Днешният стрес е утрешното бедствие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stressed out

Стресирани сте от следобедното засръстване. Въртите се наляво и надясно в леглото, притеснени за наличността в банковата си сметка. Близък приятел страда от рак. Тези може да ви изглеждат като често срещани поводи за емоционален стрес, които с времето ще останат зад гърба ви. Но шведски учени смятат, че тези модели на мрачни моменти могат да засегнат здравето на мозъка ви — след 30 години.

Така че, ако се чувствате все едно ударите на живот ви повалят, недейте просто да приемате това пасивно. Използването на медитация, упражнения или някоя друга облекчаваща стреса техника не е просто лукс. Това е необходимост за здравето ви в дългосрочен план.

В 40-годишното шведско изследване учените проследяват психичното и физическо състояние на 800 жени, участвали в Дългосрочното проучване на населението в Готенбърг, Швеция започнало през 1968 г.

Изследователите откриват, че жените с най-висок брой стресиращи проблеми имат 21 процента завишен риск впоследствие да развият болестта на Алцхаймер.

Жените, родени през 1914, 1918, 1922 и 1930 година били подложени на различни невропсихиатрични тестове и прегледи, когато те били в края на 30те, средата на 40те и на 50те си години. Те били подложени на тестове и през 1974, 1980, 1992, 2000 и 2005 г.

Тестовете включвали въпроси за събития в живота като заболявания на децата, развод, вдовство, алкохолизъм на членове на семейството, безработни в семейството и социално подпомагани. Те били анкетирани също така по отношение на нещастието, раздразнителността, страховете и  нарушенията на съня, които изпитвали.

По време на изследването 425 от жените починали. Между 1968 и 2006, приблизително една от пет от тях развили деменция; при 104 от жените деменцията прераснала в болестта на Алцхаймер.

Изследователите предупреждават: „… стресът може да причини редица физиологични реакции в централната нервна ситема, както и в ендокринната, имунната и сърдечносъдовата системи”.

Карл Лоу

Източник: Today’s Stress Is Tomorrow’s Health Disaster, 8 November 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/todays-stress-is-tomorrows-health-disaster/

Снимка: planetbeach.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *