Лесна акупресурна техника за редовен стомах и спасяване от токсините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cv-6

Точката CV 6 е една от най-мощните акупресурни точки в тялото. Ако знаете мястото на точка CV 6, наистина можете да помагате на себе си и на други хора. Експертите по акупресура наричат тази точка „море на енергия”.

Точка CV 6 укрепва вътрешното състояние на тялото, особено на дебелото черво, имунната система, както и на половата, уринарната и репродуктивната системи и засилва способността ви да се лекувате.

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Натискайте тази точка върху корема си, за да се освободите от килограми токсини от дебелото черво

Запекът е често срещано заболяване, което засяга хора на всички възрасти. То означава, че не се изхождате редовно или че не сте способни да изпразвате напълно червата си.

Ако имате запек не е необходимо незабавно да посегнете към слабителните средства. Д-р Майкъл Рийд Гач, терапевт, използващ акупресура, твърди че точката, задействаща изхожданията действа като съживява оздравителните процеси на тялото ви. Основна част от оздравяването е отърваването от шлаките. Изследванията също така показват, че масажирането на корема (както и натискането на точката CV 6) причинява раздвижване в тялото, като задейства перисталтиката на червата и успешно изхождане. Д-р Гач също така казва, че освен че причинява изхождане, натискането на тази точка освобождава от газове, менструални клампи, храносмилателни проблеми и болки в ректума.

Вероятно имате 9 кг отрови в дебелото черво, ето как да спасите здравето си

Как да се справим със запека като използваме точката CV 6

  1. Намерете точката CV 6 като поставите три пръста непосредствено под пъпа си, като правите това в непосредствена близост до тоалетна.
  2. Упражнете натиск върху CV 6 точката с помощта на пръстите си, но не натискайте много силно. Отхлабете натиска, ако изпитате болка.
  3. Съсредоточете се върху дълбокото поемане на въздух докато натискате точка CV 6.
  4. Продължете да натискате, докато не ви се приходи до тоалетната. Може да ви отнеме само десет секунди или до 3 минути.
  5. Не упражнявайте натиск върху CV 6 точката по-дълго от 5 минути!

Коремен масаж с изключителни ползи 

Забележка: По време на бременност трябва да сте много внимателни, да използвате дланта си вместо върховете на пръстите и да не натискате силно.

Още съвети:

#1 – Приклякване

Повечето съвременни тоалетни имат един основен недостатък – трябва да седнете. Това поставя тялото в неправилно положение за оптимално изхождане. Подробностите по въпроса са доста обширни, но за целите на настоящата статия трябва просто да знаете, че човешкото тяло е създадено така че да прикляква при изхождане. Лесно можете да постигате това с помощта на „скуоти-поти”:

squatty-potty

#2 – Давайте го по-спокойно

Разбираме – когато седите на тоалетната чиния по-дълго, вие се чувствате длъжни да напъвате силно. Опитайте се да не го правите. Защо? Ами това поставя тялото под прекомерен стрес. В някои случаи напъването може да доведе до фатална сърдечна аритмия или до пръсване на червата. Все неприятни неща. Просто бъдете търпеливи и използвайте точката CV 6.

#3 – Поддържайте се физически активни

Необходими са по поне 75 минути аеробна активност на седмица. Достатъчната физическа активност стимулира контракциите на чревните мускули или перисталтиката на червата. А това е особено важно за ефикасното изхвърляне на шлаките.

#4 – Яжте фибри

Ако непрестанно имате запек, започнете да ядете много фибри в храната си. Имате богат избор – като се започне от берита и се стигне до боб, сини сливи и смляно ленено семе. Фибрите помагат за задържането на вода в изпражненията, което ги прави много по-меки и лесни за изхвърляне от организма. 

Еликсир от ленено семе: Изхвърля токсините, топи целулита, помага при язви и гастрит

CV 6 срещу полови проблеми

Д-р Майкъл Рийд Гач твърди също така, че тази точка е полезна и при всякакви сексуални проблеми както при мъжете така и при жените. Коремните мускули често се стягат по време на правене на любов, което може да блокира потока на сексуална енергия.

Натискането на точката CV 6 и на акупресурните точки около нея, може да ви помогне да облекчите напрежението в коремната област, да укрепи уринарната и репродуктивна системи, като в същото време повиши сексуалната близост и удоволствието.

Още по темата:

Глюкоманан: супер фибрите, които контролират апетита и кръвната ви захар!

Спазвайте тези шест лесни стъпки и се спасете от запека завинаги

Рецепта за натурално слабително: най-доброто средство за редовен стомах и плосък корем

 

Източници:

http://www.homehealthyrecipes.com/remove-pounds-of-toxins-from-your-intestines-by-pressing-this-point-on-your-belly/

http://www.faithpanda.com/press-this-point-on-your-belly-to-remove-pounds-of-toxins-from-your-colon/

Снимки: Healthy World Recipes; Cdiscount.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *