Впечатляващите здравословни причини да ядем ПОВЕЧЕ масло

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

butter-benefits

Години наред ни предупреждаваха, че маслото е вредно. Казваха ни, че ако сериозно искаме да се поддържаме във форма, и ако сме загрижени за здравето на сърцето си, трябва да изхвърлим маслото и да използваме маргарин.

Втълпяваха ни, че наситените мазнини са вредни и години наред ние слушахме. И въпреки това трупахме килца и здравето ни се влошаваше всеки ден. Защото се оказа, че през цялото време сме следвали лош съвет.

Изследванията, които превърнаха маслото и другите храни с наситени мазнини във враг номер едно бяха далеч от истината. Те бяха зле проектирани и резултатите им бяха погрешни.

Наситените мазнини далеч не са най-лошото нещо, което можете да ядете.

Всъщност, транс-мазнините са вредните мазнини, те могат да се свържат с напълняване, проблеми със сърцето и холестерола, докато тялото ни от друга страна се нуждае от здравословни мазнини за смазване на ставите и костите, растежа на мускулите, доброто функциониране на артериите и гладката и еластична текстура на кожата и косата. Маслото е изградено от средно- и късо-верижни мастни киселини, които са особено важни за силна имунна система и здравословен метаболизъм. Тези мазнини също така поддържат стомаха и червата здрави.

Какво те искат НИКОГА да не разберете за истинското масло

Но има и редица други добри причини да включим богатото на хранителни вещества масло от хранени на паша крави ОТНОВО в менюто си.

1. Маслото може да ви помогне да отслабнете:

Маслото е богато на средно-верижни триглицериди или MCTs. За разлика от късо-верижните триглицериди, които тялото складира като тлъстини, MCTs се метаболизират в енергия моментално, като ускоряват метаболизма и контролират теглото. Те предоставят на тялото усещане за ситост и снижават силното желание за ядене и преяждането. Ето защо лесно можем да ядем натурално масло с добро качество без да се притесняваме за теглото си.

MCTs също така доказано помагат за потискането на апетита. Така че мъничко масло в храната може да ви накара да ядете по-малко.

Плюс, маслото от хранени на паша животни съдържа CLA, или конюгирана линолова киселина, която е така ефикасна що се отнася до отслабването, че често се продава като хранителна добавка.

2. Маслото има борещи рака свойства:

Оказва се, че същата тази CLA, която може да ви помогне да свалите няколко килограма, може също да е силно противодействащо на рака средство. Изследването още е в ранни етапи, но според центъра Memorial Sloan Kettering Cancer Center, CLA показва впечатляващи резултати в тестването на животни и обнадеждаващи резултати при хората, що се отнася до свиване на туморите. CLA спира растежа на раковите клетки и туморите. Тя има висок антиоксидантен капацитет и може да предпазва от различни видове рак, като също така помага за преобразуването на телесните мазнини в мускули.

Просто използвайте масло от хранени на паша животни. Тези масла съдържат 500 пъти повече CLA в сравнение с конвенционалните марки.

Ги – 15 изключителни ползи и рецепта

3. Маслото съдържа бутират:

Вероятно в момента мислите „бути какво”? Бутират е често пренебрегвана мастна киселина, която е особено важна за цялостното добро здраве.

Също като някои други мастни киселини, бутиратът е естествено противовъзпалително средство. Което означава, разбира се, че той помага в предпазването от хронични заболявания. Ранни изпитания също така свързват бутирата с по-ниски нива на триглицериди и със стабилни нива на инсулина.

4. Маслото е полезно за очите:

Може да благодарите на съдържащия се в маслото витамин А заради ползите му за очите. Като всички витамини от азбуката, витамин А има редица важни функции като поддържането на кожата и косата здрави. Но този жизненоважен витамин е върхът що се отнася до поддържането на зрението, особено на нощното зрение.

Витамин А е отговорен също така за контролирането на хормоналните функции на щитовидната и надбъбречната жлези. А ако тялото се радва на здравословна хормонална дейност, това от своя страна влияе на сърдечносъдовото здраве и е полезно за цялостното здравословно функциониране.

butter-eat-more

5. Маслото действа с калция в защита на костите:

Не млечното съдържание в маслото е отговорно за поддържането на костите здрави, а витамин К2. Витамин К2 помага на тялото да усвоява калция за по-силни кости и зъби. Витамин К2 защитава костите и зъбите и ги прави силни и здрави. Тук трябва да споменем и витамин D в маслото, който е от основно значение за усвояването и използването на калция за костите и зъбите. Някои компоненти в маслото защитават зъбите от кариеси и увреждане.

И това не е единствената полза, която богатото на витамин К2 масло предоставя. Недостиците на витамин К2 се свързват със сърдечни заболявания, рак и остеопороза. Но яденето на богати на витамин К2 храни може да снижи тези рискове.

Витамин К предпазва от сърдечни болести, рак и стареене

6. Маслото е по-полезно за сърцето:

Ако сте загрижени за здравето на сърцето си, маслото е ДАЛЕЧ по-добрият избор от маргарина. Всъщност, пълният с транс-мазнини маргарин е една от най-нездравословните „здравословни храни”, попадали някога в хладилниците в магазините.

Отървете се от умопомрачението, наречено маргарин!

Новаторското изследване Фрамингам сравни маргарина и маслото и откри, че докато маргаринът значително повишава риска ви от сърдечен удар, маслото изобщо не повлиява този риск. А второ изследване свърза млечните продукти с високо съдържание на мазнини като маслото с 69 процента по-нисък риск от сърдечно заболяване (вероятно поради витамин К2, за който току-що споменахме).

Ако тези шест причини не успяха да ви превърнат във върл почитател на маслото, вижте и следните десет:

Стомах:

Яденето на масло има способността да предпазва от диария децата, а елементите в маслото помагат за защитата на стомашночревния тракт като го зареждат със здравословни бактерии. То помага и в лечението на инфекции в стомаха и червата при малки и големи, както и спомага лесното храносмилане.

Фактора Улзен:

Сметаната и натуралното масло съдържат фактора Улзен, хормон, който може да предотвратява наслагването на калций в ставите вместо в костите, и да предотвратява сковаността на ставите. Ето защо, свързаните с костите заболявания като артрит могат да бъдат премахнати с помощта на маслото. Това му свойство помага и за предотвратяване втвърдяването на артериите и на заболявания като катаракта.

Истинско натурално масло се прави лесно у дома

Минерали:

Маслото съдържа микроелементи като цинк, калий, мед, хром и манган, които са необходими на тялото за различни процеси. То също така съдържа витамините D, К и Е. Костите, мускулите, кожата и косата, както и вътрешните органи извличат полза от приема на масло. Маслото съдържа така наречения активатор Х, който помага на тялото за усвояването на минералите от храната.

Омега-3 и омега-6 мазнини:

Омега мазнините са известни с това, че са полезни за сърцето, мозъка и кожата. Тези мазнини са здравословни и необходими на тялото за отблъскването на неразположения и заболявания.

Холестерол:

Маслото съдържа полезен холестерол, който е особено важен за сърцето и действа като мозъчен антиоксидант. Холестеролът в маслото е от особено важно значение за развитието на мозъка и нервната система на децата. Маслото също така съдържа елемент, наречен лецитин, който контролира метаболизма на холестерола в тялото.

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика

Имунитет:

Маслото има противогъбични и антивирусни свойства, защитаващи тялото от кандида и гъбични инфекции. Антиоксидантите в маслото се борят с увреждането на свободните радикали и както вече споменахме са противотуморни по природа. Тези антиоксиданти защитават тялото от тумори, както и предотвратяват отслабването на артериите. Витамините повишават имунитета на тялото що се отнася до ежедневните заболявания.

Плодовитост при жените:

Някои съединения в маслото могат да лекуват проблеми с плодовитостта и повишават плодовитостта на жените, които се опитват да заченат.

Здраве на мозъка и нервите:

Селенът е важен минерал в маслото, който е необходим за развитието на мозъка и нервите. Арахидоновата киселина в маслото стимулира функцията на клетъчните мембрани и помага за развитието на клетките и тъканите на мозъка и нервите.

Витамин Е:

Този витамин е необходим за поддържане еластичността на кожата чрез поддържане на здравословно производство на колаген. Той е необходим за гладката текстура и подхранване на кожата и косата и се съдържа в изобилие в маслото.

Йод:

Йодът е жизненоважен компонент, който поддържа функцията на щитовидната жлеза, а тя от своя страна контролира баланса в тялото. Йодът е наличен в маслото под много усвоима и използваема форма.

Най-важното вещество за мозъка, което вероятно пренебрегвате в храната си!

И така, очевидно е че маслото незаслужено се радва на лоша слава. Истината е че се нуждаем от масло за смазване на ставите, то ни предоставя редица полезни хранителни вещества и полезен холестерол и е особено важно за поддържане на хормоналния баланс, дълголетието, силните кости и мускули и чудесната текстура на кожата. Хапването на истинско масло е божествено усещане, така че е време да върнем маслото обратно в отбора на полезните храни.

Източник:

https://healthiertalk.com/6-astonishing-reasons-to-eat-more-butter/

http://www.diyhealthremedy.com/15-healthy-reasons-to-eat-butter/

Снимки: OKnationwww.eatthebutter.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *