Лечение с прана – енергията, подтикваща тялото да се самолекува

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

prana-healing

Мастър Чоа Кок Сюи разработи лечението с прана като подробна система на енергийно лечение за подобряване качеството на ежедневния живот. Прана е санскритска дума, която означава жизнена сила. Прана или жизнената сила или диханието на живота е основна сила, която е необходима на тялото, за да функционира то от поемането на въздуха до белите дробове до сърцето до бъбреците.

Мастър Чоа Кок Сюи казва, „Жизнената енергия или прана е навсякъде около нас. Тя е всепроникваща; ние всъщност се намираме в океан от жизнена енергия. На базата на този принцип, даден лечител може да поема енергията прана или жизнената енергия от заобикалящата го среда”.

Лечението с прана е лесна и в същото време мощна и ефикасна система на безконтактно енергийно лекуване. Това е невидимата био енергия или жизнена сила, която поддържа тялото живо и която е необходима за всяка телесна функция за поддържането на състояние на добро здраве. Китайците наричат тази невидима енергия чи, японците ки а евреите руах.

Какъв е принципът на лечението с прана?

Лечението с прана се основава на фундаменталния и в същото време прост принцип, че тялото има способността да се самолекува и нормализира. Тялото е самовъзстановяваща се жива система, която притежава способността да лекува само себе си. А процесът на лечение се ускорява с повишаването на прана или на жизнената сила в тялото. Източникът на тази жизнена сила може да е всяка естествена единица, която има безкраен океан от жизнена сила като слънцето, въздуха или Земята.

Прочетете и за съответната мудра: ПРАНА МУДРА ( Мудра на живота )

Лечение с прана – безконтактен лечебен подход

Лечението с прана е енергийно лечение, при което липсва физически контакт.

Лечението с прана представлява напълно холистичен подход. То не се нуждае от нищо – никакви инструменти, никакви лекарства, никакви джаджи, нито дори физически контакт със субекта. Това е безконтактна лечебна терапия. Не се изисква физически контакт, защото практикуващият работи върху енергията прана или биоплазмената енергия, а не директно върху физическото тяло. Тази сила на прана или аура е формата, която обгражда и прониква във физическото тяло. Това е енергията на тялото, която усвоява жизнената енергия и я разпределя в цялото физическо тяло до вътрешните мускули, органи, жлези и т.н.

Лечението на тялото може да бъде ускорено с повишаването на жизнената сила в тялото. Точно както светлината е способна да въздейства върху химическа реакция, което е принцип зад фотографията, жизнената енергия повишава химическите реакциите в тялото и по този начин ускорява оздравителния процес.

Как и защо действа лечението с прана?

Лечението с прана действа върху енергийното тяло. Физическите заболявания първо се появяват като енергийно разсейване в аурата преди да се развият като проблеми във физическото тяло. Тази неизменна енергия, която ни заобикаля, прониква и поддържа физическото тяло, способността ни да се справяме със стреса, както и въздейства на емоциите, взаимоотношенията и дори на финансите ни.

В лечението с прана прилагането на енергията се използва за създаването на всепроникваща стабилизация и по-голямо равновесие в ума, тялото и душата на отделния човек. Това е основата на всеки холистичен лечебен подход. Всъщност, без създаването на това тройно равновесие човек не може да постигне най-доброто си здравословно психическо и физическо състояние.

Прочетете още:

Как да се самоизлекуваме единствено с мислите си

Как тялото възстановява себе си за по-малко от 365 дни

 

Източник:

http://wellbeingmantras.com/pranic-healing-self-healing-approch/

Снимка: florilege-du-bien-etre.over-blog.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *