Върховен тоник прочиства и тонизира тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

apple cider Screen-Shot-2013-08-13-at-12.05.10-PM

Този суперпречистващ тоник е антибиотик, който унищожава както грам-положителните, така и грам-отрицателните бактерии. Той представлява също така анти-вирусна/анти-гъбична формула и засилва кръвообращението и циркулацията на лимфата до всяка част от тялото. Той е толкова ефикасен, че се казва, че е лекарството за настинки и грип, и е предпочитаното билково лекарство срещу Candida. Тази базова формула датира от средновековна Европа и чумните епидемии.

Ползи от всяка от съставките: (Всички трябва да са органични разбира се!!)

 • Чесънът е широкоспектърен антибиотик. За разлика от химическите антибиотици, които убиват милиони полезни бактерии, от които тялото се нуждае, чесънът се цели само в нахлуващите вредни бактерии и дори стимулира и повишава здравословните бактерии в тялото. Чесънът е мощно противогъбично средство и буквално унищожава всички антигени, патогени и всички вредни или причиняващи заболявания микроорганизми.
 • Лукът е най-близък роднина на чесъна и има подобно, но по-леко действие. Заедно те са страхотно боен дует.
 • Хрянът е силна билка за синусите и белите дробове. Той отваря синусовите пътища и повишава кръвообръщението там, защото повечето лекари са единодушни, че настинките и грипът често започват именно в синусите и белите дробове.
 • Джинджифилът съдържа силни противовъзпалителни свойства и чудесно стимулира кръвообращението.
 • Лютите чушки са най-силното познато средство за засилване на кръвообращението. Те предоставят антибиотичните и борещи се със заболяванията свойства на другите билки там където са най-необходими.
 • Куркумата изчиства инфекцията и снижава възпалението вътре в тялото. Тя блокира развитието на рака. Особено полезна е за хората със ставни болки.
 • Ябълков оцет (аз използван органичен ябълков оцет на Braggs). Няма как използването на ябълков оцет да не е наистина здравословно след като бащата на медицината Хипократ го е използвал четири века преди Христа заради свойствата му за укрепване на здравето. Казва се, че той е имал само два лека: мед и ябълков оцет. 

Ето и рецептата

Суперпречистващ тоник 

Какво да сложим и как

 • 1 бутилка органичен ябълков оцет 800 мл (препоръчвам Braggs)
 • 1/4 ч.ч. нарязан чесън
 • 1/4 ч.ч. лук
 • 2 люти чушки (най-лютите, които можете да намерите)
 • 1/4 ч.ч. настърган джинджифил
 • 2 с.л. настърган хрян
 • 2 с.л. куркума или 2 парчета корен от куркума
 1. Пуснете съставките в блендер за две минути
 2. Прецедете
 3. Налейте течността отново в бутилката
 4. Компостирайте всичко останало!

Можете да държите тоника в шкаф дълго време. Не е необходимо да го държите в хладилника. Можете да го използвате със зехтин за овкусяване на салати. Или да заливате с него любимите си ястия.

Направете тоника по новолуние, оставете го на тъмно място до пълнолуние, след което го прецедете и бутилирайте. Така ще се сдобиете с идеалния прочистващ тялото тоник, който можете да използвате по следните начини:

 • При възпалено гърло, правете гаргара за малко на устата и глътнете.
 • При болести като настинки или грип, пийте по два пълни капкомера или една супена лъжица на всеки два часа.
 • За ежедневна подкрепа на имунната система, пийте по два пълни капкомера / 1 супена лъжица всеки ден. Постепенно увеличавайте количеството, за да изградите поносимост до пълна чаша.
 • Изяждайте парче портокал, лимон или лайм след това, за да успокоите лютивината.

 

Източник: Ultimate Tonic Cleanse, 14 March 2014

http://ybertaud9.wordpress.com/

Снимка: mariposafit.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *