Моринга: Естествено убива рака, бори диабета и старостта, лекува очите…

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

moringa

Ако се стремите към добро здраве, живот без заболявания, повече енергия и дълголетие, трябва да мислите за завръщане към природата. Билката моринга – Moringa oleifera е растение, което расте в дивата природа в южна Азия и е част от традиционната медицина там от хиляди години. Растението е силен източник на биоактивни растителни съединения и антиоксиданти.

Много от ползите за здравето, които морингата предоставя непрестанно биват потвърждавани от научната общност, но се вярва, че има още много, които предстои да бъдат изследвани и открити.

Представяме ви 7 причини, поради които да ядете както листата така и плодовете (шушулките) на това уникално растение.

Моринга чудодейно подмладява и предпазва от рак

Хранителна стойност

Както листата така и шушулките на растението моринга са богати източници на много витамини и минерали. Всъщност, в листата се съдържат много повече хранителни вещества, отколкото в шушулките. Въпреки това една чаена чаша пресни шушулки предоставя до 157% препоръчителната дневна доза витамин C.

Една чаена чаша пресни листа съдържа следните хранителни вещества:

  • Витамин B6 – 19% от дневната доза
  • Витамин A – 9%
  • Витамин B2 (рибофлавин) – 11%
  • Витамин C – 12%
  • Протеини – 2g
  • Желязо – 11%
  • Магнезий – 8%

Сушени листа на моринга се продават като хранителни добавки в западния свят. Но ще е най-добре да отглеждате растението в дома си, за да се наслаждавате на всичките му естествени ползи.

Три суперхрани или триадата на супер мега храната

1. По-силни кости

Консумирането на Moringa oleifera може да спомогне за подобряване плътността на костите. Билката е заредена с желязо и калций, които помагат не само за предпазване от загуба на костна маса, но и укрепват костите.

Полезно е да давате моринга на децата си когато растат понеже морингата ще направи костите им по-силни и здрави. Тя също така помага за подсилване на физическата издръжливост.

2. Противоракови свойства

Както вече споменахме, морингата съдържа високи количества антиоксиданти, които се борят с вредните свободни радикали. Освен това, те помагат за предотвратяване формирането на канцерогени.

Бета-каротин и витамин С са два примера. Но в това растение има и мощни антиоксиданти, наречени хлорогенна киселина и кверцетин. Те действат като премахват действието на свободните радикали в тялото.

Чудодеен източник на витамин С убива рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво и черния дроб

Противораковите свойства на морингата помагат в предпазването от развитието на тумори и от растеж на раковите клетки.

3. Облекчава главоболията

Можете също така да използвате корена на растението за облекчаване на главоболие. Това става като от коренът се извлича сок. Смесвайте равни количества от този сок и от кафявата захар, която се получава при изпаряването на мъзгата от палмовите дървета и го пийте. Болката ви ще изчезне почти незабавно.

4. Лечение на очни проблеми

Моринга се справя и с множество проблеми със зрението, включително с конюнктивит. Вземете няколко листа, смелете ги и нанесете формираната паста върху очите си. Ако смесите сока от листата с мед и нанесете като очна линия, това помага за излекуването на заболявания на роговицата. Същото лечение помага и при отичане на очите.

5. Снижава кръвната захар

Ако страдате от диабет и не можете да контролирате нивата на кръвната си захар, Moringa oleifera е естествен начин за справяне с болестта. Ако нивата на кръвната ви захар останат без контрол дълго време, това може да повиши риска ви от много видове заболявания, включително от такива на сърцето.

Много изследвания показват, че използването на моринга  предоставя ползи в снижаването на нивата на кръвната захар. Повечето от тези изследвания са проведени с животни. Има обаче и няколко проведени с хора.

Сдобийте се с тази ценна за здравето южноамериканска билка още днес!

Според изследване с участието на 30 жени, на които давали по 7 г листа на прах ежедневно в продължение на три месеца, те снижили нивата на кръвната си захар с 13.5%.

6. Пречиства кръвта

Шушулките и листата на морингата са както чудесна храна що се отнася до пречистването на кръвта. Можете да си правите вкусна супа, а тя се бори с акнето и с други кожни проблеми.

Сокът от моринга може да се нанася върху акне или пъпки и мястото заздравява бързо. Сокът има и антибиотични свойства.

7. Храна, противодействаща на стареенето

Високите нива на витамин А в растението моринга спират естествения процес на стареене. Той също така спомага подсилването на имунната система и подобрява зрението.

Мега-8те суперхрани: А-отбора за изграждане на новото ви тяло

 

Източник:

http://greenhealthyplanet.com/moringa-natural-cancer-killer-and-anti-diabetes-herb/

Снимка: Devenir Sorcier.Org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *