Не бъдете жертва на тази храносмилателна „измама”!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ще го направя. Ще ви кажа, че сутрешният ви сок от плодове или зеленчуци не е така здравословен, както си мислите.

Да, той съдържа много витамини, минерали, антиоксиданти и други стимулиращи здравето съединения. Да, той се прибавя към изядените от вас плодове и зеленчуци през деня. И разбира се, да, той може да е здравословен, ако се използва правилно.

Работата е в това, че в сока ви липсва нещо, за което може би не се сещате: много важните не-хранителни фибри. Фибрите играят огромна роля за цялостното здраве като помагат за контролирането на апетита, теглото и холестерола. Но най-голямата полза от тях вероятно е за храносмилателната система и за здравето на стомаха и червата.

Глюкоманан: супер фибрите, които контролират апетита и кръвната ви захар!

Фибрите са изключително слабо консумирани в САЩ. Очаква се да приемате между 28–38 грама на ден, докато изследвания показват, че хората си набавят по само около 15 грама. Един от източниците, към които хората прибягват за фибри са растителните храни като плодовете и зеленчуците—основните съставки в много сокове, предлагани в магазините.

Но когато плодовете и зеленчуците се правят на сок, самите фибри биват смлени. Хранителните фибри са в кожата, месото и листата на плодовете и зеленчуците когато същите са цели. Когато ги разбиваме и превръщаме в сок, вече няма фибри. Ето защо, всичките фибри, които може би си мислите, че си набавяте от богатия на хранителни вещества сок са просто илюзия. Освен това, този сок съдържа толкова захар, колкото и газираните напитки, а това съвсем не е полезно за вас!

9 начина за повишаване на фибрите в храната

Плодовите или зеленчукови сокове сутрин могат да са полезни за постигането на целевите пет приема (както на плодове, така и на зеленчуци) на ден. Но ако откриете, че храносмилателното ви здраве—времето за изхождане, запек, болки в стомаха и червата, подуване на корема и т.н.—не се подобряват, това може да се дължи на недостига на фибри в храната ви.

Трябва да го елиминирате като ядете съдържащи фибри храни през целия ден. Купа овесени ядки или две филии пълнозърнест тост със закуската могат да ви осигуряват фибри сутрин, а яденето на цели плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения през деня може да ви помогне да достигате до дневната си целева доза. Или ако пиете такива сокове, добавяйте в тях разнообразни източници на фибри.

Фибрите действат най-добре когато ги консумирате през целия ден, не го забравяйте от днес нататък!

Ваш в добро здраве,

Д-р Виктор Марчиони

Още за така полезните фибри:

Фибрите са едно от най-мощните оръжия, с които разполагаме за да сме здрави

Убий апетита с този вид фибри

Храната с повече фибри може просто да е панацея

Искате да живеете по-дълго? Яжте повече богати на фибри храни

Предпишете си ядки и снижете риска за сърцето си с 20%

Канадско изследване сочи, че ракът е заболяване, причинявано предимно от храната

Източник:
https://milled.com/bel-marra-health/are-you-a-victim-of-this-digestion-hoax-Ew9muz8AyzJeSRyC

Снимка: heartuk.org.uk

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *