Псориазисът повишава риска от диабет

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

psoriasis

Ново изследване от Медицинското училище Пърлмън в Пенсилвания разкри, че просиазисът сам по себе си представлява риск за развиване на диабет тип 2. И то най-големият риск сред поразените от тежка форма на псориазис. Освен това изследователите предвиждат, че още по 115000 души на година ще се разболяват от диабет поради повишения риск, който псориазисът представлява.

Връзката между двете заболявания идва от възпалението – висок рисков фактор, както за диабет тип 2, така и за псориазис. Възпалителните клетки, наречени цитокини насърчават инсулиновата резистентност и метаболитния синдром, както и причиняват псориазис.

Д-р Рахат С. Азфар, хоноруван асистент по дерматология в Медицинското училище Пърлмън обяснява още:  „Освен че рискът им от диабет е повишен, при хората с псориазис вероятността от метаболитен синдром, завишени триглицериди и повишени нива на глюкозата, дори и да не са с наднормено тегло и да не са изложени на други често срещани рискови фактори е завишена… и лекуващите лекари трябва да знаят за потенциалните метаболитни усложнения в тялото, свързвани с това кожно заболяване’.

Източник: Healthy Answers Research, Psoriasis Increases Diabetes Risk, 20 August 2012

Снимка: hghadvancedreviews.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *