9 лечебни храни, които можем да отглеждаме у дома

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lavender home

Просто идея – има голяма сила в това да наблюдаваш как посаденото от теб тихичко расте.

Току-що открихме чудесна статия за лечебни храни, които можете да отглеждате у дома си… и ви напомняме, че можете понякога да разчитате и на себе си – а това винаги е хубаво чувство. Става дума за някои от най-популярните и полезни билки, използвани като домашни лекове още от древни времена.

Да помислим за идеята,  която напоследък поразява всички в интернет пространството: „Медицината не е грижа за здравето. Медицината е грижа за болестите. Храната е грижа за здравето”.

Тези билки, наред с кулинарни употреби имат и редица лечебни употреби. За улеснаване на живота ви, изброяваме деветте билки.

Алое вера – изгаряния, изгаряне от слънцето, лекува храносмилателния тракт. Не е наистина кулинарна билка пер се, но гладкия гел от растението можете да добавяте в сутрешното си смути.

Босилек  – главоболие, облекчаване на болката, основа за прекрасно песто.

Лавандула – кожни болести, антисептик, противовъзпалително средство, сложете саксията с лавандула в спалнята за сладки сънища.

Маточина  – болки при настинка, ухапвания от насекоми, естествен репелент за насекомите, успокоява нервната система, идеална на чай за здрав сън.

Мента – направете си чай с пресни листа мента за успокояване на гадене и за леки храносмилателни оплаквания, чудесно „подправя” различни коктейли.

Магданоз – имуностимулант, дъвчете го за свеж дъх, чудесен за детоксикация на тялото, полезен на сок за здрави бъбреци и при анемия.

Мащерка – антиоксидант и антисептик. Не я използвайте, ако сте бременни.

Розмарин – повдига настроението, облекчава настинките в комбинация с канела, подсилва паметта, бори рака.

Салвия – запарете листа от салвия във вряла вода и като изстине си направете гаргара при възпалено гърло, помага за здрави кости.

Има и много по-подробни статии за повечето от тези билки – така че, ако наистина искате да се запознаете с тях, посетете категория Билки в сайта Здрави всеки ден!

 

Източник: 9 Food Cures You Can Grow At Home

http://www.herbs-info.com/blog/9-food-cures-you-can-grow-at-home/

Снимка: www.whiteflowerfarm.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *