Чаят от ройбос пречиства и подмладява

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rooibos

Прочистване, детоксикация, подмладяване

През есента, когато се появяват първите признаци за захлждането на времето и вече си обличаме шлифера сутрин, много хора започват да прочистват тялото си и да постят. За да посрещнат есента в блестящо здраве, те бързо трябва да влязат във форма след блаженното отпускане през лятото. Ройбос е идеалният  помощник в това начинание, защото има чудесен вкус и оказва здравословно влияние върху тялото. Ройбос съдържа повече от 200 укрепващи здравето фитохимикали и субстанции, които енергизират тялото и поддържат функциите на метаболизма на черния дроб. Ройбос е идеален и за хората, които спортуват, като ускорят детоксикацията, защото предоставя на тялото много минерали и микроелементи. Чаша ройбос улавя уникалността на Южна Aфрика, защото това е единстеното място на света където расте този червен храст. Растението ройбос се нуждае от песъчливата почва и горещия климат на тази очарователна страна за подхранването си. Този продукт на Южна Африка предлага идеален и ненатрапчив начин за започване на есента.

На практика няма друг билков чай, в който комбинацията от вторични растителни феноли да е толкова разнообразна като в ройбоса. Съдържанието на цинк и алфа-хидрокси-киселини в ройбоса подсилва метаболизма на кожата и помага за премахването на фините бръчки. Ройбос също така е единственото растение, което съдържа редкия флаваноид аспалатин – ценен антиоксидант, стимулиращ имунната система. Но не само кожата изпитва ползите от полезните за здравето вещества в този червен храст, а също и черния дроб. Редица изследвания показват, че ройбосът стимулира детоксикиращата функция на черния дроб. Редовната консумация на ройбос, следователно, допринася за естественото прочистване и също така намалява холестерола, триглицеридите и свободните мастни киселини в кръвта. Това от своя страна помага на черния дроб да обработва мазнините.

Съвет за зеления ройбос. Този вариант на южноафриканската национална напитка се прави от същото растение, а именно от ройбос Aspalathus linearis. Отглеждането и събирането на червения и зелен ройбос първоначално е еднакво. Но за разлика от обработката на червената разновидност, зеления ройбос не се подлага на процес на оксидиране. И поради тази причина, в зеленият ройбос има по-висока концентрация на флаваноиди, антиоксиданти и други хранителни вещества. Следователно, именно зеленият ройбос има ревитализиращ ефект върху кожата. Ето защо този чай осигурява ново начало на южноафриканците всяка есен.

Препоръки за използването на ройбоса:

Ройбосът не съдържа кофеин, което го прави идеален за хора на всяка възраст, които могат да се наслаждават на чудесния му вкус по всяко време на деня.

Прочетете още за ройбоса в статията: Иглички за здраве

Източник: Lose weight in spring with Rooibos, 23 March 2012

Статията първо е публикувана във вестник Лечител

Снимка: http://www.businessnewssouthafrica.com/

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *