Кога за последен път прочистихте лимфата си?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lymph-nodes

Лимфната система на тялото е прочистващата система, през която се изхвърлят обичайните метаболитни токсини, а при здравословни проблеми тя е още по-незаменима. Лимфните възли осигуряват антигени за прочистване на течностите, които съдържат всичко, от алергени до ракови клетки. Тази течност се нарича просто лимфа. В тялото има повече лимфа от кръв, но за разлика от кръвта, лимфата няма помпа, която да спомага движението й.

Ако лимфата не излиза от малките лимфни възли през техните канали в бъбреците и черния дроб, тя се връща обратно като в запушена отводна тръба. Лимфните възли могат да се инфектират и да ви доведат до състояние погрешно наричано „отекли жлези”.

Лимфните възли не са жлези, а натрупването на заразени лимфни течности води до всякакви усложнения на здравето, някои от които сериозни.

Заседналият начин на живот приветства лошото здраве. Дори и ако човек не се тъпче с вредни храни и не гледа телевизия с часове, работата на бюро, особено на комютъра, е също толкова лишена от движение. А липсата на физически упражнения или дори на движение от какъвто и да било вид не е просто вредна за белодробното или мускулното здраве. Лимфната система също има нужда от раздвижване.

Прочетете още: Сезонно 3-дневно очистване на лимфната система, за да сте здрави през цялата година

Движението на лимфните течности е особено важно за жени, които носят сутиени и/или използват дезодоранти, съдържащи токсини като алуминий. Тези токсини се просмукват в местата с много лимфни възли близо и точно под кожата.

Очевидно, всеки който яде и пие обработени храни и газирани напитки или алкохол, като в същото време води заседнал начин на живот има отслабена имунна система от запушващите лимфната течност токсини, които трябва да се прочистват и изхвърлят през бъбреците. Но заседналият начин на живот може да е убиец дори и за хората, които се хранят здравословно!

Методи за раздвижване на лимфата

Скачането на батут действа много добре за достатъчното раздвижването на лимфата, така че бъбреците и другите телесни органи да я прочистват. Мини-трамплин може да се закупи за приблизително 50 щ.д. при размер от около 1.2 м (4 фута) в диаметър.

Той е нисък, така че трябва просто да стъпите върху него и да скачате в продължение на 10 до 15 минути на закрито или на открито.

Не е необходимо дори да скачате много високо и можете да се държите за нещо наблизо, за да сте стабилни, ако имате проблеми с равновесието.

Всеки път когато скочите, вие повишавате гравитационното протегляне върху лимфата. Така гравитационното притегляне се усилва подобно на усещането при внезапните промени в скоростта и посоката при пътуване с кола или при лудото возене на влакче в увеселителен парк.

Още за лимфната система: Колко полезна е лимфната система

При усилено ходене или дори при по-леко скачане на батут, гравитацията е вертикална и в права линия с тялото и лимфната му система.

Ако се наслаждавате на малко по-трудната задача да скачате на въже или на упражнения, изискващи повече усилия като баскетбол на един кош, тенис или ракетбол, те са идеални, защото ще раздвижват лимфата си през лимфните възли достатъчно, за да се улесни изхвърлянето на токсините. Всяка спортна дейност, която изисква скачане и/или тичане е чудесна.

Скачането на батут е за онези от нас, които работим на бюро, вързани пред компютри и нямаме времето или необходимите средства за тези по-атлетически занимания. Просто сложете мини батута наблизо и си правете почивка от време на време, в която да скачате.

Изненадващото е, че в днешната ера на хипер-тренировки много експерти днес вече осъзнават достойнствата на ходенето за раздвижването на лимфата в тялото. Не просто бавни разходки из моловете, а бързи разходки. Изследванията показват, че ходенето помага за предпазване от болестта на Алцхаймер или деменция.

Ходенето трябва да се прави на открито в колкото се може по-естествена обстановка с дървета, трева, по брега на езеро или океан и на свеж въздух. Аюрведа подчертава важността човек да е сред природата. Но понякога времето не го позволява, така че присъединяването към разхождащите се в мола хора е ОК тогава.

Разходката трябва да продължава 20 минути или повече. По четири пъти на седмица е достатъчно. Започнете с колкото можете по-бърз ход, след това продължете с мощно ходене, ако е възможно. Понеже, освен в краката, в горната част на тялото има много лимфни възли, например, по мишниците, врата и раменете, движението на ръцете би следвало да е по-интензивно от обичайното.

Ходенето е свързано с тежестта на тялото. Гравитацията помага за движението на лимфата всеки път когато човек стъпва отривисто с леко пружиниране на земята. Внезапните спирания на всяка стъпка с пълната тежест на тялото създават допълнително гравитационно притегляне, което спомага за притеглянето на лимфата надолу.

Да и масажът също помага. Но ежедневните масажи не са така лесно осъществими и евтини колкото е ходенето. Не забравяйте да хидратирате тялото си с чиста вода често, за да помагате на черния дроб и бъбреците да изхвърлят тези токсични лимфни течности от тялото ви.

 

Източник:

http://healthycures.org/last-time-drained-your-lymph-fluids

Снимка: www.bodymindrehab.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *