Витамин К за „здрави като стомана” кости & напълно чисти артерии

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Повечето традиционни лекари ще ви кажат, че всички разновидности на витамин К са Ок що се отнася до витамин К.

K1? K2? Няма значение! Те ще твърдят, че е все едно коя разновидност пиете.

Освен това те ще ви кажат, че това е витамин, за който не трябва да се притеснявате, защото „повечето хора” успяват да си набавят „нужното им количество”.

Е, те много са се объркали и нови изследвания потвърждават, че те съвсем не са наясно относно витамин К.

Истината е… че формите съвсем НЕ са еднакви, и че БИ СЛЕДВАЛО да се притеснявате относно това, защото е почти сигурно, че НЕ си набавяте достатъчно от този витамин!

Но можете да примените нещата. И ще ИСКАТЕ ДА го направите когато откриете какво може да направи витамин К за вас.

Понеже новото изследване (статията е от 10 май 2019 година) разкрива как правилната форма на витамин К в правилното количество има силата да променя живота ви.

Той може да подобри здравето ви по поне ДВА от най-важните възможни начини за възрастните хора.

Незаменимият за здравето витамин К

Разчистване на недоразуменията по отношение на витамин К

Има две основни форми на витамин К: Първо, витамин К1, която повечето хора си набавят от зелените листни зеленчуци и след това, К2, която е много по-труден за набавяне (вижте защо по-долу).

Понеже повечето традиционни лекари ги приемат за едно и също нещо, то те приемат, че всеки си набавя необходимото му от споменатите зеленажи.

Голяма грешка.

Изследването потвърждава, че след влизането си в тялото те изпълняват напълно различни функции.

К1 помага със съсирването на кръвта, поради което всеки, който пие лекарството за разреждане на кръвта варфарин трябва да внимава да не припарва до тази форма на витамин К.

Направете калция в тялото си полезен като наред с витамин D пиете и витамин К2

Но витамин К2 върши нещо напълно различно.

Всъщност той извършва поне ДВЕ напълно различни и невероятно важни роли:

  • изгражда костите
  • чисти артериите

Главната причина? Калцият.

Витамин К2 в основни линии контролира насочването на калция като го извлича ОТ артериите. Това е жизнено важно, защото калцият може да се натрупва, да се прилепва към стените на артериите ви, и да води до образуването на втвърдени плаки.

Но витамин К2 не спира дотук. Той след това натиква калция В костите, където му е мястото.

Витамин К предпазва от сърдечни болести, рак и стареене

Направете ПРАВИЛНИЯ витамин К част от деня СИ

Но ето къде нещата стават дори още по-сложни… защото ако смятате, че вече е объркващо, че има две форми на витамин К, ще ви кажа нещо, което направо ще ви разтърси костите.

Има множество форми на витамин К2.

Така че не само се нуждаете от правилния витамин К, но също и от ПРАВИЛНАТА ФОРМА на ПРАВИЛНИЯ ВИТАМИН К.

Що се отнася до К2, онзи който най-лесно се приема и започва да действа в тялото ви се нарича менаквинон-7 или МК-7. И вие определено не си набавяте тази форма на витамин К от храната.

МК-7 се съдържа най-вече в старите твърди сирена и в нещо в Япония, наречено натто, което мирише на мръсни чорапи, оставени в мазето за няколко седмици.

В Япония го обожават (което обяснява защо живеят толкова дълго). Но в останалия свят то определено не е в менюто.

Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина!

Хубавото е че можете да си набавяте витамин К2 от натто без самото натто. Търсете го в хранителна добавка с наттокиназа или проверете добавката с витамин К, която пиете и се уверете, че тя съдържа толкова важната МК-7 форма.

И разбира се говорете с лекаря си първо, понеже наистина трябва да внимавате с пиенето на витамин К, ако пиете лекарства за разреждане на кръвта.

от Алис Джейкъб

Прочетете още по темата:

Забравен витамин предотвратява рака

Незаменимият за здравето витамин К

Впечатляващите здравословни причини да ядем ПОВЕЧЕ масло

Швейцарски учени откриха бариера, която държи рака под контрол

Моринга: Естествено убива рака, бори диабета и старостта, лекува очите…

Добра новина: Епигенетиката доказва, че не сме обречени на дадените ни по рождение кости!

Източник:

https://healthiertalk.com/vitamin-k-bones-arteries/

Снимка: myUpchar

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *