Искате да живеете по-дълго? Яжте повече богати на фибри храни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fiber-rich-foods

Точно когато човек реши, че е чул всичко за ползите от фибрите :

  • по-нисък „вреден” LDL холестерол
  • по-добри нива на кръвната захар
  • по-малко запек
  • предпазват от рак (на дебелото черво, гърдата и т.н.)
  • спомагат отслабването,

ето че изниква ново полезно за здравето тяхно действие: удължават живота.

Набавяйте си достатъчно фибри (препоръчителните 25 до 30 грама на ден) и ще е 22% по-малко вероятно да ритнете камбаната рано. Лесно е: Вижте колко фибри се съдържат в 1 чаена чаша от следните храни:

Боб: 15 грама

Грах: 9 грама

Малини: 8 грама

Броколи: 6 грама

Царевица: 4 грама

Овесени ядки: 4 грама

Зърнена закуска Cheerios: 3 грама

Круши: 5 грама

Ябълки: 4 грама

Две филийки пълнозърнест пшеничен хляб: 4 грама

Четвърт ч.ч. бадеми: 4 грама

1 с.л. псилиум (Хуск): 5 грама

Яденето на храни с високо съдържание на фибри може също така да снижи риска ви от сърдечно заболяване, диабет, рак, дихателни проблеми и да ви помогне да отслабнете.

Заменете рафинираните зърнени ястия с богати на фибри 100% пълноценни зърнени храни и вие също така ще си набавяте витамините, минералите и десетки укрепващи здравето фитохимикали от сърцевината на зърнените растения. (Наред с богатия на фибри тричен слой, ядките (зърната) обикновено не се вклюват при направата на рафинираните зърнени продукти).  Започнете със заменянето на белия ориз (1 грам на ч.ч.) с кафяв ориз (4 грама на ч.ч.). След това включете в храната си ечемик (6 грама) и киноа (5 грама). Сварете си пълнозърнести пшенични спагети (6 грама). Бързате? Пълнозърнестият пшеничен кускус (7 грама) ще ви осигури богата на фибри гарнитура за нула време.

Ползи за възрастта

Яденето на разнообразна храна, която включва по 6 порции пълноценни зърнени и богати на фибри храни на ден може да допринесе да изглеждате с цели 6.1 години по-млади, ако сте жена и с 4.4. години по-млади, ако сте мъж.

Д-р Мехмет Оз, MD и Майкъл Ф. Ройзен, MD

 

Източник:

http://www.sharecare.com/health/diet-nutrition/article/eat-these-new-live-longer-foods?cmpid=sc-et-em-00-up-06222015&eid=1010731311&memberid=17975162&_sid=7a896988-3268-48ac-a075-d6f8e2bb8695

Снимка: fattylivercausesandsymptoms.weebly.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *