Кандида няма шанс срещу това естествено масло

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

coconut-oil (1)

При положение, че днес се твърди, че цели 80% от американците (250 милиона) са поразени от Candida – много без дори да го осъзнават (!), вижте как кокосовото масло помага:

Често погрешно диагнозирана и дори отхвърляна, инфекцията кандида е виновникът зад редица здравословни проблеми. Симптомите, свързвани с кандида включват умора, отслабване на паметта, промени в настроението, хронична кашлица, чести синусови инфекции, повтарящи се гъбични инфекции, замъглено зрение, желание за ядене на сладки храни и болки в корема, за да споменем само няколко от тях.

Цели 40 милиона души в Съединените щати страдат от кандида, много без да осъзнават основния проблем. Много хора, които имат прекоемерно голяма популация от микроорганизмите, гъбички от рода Candida, в телата си в крайна сметка лекуват симптомите вместо корена на проблема, което причинява безкрайна спирала на влошаване на здравето, понякога траещо в продължение на много години.

Дори и хората, които осъзнават, че симптомите им са свързани с кандида откриват, че конвенционалните лекарства не предоставят перманентно или ефикасно решение. Да не споменаваме, че леченията често са придружени от странични ефекти по-лоши от първоначалните симптоми. Не е за чудене че пациентите с кандида търсят алтернативно естествено лечение. И за щастие, кокосовото масло предоставя отговора.

В страните, където редовно се ядат кокосови орехи, заболеваемостта от кандида е учудващо ниска, отбелязва д-р Брус Файф, който силно вярва в лечебната мощ на кокосовото масло. Макар че много хора в тези региони живеят в условия, които обикновено причиняват увеличението на гъбичките от рода кандида, те рядко страдат от кандида.

Това се дължи на факта, че кокосовото масло съдържа големи количества лауринова киселина и каприлова киселина, които и двете имат противовирусни, антимикробни и противогъбични свойства. Тези компоненти на кокосовото масло се целят във вредните бактерии като в същото време не закачат полезните бактерии, което спомага за балансирането на флората в храносмилателната система. Те също така убиват излишните гъбички и другите гъбични организми с прекомерно размножаване в тялото. Изследвания в Исландия и Нигерия показват, че кокосовото масло е ефикасно средство в убиването на гъбичките на кандида.

Ако сте чули противоречиви сведения и се чудите дали кокосовото масло е здравословно или не, помнете, че естествените нерафинирани мазнини в кокосовото масло са средно-верижни наситени мазнини – видът който по-лесно се трансформира в енергия вместо да се натрупва в тялото. Добавянето на умерено количество кокосово масло към храната трябва да се приема като безопасна стъпка. Всъщност, наситеното съдържание на мазнини в кокосовото масло го прави чудесен избор за готвене, защото маслото не се уврежда при високи температури за разлика от другите видове готварско олио.

Уверете се, че не купувате хидрогенирано кокосово масло. Този процес унищожава полезните свойства на кокосовото масло и го превръща в субстанция с високо съдържание на опасни транс-мастни киселини. Най-добрият вид кокосово масло е органичното студено пресовано кокосово масло, което е най-близко до естественото му състояние и предоставя най-много здравословни ползи.

И д-р Уилям Крук и д-р Брус Файф съветват постепенно да се достига до консумация на около три супени лъжици кокосово масло на ден. Най-добре е да започнете с една чаена лъжичка на ден и постепенно да увеличавате до достигането на трите супени лъжици на ден споменати по-горе. Колкото по-тежък е случаят на кандида, от който страдате, толкова по-бавно трябва да увеличавате дозата към желаното количество, за да избегнете смазващите симптоми при отмирането на прекомерните гъбички. Тези симптоми са грипоподобни и включват главоболия, настинки и умора. Те обикновено продължават около 3-5 дни в зависимост от сериозността на засегналата ви инфекция кандида. (Виж по-долу)

Добавянето на кокосово масло към храната не е трудно. В зависимост от марката, която купувате, кокосовото масло има много лек вкус и е подходящо за почти всякакви храни. Лесно можете да използвате кокосовото масло вместо масло върху печените филийки или като готварско олио в рецептите. Опитайте да добавяте по супена лъжица в кафето или разбъркайте от маслото в овесената си каша.

Можете да използвате кокосовото масло външно, ако имате микоза или гъбичен обрив. Кокосовото масло може да се използва за локално лечение на микоза или на гъбични инфекции. При външно лечение прилагайте малко количество кокосово масло върху засегнатото място по 3-4 пъти всеки ден. Това лечение е най-ефикасно, ако в същото време пиете и масло вътрешно.

Елизабет Уолинг

Източник: NaturalNews, Nature’s Candida Cure: Coconut Oil Solves Yeast Problems, 30 December 2008; http://www.naturalnews.com/025199_oil_coconut.html

Снимка: http://healthypalm.com/prevent-tooth-decay-with-coconut-oil/

Позволяваме си да ви представим описание на преживяното от човек, лекувал се с кокосово масло срещу кандида. Освен че процесът навярно е различен във всеки от случаите, съветваме ви да не предприемате самолечение, а първо да се консултирате с личния си лекар или с експерт.

От първа ръка:

„Много хора минават на постене приемайки само сок/вода, за да облекчат проблемите с кандида, но получават едва незначително облекчение. И тогава, какво е решението? Програма, наречена детоксикация с кокосово масло. Не яжте нищо друго освен 10-14 супени лъжици органично кокосово масло, по около 2 супени лъжици на всеки 2 часа. Ако не сте свикнали да пиете студено пресовано кокосово масло, вероятно ще преминете през ‘криза на оздравяването’. Затова започнете с 1 чаена лъжичка на ден и я приемайте с храната. Ако нямате никакъв проблем, увеличете на супена лъжица на ден с храната и така докато тялото ви привикне с кокосовото масло. След време ще можете да проведете детоксикацията с кокосово масло.

Знайте, че ако имате сериозна дисбиоза/кандидаза, то вие ще изживеете и тежка криза на оздравяването. Моята беше най-ужасното нещо, преживявано от мен до момента. Започнах детоксикацията си със студено пресовано кокосово масло в понеделник, изпих общо 10 супени лъжици и нищо друго. Във вторник се събудих посред нощ и повърнах, след което се чувствах добре, докато не отидох на работа. Наложи се да си тръгна след 3 часа, изпълнени с неистова умора. Прибрах се у дома и спах 14 часа неспокоен сън като спях не повече от 45 минути след което се събуждах. Срядата беше ужасяваща. Дори не можех да ходя по права линия, сърцето ми биеше лудо, имах диария, ставни болки, треперех от студ и имах пристъпи на безсъние. Именно така си представях абстиненцията при отказване от хероин. Но добрата новина е, че в четвъртък вече нямаше какво да изхвърлям от тялото си, така че поне диарията спря. В петък се чувствах нормално отново.

Предстои ми да се отърва от сърбежа в стъпалата, прекомерните газове и миризмата на тялото. Наруропатът Брус Файф казва, че може да се наложи да направите няколко курса на детоксикация с постене от по 3 дни или поне една детоксикация със студено пресовано кокосово масло за 7 дни, за да постигнете желаните резултати.“

Източник: http://curezone.com/forums/am.asp?i=1231608

Прочетете още: Кандида: Тихата епидемия

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *