3 неща които да правим преди ставане сутрин

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gratitude

Това как започвате сутринта си, веднага след като се събудите, може да даде тон на целия ви ден. Нека си го кажем: много от нас често се събуждаме уморени, раздразнителни и не желаем нищо повече от още десет минути сън. Освен ако по природа сутрините на са най-добрата част от деня ви, ставането в добро настроение е голямо предизвикателство.

Обаче, има няколко неща, които можем да направим, за да си осигурим възможно най-доброто начало на деня. Започвайки от утре, опитайте се да си лягате 30 минути по-рано, нагласете алармата за събуждане 30 минути по-рано сутринта (ще си струва) и опитайте следните три предложения.

Отделете време за благодарност

За да се преборите с чувството на безсилие и с обезсърчението от ставането сутрин, много е полезно да отделите време за благодарност за всичко, което имате. Хората, които непрекъснато поддържат усещане за благодарност в себе си се радват на по-малко стрес, по-добре функционираща имунна система, по-ефективни са в онова което правят и, като цяло, на по-добро здраве.

Един начин съзнателно да изведете благодарността си на преден план в ума си е като наистина си правите списък. Всяка сутрин вземайте химикалка и лист хартия и написвайте по пет неща, за които сте благодарни. Няма нищо ако повтаряте нещата в някои дни – важното е активно да ги осмисляте. След като напишете списъка, прочетете си го. Като започвате деня виждайки света в положителна светлина, и прегръщайки чудесните неща, които животът ви е дал, може да ви мотивира и да ви носи радост през целия ден.

Медитирайте

След като в съзнанието ви вече се избистриха нещата, които ви карат да се чувствате благодарни, отделете пет или десет минути за оздравяващата сила на медитацията. Сутрин е идеалното време за концентриране на ума върху днешния ден, тъй като току-що сте се събудили от сън и още не са ви връхлетяли предизвикателствата на деня.

Макар че медитация може да се прави във всяка позиция на тялото, сутрин, може би тя ще е най-ползотворна, ако седнете в леглото си, облегнати на стената или таблата, за да не се отнесете отново в сън.

Седнете в удобна позиция, затворете очи и отпуснете тялото си като се фокусирате върху всички групи мускули от пръстите на краката до лицевите си мускули, за да сте сигурни, че не задържате никакво напрежение в тялото си. После само дишайте и наблюдавайте движението на дъха си и движението на мислите си като не се задържате върху нито една мисъл, а просто оставяте всяка от тях да излиза от тялото чрез издишането на въздуха. Дори пет минути по-късно, след като си отворите очите, може да се учудите колко съсредоточени и фокусирани се чувствате.

Планирайте деня в ума си

След като вече настроихте ума си в сегашния момент чрез медитацията, може да се окаже много полезно да изградите общ план за предстоящия ден. Макар че няма как да няма изненади и обрати – какво би бил животът без тях? – нахвърлянето на общи щрихи за това къде трябва да ходите и какво трябва да свършите може да елиминира много от стреса. Можете да нахвърляте задачите на лист хартия или в оргънайзъра си ако искате или просто да си ги отбележите – вие изберете кое е най-ефективно за вас.

След преминаването през тези три сутрешни стъпки, е време да станете, да се протегнете, усмихнете и да се заемете с обичайната си сутрешна програма като непременно закусите здравословно. Ако все още имате време преди да се заемете с нещата за свършване през деня, и ако времето е подходящо, сутрешната разходка може да ви се отрази много ободряващо. А защо да не отидете пеш на работа?

Когато започвате деня с правилната нагласа, вие ще приемате по-лесно всичко, което се изпречва на пътя ви!

Източник: The Alternative Daily, 3 Things to Do Before Getting Out of Bed in the Morning, 10 April 2014

http://www.thealternativedaily.com/3-things-getting-bed-morning/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N140411

Снимка: kathybaconsworld.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *