САЩ одобриха отново чудодейното масло от коноп, лек за мозъка и не само от повече от 6000 години

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Алелуя, през декември 2018 година Конгресът на САЩ прие земеделски закон за 867 милиарда щатски долара, който направи тази естествена билка отново законна.

След 82 години.

През тези осем десетилетия нашето правителство реши да ни третира като малки деца. Казвайки ни, че нямаме право да решаваме какво е полезно за нас и за нашето здраве.

Радвам се, че те най-накрая промениха закона. Тази билка е един от най-ефикасните лекове в световен мащаб — и това е от повече от 6000 години.

Мъж яде по 2 с.л. кокосово масло два пъти на ден за 60 дни и ето какво се случва с мозъка му!

Всъщност изследвания показват, че маслото, правено от стъблата, листата и пъпките на растението:

  • Облекчава хроничните болки1
  • Подобрява здравето на сърцето2
  • Снижава възпалението3
  • Облекчава артрита4
  • Снижава кръвната захар при диабетиците5
  • Облекчава тревожността и депресията6

Говоря за маслото от коноп. И то е истинско чудо, поради всичко, което прави…

Но онова, което най-силно ме вълнува са доказаните ползи от конопа за пациентите с Алцхаймер и деменция.

Всъщност това древно масло може да е лекът, който чакахме. В скорошно изследване (статията е от 8 март 2019 година), публикувано в списанието Nature Medicine, резултатите са невероятни.

Най-голямото откритие в медицината: Този човек излекува 5000 души с конопено масло

Немски изследователи подлагали възрастни и млади животни на тест за паметта. В началото, по-възрастните животни не се справяли добре, а младите се представяли добре.

След това на възрастните животни започнали да дават масло от коноп. В рамките на дни, възрастните животни се представяли също толкова добре, колкото здравите и млади животни!

И те запазвали резултатите си дълго след приключването на приема на дозите.

Изследователите нарекли това „дълбоко и дълготрайно подобрение на познавателната функция”.7

Канабиноидната система в тялото е мощен фактор за здравето

Ето как действа това чудодейно масло:

Конопът е едно от 85 различни растения от ботаническото семейство C. sativa. Но за разлика от марихуаната, конопът не съдържа THC — съединението, което надрусва. Онова, което конопът прави е да взаимодейства с и да въздейства на рецепторите в мозъка, наречени канабиноидна система.

Канабиноидите са естествени химически вещества, първо открити през четиридесетте години на миналия век. Обаче, едва през осемдесетте години на миналия век учените научиха, че канабиноидите действат с рецепторите, които им позволяват да се прикрепват към и да проникват през кръвно-мозъчната бариера.

И най-вече в най-важната част на мозъка — хипокампусът.

Медицинската марихуана спира епилептичните припадъци на дете

Този мъничък орган с формата на подкова контролира, както краткосрочната, така и дългосрочната памет. Той е особено важен за всичко, от научаването как да си връзваме обувките, до това да си пазим в паметта си скъпи за нас спомени от детството.

Изследвания откриха, че хипокампусът е една от първите области в мозъка, която бива увредена от болестта на Алцхаймер и деменцията.

Но хипокампуса е обвит от множество канабиноидни рецептори. Маслото от коноп се свързва с тези рецептори и след това намалява оксидативния стрес, причиняван от възпалението. Действайки като потенциален антиоксидант, маслото от коноп предпазва мозъчните клетки от по-нататъшно увреждане и дегенерация.

И нови изследвания показват как маслото от коноп може да лекува и дори да предпазва от развиването на Алцхаймер.

Четири подкрепени от науката ползи за здравето от канабиса, които масовите медии пренебрегват

Във важно новаторско изследване екип от института NeuRA (Neuroscience Research Australia) в Австралия откри, че маслото от коноп стимулира растежа на мозъчните клетки. Това от своя страна снижава влошаването на паметта и на другите мозъчни функции.8

Изследването включва даването на масло от коноп на мишки, отгледани така, че да имат симптоми подобни на тези при болестта на Алцхаймер. Тези мишки показали „рязко подобрение” при тестове, свързани с паметта и разпознаването. Животните също така започнали да се държат като здрави животни отново.

Допълнителни изследвания откриха, че лекуването на мозъчните клетки с масло от коноп снижава количеството амилоидни плаки и сплитания, които са отличителните белези на болестта на Алцхаймер.9

Съединение в плодовете и ядките премахва болестта на Алцхаймер, рака и диабета

 Масло от коноп — 4 начина да се възползваме от лечебните му ползи

Изберете начина, по който искате да го приемате. Има няколко начина за приемане на маслото от коноп. Преди да изберете метод, говорете със своя лекар, който да ви помогне да изберете най-доброто масло за вас. Някои от методите включват чисти концентрати, тинктури, използване на пара, лечения с хранителни добавки и локално нанасяне върху кожата.

Уверявайте се, че маслото от коноп, което сте избрали не е „разредено”. Много производители се опитват да извличат колкото се може повече печалба като разреждат продуктите си с филъри. Обръщайте внимание за нивото на концентрация на маслото, което купувате.

Четете списъка със съставките. Търсете продукти с висококачествени съставки. Избягвайте продукти, съдържащи царевичен сироп, ГМО съставки, пестициди трансмазнини и изкуствени добавки.

Търсете продукт, който е бил лабораторно изследван. Купувайте масло, изследвано за консистенция и такова което е потвърдено, че не съдържа плесени, бактерии, пестициди, остатъци от разтворители и други замърсители.

Бъдете здрави,

Д-р Ал Сиърс

Прочетете също:

Откритие за мозъка разкрива тайна за предпазване от Алцхаймер

Златният зехтин защитава мозъка ви от Алцхаймер

Три плашещи причини да изхвърлим алуминиевото фолио (и какво да използваме вместо него)

В витамини незаменими за здравето на мозъка

Кога за последен път прочистихте лимфата си?

ИСТИНСКАТА (и далеч) най-сериозната топ причина за смърт е…

Медицинско чудо срещу рака в капсула кокосово масло и канабис

Източници:
1. Genaro K, et al. “Cannabidiol is a potential therapeutic for the affective-motivational dimension of incision pain in rats.” Front Pharmacol. 2017;8:391.
2. Jadoon KA, et al. “A single dose of cannabidiol reduces blood pressure in healthy volunteers in a randomized crossover study.” JCI Insight. 2017;2(12):e93760.
3. Costa B, et al. “The non-psychoactive cannabis constituent cannabidiol is an orally effective therapeutic agent in rat chronic inflammatory and neuropathic pain.” Eur J Pharmacol. 2007;556(1-3):75-83.
4. Philpott HT, et al. “Attenuation of early phase inflammation by cannabidiol prevents pain and nerve damage in rat osteoarthritis.” Pain. 2017;158(12):2442-2451.
5. Weiss L, et al. “Cannabidiol lowers incidence of diabetes in non-obese diabetic mice.” Autoimmunity. 2006;39(2):143-151.
6. Bergamaschi MM, et al. “Cannabidiol reduces the anxiety induced by simulated public speaking in treatment-naïve social phobia patients.” Neuropsychopharmacology. 2011;36(6):1219–1226.
7. Bilkei-Gorzo A, et al. “A chronic low dose of ∆–tetrahydrocannabinol (THC) restores cognitive function in old mice.” Nat Med. 2017;23(6):782-787.
8. Watt G and Karl T. “In vivo evidence for therapeutic properties of cannabidiol (CBD) for Alzheimer’s disease.” Front Pharmacol. 2017;8:20. Published online 2017 Feb 3.

Снимка: Senior Directory

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *