5 забавни промени в начина на живот за безгранична енергия от сутрин до вечер

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

boundless-energy

Можете ли да си спомните последния път когато не изпитвахте и най-малка умора през целия ден?

Ако не можете, не сте единствени. Благодарение на убийствената скорост на модерния живот, 77% от американците ежедневно се борят със симптомите на стреса и умората.

Добрата новина е, че не е необходимо да продадете вещите си и да се оттеглите в пещера, за да си върнете жизнеността.

Вместо това, можете да опитате няколко лесни промени в начина си на живот, които не само са учудващо ефикасни – те са забавни :))

Например…

1. Къпете се в слънчевата светлина по обяд

Знаехте ли, че 34% от работещите в офиси обядват на бюрата си?

Каква пропиляна възможност!

Безкрайните запаси на витамин D, предоставяни от слънцето правят чудеса за метаболизма и енергията ни – така че нанесете лек слой слънцезащитен крем и прекарайте обедната си почивка, наслаждавайки се на обяд на открито.

Защо да се потапяме в слънчевата светлина рано сутрин

2. Наслаждавайте се на „силните си часове”

Нощна птица ли сте или ранно пиле? Да се опитвате да сте продуктивни когато тялото ви не иска е сигурен начин да се уморявате и стресирате до ента степен.

Така че най-добрият ми съвет е да имате сутрешен ритуал и когато е възможно да организирате деня си така, че да работите върху най-важните си задачи през най-продуктивните си часове от деня (така ще ви е приятно да ги направите още по-продуктивни).

Открийте спокойствие в живота си с тези пет съвета

3. Слушайте любимия си албум

Списъкът на ползите от слушането на музика е впечатляващ; музиката снижава тревогите, стреса и кръвното налягане понеже подсилва мотивацията ви, умственото ви представяне и познавателните ви способности.

Но видът музика също има значение също – успокояващата и положителна музика действа по-добре от, да кажем, хеви метълът.

Лечебната магия на музиката

4. Прекарвайте повече време сред природата

Знаехте ли, че две от нашите „свалящи стреса” дейности – пазаруването и гледането на телевизия – всъщност, доказано повишават стреса и умората, вместо да ги снижават?

Междувременно, изследване от 2008 година, публикувано в списанието Psychological Science откри, че прекарването на време сред природата значително повишава енергията и съсредоточеността на човек.

Плаж, гора, парк, планинска пътека – изберете сами, но излезте и бъдете сред природата!

Ваканцията ни спасява от възпалението

5. Прекарвайте повече време с висшето си Аз

Вместо да правите почивка, за да влезете във фейсбук, какво ще кажете за почивка за медитация?

Изследване от Университета на Калифорния в Лос Анжелис откри, че дори само 3 минути медитация на ден са достатъчни за снижаването на стрес хормоните и за повишава на ендорфините – като и в двата случая ще се заредите с безкрайна енергия за целия ден.

Какво представлява лекуващата с енергия медитация?

Източник:

http://www.mindmovies.com/blogroll/5-fun-lifestyle-tweaks-for-boundless-energy-from-morning-to-night

Снимка: Google Plus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *