Пет билки естествено подобряват кръвообръщението и сърдечното здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

5-herbs-circulation

Кръвообръщението – това е проблем, на който не се отделя достатъчно внимание. А трябва. Когато няма достатъчно кръв, протичаща през тялото по артериите и капилярите, могат да възникнат проблеми.

Често, мазна субстанция, наричана плака се натрупва вътре в кръвоносните съдове и ги стеснява. В резултат на това кръвотокът е ограничен и е по-трудно кръвта да протича през тялото, както би го правила нормално. Има и други причини като сгъстена кръв или слабо сърце. И в двата случая проблемите могат да се задълбочат.

Тялото е изградено от милиони малки клетки. Всяка клетка се нуждае от храна, за да расте да процъфтява и да си набавя енергията, която й е нужна, за да си върши работата. Именно кръвта зарежда клетките. Когато притокът на кръв е слаб, различни части на тялото започват да страдат. В резултат се появяват заболявания.

7 вида естествени разредители на кръвта подобряват кръвообръщението и снижават възпалението

Много хора казват, че храната е лекарство. И това е вярно. Така че, предпазвайте тялото си и се опитайте да включите тези билки в храната си още днес!

КАЙЕН, лют червен пипер

Кайенът е лютичък бисер. Когато се взима всеки ден той действа чудесно за подобряване здравето на сърцето и в помощ на кръвообръщението. Добре известен е за способността си да укрепва и тонизира сърцето. Кайенът също така успокоява сърцебиенето.

Според няколко изследвания, кайенът ефикасно подобрява кръвообръщението, изгражда отново кръвните клетки и премахва токсините и плаката от артериите.

Как да спрем сърдечен удар за 1 минута

ЧЕСЪН

Една единствена скилидка чесън приемана всеки ден предпазва от вредния холестерол и повишава нивото на полезния холестерол в тялото. Според много изследвания, чесънът има способността да нормализира кръвното, както и да подобрява кръвообръщението. Той също така предпазва от натрупването на тромбоцити.

ГИНКО БИЛОБА

Гинко билоба се бере от един от най-древните видове дървета на Земята. Тази билка подобрява кръвообръщението като разширява кръвоносните съдове и прави тромбоцитите по-малко лепкави (според Медицинския център на Университета на Мериленд). Гинко билоба има и способността да подобрява симптомите на Алцхаймер като подобрява притока на кръв към мозъка.

Бърз масаж регулира кръвообръщението и метаболизма за следващия ден

КОРА ОТ ВЪРБА

Кората от върба действа по същия начин като аспирина. Тя разрежда кръвта и подобрява кръвообръщението. Но внимавайте. Предозирането с кора от върба може да предизвика проблеми като гадене, повръщане, кожни обриви и проблеми с бъбреците.

6-те най-добри естествени алтернативи на ибупрофена

КАКАО

Екстрактите от какао са известни със способността си да подобряват нивата на кръвното налягане и да зареждат тялото с доза магнезий – мощно средство за снижаване на стреса. Няколко изследвания потвърждават ефикасността на какаото в предпазването от сърдечни заболявания благодарение на антиоксидантите в него.

Небилковите лекове също са много ефикасни и се придържат към концепцията за натурална храна. Авокадото е богато на омега-3 мастни киселини, които са доказали, че поддържат сърдечносъдовата система и усилват кръвообръщението. Дините са богати на ликопен и подобряват кръвообръщението. Портокалите и другите цитрусови плодове са богати на натурален витамин С – естествен разредител на кръвта.

7 стъпки за подобряване на кръвообръщението през целия ден

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/5-herbs-that-naturally-improve-blood-circulation-and-heart-health/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *