Натискайте тази точка всеки ден и вижте какво става с тялото ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lv3-point

Aлтернативна медицина означава нетрадиционна медицина, основаваща се на естественото функциониране на човешкото тяло. Съвременната медицина не винаги е ефикасна и именно тогава човек е добре да се обърне към майката природа.

Много лекари натуропати използват акупресурата и са убедени, че тя е най-доброто средство за поддържане на здравето. Акупресурата се използва за подобряване на здравето като цяло, а също и състоянието на конкретен орган или система, на които съответстват съответните точки и това става чрез физически натиск с ръка или лакът или пета.

В човешкото тяло има около 1100 акупресурни точки и те се свързват с конкретни части от него и с конкретни органи. Една от тези точки е точката, наричана Голямата вълна или Тай чонг или LV 3, като LV означава меридиан на черния дроб. Тази акупресурна точка е значима с това, че силно стимулира множество функции в тялото за предоставяне на цялостно здраве.

Лесна акупресурна техника за редовен стомах и спасяване от токсините 

Нека видим какви ползи предоставя тя

Облекчава стреса – Тази точка въздейства положително на нивата на стреса, като масажирането й повишава концентрацията и яснотата на мислите.

Спасява от безсъние – точката известна като LV3 или Голямата вълна, се счита за „точка, лекуваща всички проблеми”, включително безсънието.

Болкоуспокояващо действие – LV 3 може да е отличен източник за облекчаване на болката, защото е свързана с кръста. Проблемите с гениталиите също се снижават със стимулирането на точката LV 3. Тя помага при проблеми с очите, както и при главоболие.

Храносмилане – Като стимулираме тази точка, ние лекуваме лошо храносмилане, разстроен стомах и дори махмурлук. Така че ако успеете да стимулирате метаболизма си с помощта на тази точка, вие ще успеете да намерите начини да отслабнете!

Антидепресант – според някои изследвания, точката тай чонг (LV 3) ви помага да се преборите с безпокойството и депресията.

Бори се с болестта на Паркинсон – това е метод, който включва както акупунктура, така и акупресура, но се казва, че той се използва дълго време, за да се пребори с треморите, причинявани от болестта на Паркинсон.

Открийте невероятните ползи от масажирането на тази точка в ухото

Клинични употреби на точката LV 3

  • Премахва застоя и тонизира ин – балансирайки всички патологии в чернодробния меридиан (LV).
  • LV застой на енергията чи / LV повишаване на ян – главоболия, замаяност, ранички в устата.
  • Проблеми с очите – замъглено зрение, при зачервяване, отичане и болки в очите.
  • Менструални проблеми от недостиг на кръв, ин, чи и/или стагнация на чи в LV – дисменорея, аменорея, ПМС, болки в гърдите.
  • Генитални проблеми – болка/отичане, херния, импотентност, еякулация.
  • Застой в стомашната област – подкожно напрежение, болка в гърдите или отстрани, отоци в прилежащите области.
  • Храносмилателни проблеми – гадене, повръщане, запек, диария, несмляна храна.
  • Успокояваща точка – гняв, раздразнителност, безсъние, тревожност.
  • С LI 4, лечение, наречено Четирите врати за силно въздействие върху протичането на енергията чи и на кръвта през тялото, премахване на застоя и облекчаване на болката.
  • Лекуващата система Тонг рен/там: Важна точка за внасяне на енергия в тялото, обикновено се използва след Ки гонг упражнения, сеанси за лечение с енергия и т.н. Помага за освобождаването на енергия, заседнала в горната част на тялото/главата и причиняваща проблеми като недостиг на въздух, психологически проблеми, главоболие и други.

Баланс и хармония: всеки носи магията към тях в пръстите си

Както вече казахме, точката Черен дроб 3 (Lv3) предпазва тялото от застой на жизнената енергия чи и е най-важната точка за справяне със стреса. Тя е много ефикасна за детоксикация и деконгестия. Използвайте я при бавно храносмилане, махмурлук, разстроен стомах, лошо храносмилане, за изчистване на кожата и за отслабване.

Лесно ще откриете точката, наречена Голямата вълна (LV 3). Тя се намира отгоре на стъпалото между палеца и следващия пръст. Ще откриете тази известна точка на два пръста разстояние нагоре, както е показано на картинката. Тя се намира близо до издадената кост, но не съвсем върху нея. Намерете лекото вдлъбване в крака си и просто го натиснете силно за 4-5 секунди и масажирайте мястото по няколко пъти на ден.

Масажирайте тази точка на тялото си и изпитайте Чудото!

Как да се възползваме от всички тези ползи за здравето си?

Седнете на стол или канапе. Стъпете на пода и с помощта на палеца или показалеца си натиснете върху точката между костите (по посока основата на втория пръст). Започнете с лек натиск, понеже точката може да е чувствителна и повишавайте натиска колкото можете като упражнявате умерен до силен натиск. Масажирайте до около 1 минута.

Като алтернатива, можете да използвате петите си за упражняване на натиск върху точката Тай чонг.

Тази информация се предоставя с образователна и отморяваща цел. От различните източници става ясно, че не трябва да се прекалява с масажирането на акупресурните точки по тялото. Консултирайте се с лекар, ако сте болни.

Този вид медицина с всичките си ползи, има и опасни страни. Масажирането на някои точки по тялото може да доведе до усложнения, така че е препоръчително да не експериментирате на своя глава. Вместо това, посещавайте лицензиран професионалист и се наслаждавайте на живота!

 

Източници:

http://www.homehealthyrecipes.com/press-this-part-of-your-foot-every-day-and-watch-what-happens-to-your-body/

http://www.acupressurewellness.com/acupressure-point-great-surge-lv3/

https://theory.yinyanghouse.com/acupuncturepoints/lv3

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *