9 начина за повишаване на фибрите в храната

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fiber-increase

Фибрите имат толкова много ползи за здравето, че винаги си струва да се фокусираме върху ползите от тях. Вижте статията за супер фибрите глюкоманан тук, както и моите 9 съвета, които можете да започнете да използвате още от днес, за да включвате повече фибри в храната си, както следва:

9 съвета за повишаване на фибрите в храната

1. Яжте ленено семе:

Набавете си кафемелачка, с която да мелите само ленено семе, мелете по половин чаена чаша на път и го дръжте в плътно затворен стъклен буркан в хладилника или фризера. Яжте по 2 с.л. смляно ленено семе на ден. Поръсвайте салатите, зърнените храни или зеленчуковите ястия с него или го смесвайте с мъничко неподсладено ябълково пюре, рецепта за което ще намерите тук.

8 храни които кардиолозите отказват да ядат

2. Яжте много бобови растения:

Бобът е с най-високо съдържание на фибри сред растенията!

3. Зареждайте тялото си с много зеленчуци:

Тъй като са с ниски нива на калории и с високи нива на антиоксиданти и защитни фитохимикали, зеленчуците са отлични източници на фибри и трябва да пълнят чинията ви всеки ден.

4. Яжте зърнени храни:

Пълнозърнестите храни като кафяв ориз или киноа също са богати на фибри.

5. Яжте повече плодове:

Добавяйте по няколко порции несладки плодове в дневния си хранителен режим (беритата са с най-високо съдържание на фибри и на други защитни фитохимикали).

6. Яжте много ядки:

Включвайте по няколко шепи бадеми, орехи, пекани (американски орехи) или лешници в храната си всеки ден.

7 храни, които диетолозите ОТКАЗВАТ да ядат

7. Въведете фибрите бавно в храната си:

Рязкото преминаване към храна с високо съдържание на фибри може да причини газове или подуване на стомаха. Повишавайте приема си на фибри бавно, докато не достигнете до 50 грама на ден.

8. Купете си ефикасна хранителна добавка с фибри:

Ако се затруднявате с набавянето на достатъчно фибри, изберете си хранителна добавка, която съдържа както разтворими така и неразтворими фибри и не съдържа подсладители или добавки.

9. Изберете глюкоманан (ГМ):

Предпочитаните от мен фибри са глюкоманан (ГМ) или конджак. Много компании продават ГМ на капсули. Можете да пиете по 2 до 4 капсули с чаша вода 30 до 60 минути преди хранене.

Не взимайте никакви лекарства в рамките на 1 час преди или 2 часа след като сте пили ГМ, понеже фибрите в него могат да абсорбират лекарството.

Глюкоманан: супер фибрите, които контролират апетита и кръвната ви захар!

Както виждате, фибрите имат големи ползи за здравето – като се започне от стимулиране на отслабването и се стигне до предпазването от хронични заболявания. Надявам се че ще започнете да добавяте повече от важните за здравето ви фибри в храната си още от днес!

от Марк Хаймън, MD

Фибрите са едно от най-мощните оръжия, с които разполагаме за да сме здрави

Източник:

https://healthiertalk.com/super-fiber-controls-your-appetite-and-blood-sugar-1929/?utm_source=Healthier%20Talk&utm_medium=subemail&utm_campaign=super-fiber-controls_10.06.14

Снимка: Cosas De Médicos

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *