Кайеновата тинктура е незаменима за всеки дом при инфаркт и за цялостното здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Cayenne-Tincture1

Ето нещо, което винаги трябва да държите под ръка, ако вие или ваш близък страдате от сърдечни проблеми и сте застрашени от сърдечен удар. Особено при положение, че Първият симптом при повече от 250000 инфаркти е СМЪРТ – не позволявайте това да се случи на вас

Кайеновият (лютият червен) пипер е една от най-силните естествени подправки и прави чудеса за сърцето. Ако се борите със сърдечни проблеми, винаги дръжте тази тинктура под ръка.

Кайеновата тинктура на д-р Шулц

В статията Как да спрем сърдечен удар за 1 минута вече ви запознахме как да спрете инфаркт с помощта на кайенов пипер у дома си и споменахме кайеновата тинктура на д-р Шулц.

Тази тинктура е най-добрият лек за спешни случаи на сърдечен удар. Използвайте само кайенов пипер, който е най-популярният лют червен пипер; той се отглежда в Индия и Южна Америка.

Лютите чушки „чили” представляват храстовидно тропическо растение, и за разлика от обикновените чушки са многогодишно растение. Смлените „чили” люти чушки са двадесет пъти по-люти от обикновените люти чушки, защото съдържат много повече от алкалоида капсаицин. Лютивостта на чили чушките е обратно пропорционална на размера на чушлетата, така че най-мъничките сред тях обикновено са най-лютите. Винаги избирайте от тях по възможност или възможно най-лютите чушлета които можете да намерите.

Съставки

 • Лют червен пипер кайен
 • 1-3 пресни кайенови люти чушки
 • 50% алкохол (можете да използвате водка)
 • 1-литрова стъклена бутилка
 • Ръкавици

Инструкции

 1. Сложете си ръкавиците за безопасност.
 2. Напълнете една четвърт от бутилката с кайенов пипер на прах. Налейте достатъчно алкохол, за да покрие пипера.
 3. В блендер смелете пресните люти чушки с достатъчно алкохол, за да получите гъстота на сос. Изсипете сместа в бутилката, така че бутилката да се напълни до три четвърти.
 4. Долейте бутилката до горе с алкохол и я затворете. Разтръсвайте бутилката по няколко пъти на ден.
 5. Оставете тинктурата на тъмно място две седмици, след това я прецедете. Дръжте готовата тинктура в тъмна бутилка. За да стане тинктурата по-силна, оставете я да отлежава три месеца преди да я прецедите.
 6. Дръжте тинктурата на сухо и тъмно място. Тя никога не се разваля.

Препоръчителните дози на д-р Шулц

Дайте 5-10 капки от тинктурата на пациент в съзнание, който получава сърдечен удар или инсулт. Дайте още 5-10 капки след 5 минути. Повтаряйте лечението докато състоянието на пациента се подобри.

Ако пациентът е в безсъзнание, капнете 1-3 капки под езика му и започнете кардиопулмонална реанимация. Повторете лечението след 5 минути и повтаряйте на всеки 5 минути, докато състоянието на пациента се подобри.

Ползи за здравето от кайеновия пипер

Кайеновият пипер може да се използва за лечението и на други болести.

Той има противогъбични свойства

Той е известен с положителния си ефект върху храносмилателната система, защото стимулира производството на стомашни сокове и облекчава газовете

Той се бори с чревните инфекции

Кайеновите пипери имат противоракови свойства и те се препоръчват особено на пациенти с диагноза рак на белите дробове и на пушачите. Счита се, че капсаицинът, съдържащ се в кайеновия пипер предпазва от развиването на тумори, причинени от тютюн, като сходни резултати се забелязват и при пациенти, диагнозирани с рак на черния дроб.

Той помага и в лечението на стомашни проблеми, симптоми на грип, мигрена, алергии, зачервяване на кожата, затлъстяване, зъбобол и артрит.

hot-peppers-heart

Освен това, кайенът помага за ускоряването на кръвообръщението, така че повече кислород да достига до увредените тъкани, като в същото време помага за прекъсване сигнализирането за усещане за болка в мозъка с помощта на субстанцията Р (пе). Субстанцията Р е субстанцията, която предава усещането за болка, и именно съставките на кайена са онези, които помагат за прекъсването на тази трансмисия. Това прави кайена важен лек при заболявания като артрит, фибромиалгия, изкълчени / разтегнати мускули и невралгия.

Кайенът има впечатляващи противовъзпалителни свойства, което го прави идеален лек за наранени или схванати мускули. Той е полезна съставка в масажните кремове преди и след физическа активност понеже отпуска мускулната тъкан.

Но най-важното е да не забравяме думите на много лекари, които казват, че не са изгубили и един пациент благодарение на бързата терапия с кайенов пипер и/или кайенова тинктура.

 

Източници:

http://healthycures.org/how-to-stop-a-heart-attack-in-1-minute

https://www.herbalprepper.com/cayenne-a-medicine-chest-in-a-pepper/

Снимки: www.herbalprepper.com; www.pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *