клиника започна да провежда много по-интензивни тестове, за доказване на тази идея и откри, че подмладяването на яйчниците с богата на тромбоцити плазма има ефект, както при жени в различен етап от менопаузата, така и при жени, страдащи от маточни усложнения. Те започнаха изследвания на въздействието на трансвагинални насочвани с ултразвук PRP инжекции в яйчниците на жените. Главният изследовател в това изследване, Костантинос Пантос и екипът му инжектираха богата на тромбоцити плазма на повече от 180 жени на възраст между 34 и 51 години и резултатите са обещаващи.

Регенерирането на 6 телесни тъкани чрез храна възможно

Успех при две-трети от случаите

Според д-р Пантос, при около две-трети от случаите той успява да открие промени в хормоналните модели, реактивиране на мензиса и производство на яйцеклетки. Той казва, „Жени, които са в менопауза, чиито яйчници не работят, които вече не произвеждат яйчникови фоликули — те овулират”. След като веднъж жените започнат да овулират, д-р Пантос ги изпраща в център за ин-витро оплождане за изкуствено осеменяване.

Д-р Пантос и колегата му д-р Сфакианодис говорят за своя пациентка, 39-годишна жена от Холандия, която бавно навлизала в менопауза и от четири години нямала менструация. Жената отново имала менструация само месец след поставянето на PRP инжекции в яйчниците й. САМО МЕСЕЦ ПО-КЪСНО!

Светлина кара стволовите клетки да възстановяват зъбите

В друг случай те спрели менопаузата на 45-годишна жена, която от 5 години била в менопауза – от 40-годишна възраст – отново с PRP инжекция в яйчниците й.

След няколко такива случаи, гръцките лекари се убедили, че същата субстанция в богатата на тромбоцити плазма, която регенерира увредените кожа, мускули и кости може да регенерира и яйчници.

 

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/fact-or-myth-can-platelet-rich-plasma-injections-work-for-you/#axzz45t7YEUz0

https://drprpusa.com/category/platelet-rich-plasma-treatment/

Снимка: Google Plus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *