Е, то бива-бива мултифункционалност, ама чак пък толкоз!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

coke 1353045403_3119083_original

Ще се шокирате от вариантите на употреба на Кока-Колата! Тя е универсално средство за дома.

Какво крие в себе си тази най-популярна напитка – Кока-Колата? Много се говори за вредата от колата, за това, че тя не трябва да се пие, камо ли да се дава на децата. А ако не я пием – какво пък, можем да намерим много начини за нестандартни употреби на тази напитка. Четете и се дивете колко полезна е Кока-Колата в бита. Тези съвети могат да ви помогнат в много ситуации!

1. Ако ви загори някоя тенджера, налейте кола в нея и я оставете да заври на печката. Тенджерата ще стане като нова!

2. Много лесно можете да “състарите” всяка фотография. За целта ви трябва само леко да намокрите снимката с Кока-Кола и бързо да я изтриете. Но в никакъв случай не мокрете много снимката, защото всичко ще провалите.

3. Крещящо боядисаната коса можете да оправите с помощта на Кока-Кола. Тя сваля боята от косата, макар и не напълно, но цветът ще стане по-малко наситен.

4. Ако накиснете стари монети в кола, те ще заблестят.

5. Налейте Кока-Кола в чайника и я оставете да престои там цял ден. Колата ще отдели наслагванията без следа!

6. Можете чудесно да почистите тоалетната с помощта на Кока-Кола, тя разяжда мърсотията.

7. Направете прекрасна марината като смесите кола с например доматен сос в съотношение 1:1. Намажете с маринатата пиле, месо и т.н. преди готвенето. Месото става много вкусно!

8. Кока-Колата – хубав балсам за коса. Полейте косата си с кола, изплакнете и изсушете.

9. Налейте Кока-Кола в плоски и широки съдове и ги разположете в градината или в мазето. Това ще ви избави от… охлювите! Те биват привличани от сладкия мирис на напитката, и ако паднат в съдовете вече не могат да излязат.

10. Ако не можете да отвиете някой болт понеже е ръждясал, пробвайте следното: намокрете добре кърпа в чудотворната течност Кока-Кола, увийте я около болта и оставете така няколко часа. После лесно ще отвиете болта, понеже Кока-Колата действа като разтворител.

11. Почистете скъпоценностите си. Просто ги сложете в чаша с Кока-Кола а после леко ги изтъркайте с мека четка. Тази операция обаче не е подходяща за бижута с камъни. За тях тя е много вредна!

12. Макар и да е странно, Кока-Колата помага при разстройство на стомаха. Но за тази цел не трябва да се използва току-що отворена бутилка, защото газовете могат само да влошат състоянието ви. Дегазирайте колата и я пийте като лекарство. Ако ви става лошо в превозни средства, колата също ще помогне. Пийвайте от време на време малка глътка и ще видите как състоянието ви незабавно ще се подобри!

Ако ви е невъзможно да не споделите тези находки с приятелите си, непременно ги споделете. Нека всички узнаят за тайнствените свойства на Кока-Колата!

Източник:

http://takprosto.cc/kak-ispolzovat-koka-kolu/

Снимка: poseli.info

Прочетете още по темата:

Какво точно съдържат продуктите на Coca-Cola и PepsiCo

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *