Постенето лекува диабет

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

postene-diabet-2

Диабетът е много често срещано заболяване днес, като само в Съединените щати повече от 100 милиона възрастни са или диабетици или в пред-диабетно състояние. За избягване на бъдеще, пълно с инсулинови инжекции, много хора търсят не-фармацевтични начини за справяне с диабета. В тази връзка има нова надежда, идваща от изследване, което показва, че постенето (гладуването) може да е ефикасен начин за избавяне от диабета.

Изследването,  което беше проведено в болница Скарбъроу в Онтарио, Канада откри, че график с постене с прекъсвания може да помогне за излекуването на диабет тип 2 дотолкова че повече да не е необходим прием на лекарства. Тези резултати се основават на изследване, което включва трима мъже на възраст от 40 до 67 години. И тримата да с диагноза диабет, както и хипертония и висок холестерол и пият комбинация от фармацевтични лекарства и ежедневни инжекции инсулин, за да контролират нивата на кръвната си захар.

Време е да си създадете навика, с който ще се изплъзнете на рака, инсулта и Алцхаймер

Участниците участват в образователен семинар, свързан с обучение за храненето и терапевтично постене. След това им дали график за постене, така че двама от мъжете постели през ден по 24 часа, а третият постел по три пъти на седмица по 24 часа. Те не трябвало да спазват пълен пост, който не разрешава никаква храна, а постене със спазване на стриктен брой калории. Позволено им било да пият вода, чай, кафе, ниско калоричен бульон през дните на постене, а вечер ядели вечеря с много ниско съдържание на калории.

След месец от началото на постенето и тримата участници вече не се нуждаели от инжекциите инсулин, за да поддържат здравословните нива на кръвната си захар. Всъщност един от тях достигнал до това важно подобрение за впечатляващите пет дни. Освен това, един от участниците успял да спре да пие три от четирите фармацевтични лекарства, които пиел за справяне с диабета, а другите двама спрели всички лекарства за диабет.

Освен снижаването на нивата на кръвната захар, участниците също така свалили от 10 до 18 процента от общото си телесно тегло. Несъмнено, това помогнало за излекуването на диабета понеже изследвания показват,  че прекомерното тегло е ключов рисков фактор за развиването на диабет.

Постенето регенерира стволовите клетки, отпушва имуносупресията за три дни

Очевидно трябва да приемем резултатите от това изследване със зрънце съмнение, защото не можем да основем твърде много заключения върху опита на само трима души. Не е трудно да повярваме, че постенето може да предостави такова дълбоко въздействие върху здравето. По-ранни изследвания показаха, че ползите за здравето от постенето, които включват снижаването на нивата на холестерола, намаляването на увреждането на стареещия мозък и борбата с рака. Това също така не е първото изследване, което открива, че ограничаването на калориите е полезно за хората с диабет. Изследване от 2016 година в Колежа по медицина към Клиника Мейо в Рочестър, Минесота показа, че диетите с ограничаване на калориите се свързват с подобрена инсулинова чувствителност, което помага за снижаване заболеваемостта от диабет.

Допълнително подсилващо аргумента в полза на постенето е изследване от 2014 година в Университета на Южна Калифорния, което откри, че дори само три дни постене „задействат бутон за регенериране”, който подтиква стволовите клетки да създават чисто нови бели кръвни телца, като по този начин в основни линии регенерират цялата имунна система. Постенето позволява на тялото да разгражда увредени клетки и да се самоизгражда със здрави клетки. Но ако да се откажете от храна за цял ден ви се струва твърде много и ако не можете да се справите с това ограничение, идеална за вас може да е диетата 16/8. Тя включва консумация на храна в период от осем часа всеки ден, като след като този период изтече, не можете да консумирате нищо освен вода и напитки с нула калории. А в малко изследване участниците значително свалили кръвното и теглото си при спазване на диетата 16/8.

8-часовата диета: Вижте защо тя се превърна в хит по света

Джон Барон е голям поддръжник на постенето от много години и постенето е особено важен компонент в предпазването и лечението на сериозни болести. Макар че различни форми на постенето могат да помогнат за постигането на различни резултати, видът, който самият Джон използва най-често е постене на зеленчукови сокове допълнено с хлорела или спирулина.

Така че независимо дали страдате от диабет или не, постенето е нещо, което искате да включите в седмицата или месеца си. То може да е ценно допълнение към здравословния начин на живот, което помага за предпазване от заболявания с напредването на възрастта.

Още по темата:

Периодичното гладуване: пет причини да го прилагаме

Кандида няма шанс срещу това естествено масло

Правете редовно безкръвна операция на тялото си без скалпел – срещу всички заболявания!

 

Източник:

https://jonbarron.org/detoxing-full-body-detox/fasting-reverse-diabetes?utm_campaign=Daily%20Health%20Tips%2C%20Mon-Fri&utm_source=hs_email&utm_medium=email&utm_content=67204522&_hsenc=p2ANqtz-_qN7LNdaQuy2KGF5bAeE2NtZlZb-bFAV9IQccTIzSvO1bWVTOoSwkzQe317MYWumyblWBMSM6y-1umDHIO0Zp8wGt-9A&_hsmi=67204522

Снимка: ScienceDaily

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *