Накарайте риска си от разширени вени и кръвни съсиреци да изчезне, 6 начина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

veins-blood-clots

Това се случва всяка пролет…

Милиони жени нямат търпение да си обуят къси панталони или да облекат пролетна рокля стига да можеха. Вместо това те се намъкват в джинсите, които са носили цяла зима. Защо? Срамуват се от разширените си вени.

Ако имате разширени вени, тази вътрешна борба вероятно ви е добре позната. Искате да сте в духа на пролетния сезон и да носите красиви дрехи. Но проклетите разширени вени все пречат на стила ви на обличане. Или може би сте се научили да носите каквото искате и да харесвате тялото си такова каквото е — с разширените вени и всичко останало. И ако това е вашият подход, вие се обичате! Да сте живи и здрави!

Но какъвто и да е случаят — дали обръщате внимание на варикозните си вени или не позволявате на някакви си вени да ви спират — трябва да знаете, че разширените вени са повече от козметичен проблем. Те могат да ви поставят в риск от потенциално смъртоносен здравословен проблем — съсиреци на кръвта.

Домашни лекове за разширени вени 1

Разширените вени сигнализират за проблеми със съсиреци на кръвта

Ново изследване на учени в Мемориалната болница Чанг Гунг в Тайван откри, че варикозните вени — нещо, което повечето хора смятат просто за досадно — значително повишават риска ви от опасни съсиреци на кръвта.

Изследването включва данни за повече от 425000 души. Половината от тези хора имали разширени вени, като тези с разширени вени имали 5.3 пъти по-висок риск да развият дълбока венозна тромбоза.

Ако не сте запознати с термина, дълбоката венозна тромбоза е съсирване на кръвта, което се формира във вените дълбоко в тялото ви. Обикновено, то се образува в краката и причинява симптоми като отичане на крака, болка, зачервена или обезцветена кожа или усещане за топлина в засегнатия крак. Понякога обаче тя не причинява никакви симптоми.

Дълбоката венозна тромбоза е опасна, защото кръвният съсирек, който се образува в крака ви може да се придвижи до други части на вашето тяло. Той дори може да причини нещо наречено белодробна емболия, при което съсирек се настанява в белите ви дробове и ви пречи да дишате. И може да е смъртоносен.

Отървете се от разширените си вени за нула време с тези натурални лекове

Справяне със сериозната страна на варикозните вени

Сега вече може да сте забравили напълно за сезонната си борба с късите панталонки — вие имате кръвни съсиреци в мозъка. Но не позволявайте на тази последна информация за кръвните съсиреци да ви стресира сериозно. Вместо това й позволете да ви вдъхнови да се справите с варикозните вени и да снижите риска си от кръвен съсирек. Ето шест естествени начина да го направите:

Опитайте стягане.

Стягащите чорапи са един от най-популярните начини за подобряване на или предпазване от разширени вени. Те далеч не са очарователни, но вършат работа… а това е важното. Стягащите чорапи стимулират здравословно кръвообръщение в краката, а трябва да знаем, че лошото кръвообръщение е нещо, от което повечето страдащи от варикозни вени страдат. Стягащите чорапи са на приемлива цена, лесно се намират и дори са в забавни разцветки и щампи днес. Това не са стягащите чорапи от времето на баба ви! Стягащите чорапи няма да ви отърват напълно от разширените вени, но ще ги направят по-незабележими. Те също така ще ви помогнат да се предпазите от формирането на нови варикозни вени.

Магически лек за разширени вени и тромбоза от само 2 обикновени съставки

Бъдете по-активни физически.

Разширените вени често са причинени от заседнал начин на живот. Седенето на бюро  (или дори стоенето на едно място) по цял ден може да се отрази зле на кръвообръщението ви. Ето защо упражненията са толкова важни ако сте предразположени към варикозни вени. Повечето експерти са съгласни, че физическата активност е един от най-добрите начини за предпазване от появата на нови разширени вени. Но тя може също така да намали големината на съществуващите варикозни вени, особено, ако води до отслабване. Излишното тегло оказва повече налягане върху вените, което може да ги накара да изпъкнат и да са по-забележими.

Яжте повече фибри.

Изследвания показват, че между варикозните вени и запека може да има връзка. Всъщност, изследване откри, че страните, в които населението се храни с храна, в която има недостатъчно фибри (включително в САЩ) също са склонни да имат повече проблеми с варикозни вени. Изследователите подозират, че това е поради факта, че липсата на фибри води до запек и напъването, което придружава запека оказва огромно налягане върху вените ви, което може да доведе до изпъкналостта им.

Изпитано лечение на разширени вени със стара руска рецепта!

Дайте шанс на дивия кестен.

Билката див кестен вероятно е най-популярната хранителна добавка, използвана за лечението на варикозни вени. Изследвания показват, че дивият кестен помага при хронична венозна недостатъчност, заболяване, при което вените в краката не действат както трябва и това води до проблеми с кръвообръщението в краката. Много хора с разширени вени имат също така хронична венозна недостатъчност и обратното.

Прибегнете към готу кола.

Готу кола е още една билка, която помага при хронична венозна недостатъчност. Изследвания показват, че тя дори облекчава симптоми като отичане и пропускливост на вените, така че може да пожелаете да опитате тази азиатска билка.

Натурални мехлеми при разширени вени

Непременно яжте биофлавоноиди.

Биофлавоноидите в храните като берита (горски плодове), зелени листни зеленчуци, чесън и лук стимулират здравето на вените. Така че непременно яжте много от тези храни. Флавоноидите в биофлаваноида рутин също така доказано укрепват стените на вените и облекчават симптомите на разширените вени. Можете да си набавяте рутин в хранителна добавка или в храни като ябълки, цитрусови плодове, смокини, черен чай, зелен чай и елда.

Джени Смиековски

Източник:

https://easyhealthoptions.com/6-ways-make-varicose-veins-blood-clot-risk-vanish/
Снимка: onhealth.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *