Кои храни са вредни за имунната система

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

8-foods-heal-gut

Яденето на полезни храни води до спечелване на битката със заболяванията.

Храни, които са вредни за имунната система

И така, има ли храни, които са вредни за имунната система? Разбира се.

Имунната система не се занимава единствено с отблъскването на нападатели като бактериите, а се активира и когато ядете храни към които имате непоносимост или към които сте алергични. Най-често срещаните алергенни храни включват фъстъците, мекотелите с черупки (стриди, раци, миди), неорганичното, пастьоризирано краве прясно мляко, нерафинираната пшеница, и соята.

Обработените (готови) храни и храните, произвеждани с пестициди или неорганично отглежданите храни също могат да причинят проблеми в имунната функция.

Токсичните метали като кадмий, олово и живак са имуносупресивни. Някои пестициди и стабилизатори (консерванти) могат да имат вредно действие върху лигавицата на стомашно-чревния тракт.

Още по темата: „Двата килограма, които не искате да свалите”

Добавките в храните също могат да имат вредно и разрушително действие върху съдържанието на хранителни вещества в храната. Например, сулфитите—често добавяни в пакетираните храни—унищожават съдържанието на В витамините в храните към които са били добавени, правейки тези храни по-малко полезни за имунната система.

За да стимулирате и поддържате здравето на имунната си система трябва да предоставяте подкрепа за физическите бариери в тялото си, особено за храносмилателния си тракт. Трябва да консумирате правилните протеини и здравословни мазнини, да предоставяте на тялото си микроелементите и фитонутриентите, които поддържат здравословна имунна функция и снижават приема на алергени и токсини.

И трябва също така определено да се постараете да проучите храни, които може би в момента не включвате в храната си, особено осемте плашещи миризливи храни за  които можете да прочетете в статията 8 неочаквани храни подсилват имунитета и здравето на стомаха и червата.

от Бен Грийнфилд

Прочетете още по темата:

Рестартирай храносмилането си, подари си енергия и здраве

Естествен лек от смокини и зехтин убива вредните стомашни бактерии рекордно бързо

Три важни научни открития: Пробиотиците не са полезни единствено за храносмилането

 

Източник:

http://www.mindbodygreen.com/0-26212/8-unexpected-foods-that-will-enhance-your-gut-health.html

Снимка: www.opvitlab.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *