Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dont do it!

Като спрете да тичате след погрешни цели, вие позволявате да ви се случат нещата, които заслужавате.

Както Мария Робинсън веднъж каза, ‘Никой не може да се върне назад и да започне на чисто, но всеки може да започне днес и да си даде нов шанс’.” Много точно казано. Но преди да можете да задействате този процес на трансформация, трябва да спрете да правите нещата, които ви възпират.

Ето няколко идеи, с които да започнете:

 1. Престанете да прекарвате време с неподходящите хора. – Животът е твърде кратък, за да прекарвате време с хора, които изцежат щастието от вас. Ако някой ви иска в живота си, той ще отдели място за вас. Вие не трябва да се борите за място. Никога, ама никога не се натрапвайте на някой, който постоянно пренебрегва ценните ви качества. И помнете, истинските ви приятели не са хората, които са до вас когато сте на върха, а онези, които са до вас когато сте на дъното.
 2. Спрете да бягате от проблемите си. – Изправете се ребром пред тях.  Да, няма да е лесно. Няма човек на света, способен безпогрешно да се справи с всеки нанесен му удар. От нас не се очаква да можем незабавно да решаваме проблемите.  Не сме замислени така. Всъщност, ние сме създадени да се разстройваме, да сме тъжни, наранени, да се спъваме и да падаме. Защото в това е целия смисъл на живота – да се изправяме пред проблеми, да се учим, приспособяваме и да ги решаваме във времето. Именно те в крайна сметка ни правят такива каквито сме.
 3. Спрете да лъжете себе си. – Можете да лъжете всеки друг на света, но не можете да излъжете себе си. Животът ни става по-добър само когато поемаме рискове, и първият и най-труден риск, който можем да поемем е да сме честни със себе си.
 4. Престанете да поставяте своите собствени нужди на заден план. – Най-болезненото нещо е да се обезличите като обичате някой твърде много и забравяте, че вие също сте изключителни. Да, помагайте на другите; но помагайте и на себе си. Ако има време когато да следвате страстта си и да направите нещо, което е важно за вас, то този момент е сега.
 5. Престанете да се опитвате да сте някой, който не сте. – Едно от най-големите предизвикателства в живота е да сте себе си в свят, който се опитва да ви направи като всички останали. Винаги ще има по-хубави, по-умни, по-млади, но те никога няма да са вас. Не се променяйте, за да ви харесват хората. Бъдете себе си и който трябва ще обича истинския/ата вас.
 6. Спрете да се опитвате да задържите миналото. – Не можете да започнете следващата глава от живота си, ако непрекъснато препрочитате последната.
 7. Спрете да се страхувате да не направите грешка. – Когато правите нещо и го объркате, това е поне десет пъти по-продуктивно, отколкото ако нищо не правите. Всеки успех оставя поредица от неуспехи след себе си, а всеки неуспех води към успеха. В крайна сметка съжалявате за нещата, които НЕ сте направили много повече, отколкото за нещата, които сте направили.
 8. Спрете да се мъмрите за стари прегрешения. – Можем да обичаме не когото трябва и да плачем не за каквото трябва, но без значение как нещата се объркват, едно нещо е сигурно, грешките ни помагат да намерим човека и нещата, които са подходящи за нас.  Всички правим грешки, водим битки, и дори съжаляваме за неща в миналото си. Но вие не сте вашите грешки, не сте битките, които водите и сте тук СЕГА и можете да оформяте деня и бъдещето си. Всяко едно нещо, което някога се е случило в живота ви, ви подготвя за нещата, които предстоят.
 9. Спрете да се опитвате да купувате щастието. – Много от нещата, които желаем струват скъпо. Но истината е, че нещата, които наистина ни удовлетворяват, са напълно безплатни – любовта, смеха и правенето на нещата, които обичаме.
 10. Спрете да търсите щастието си най-вече в другите. – Ако не сте щастливи такива каквито сте вътре в себе си, вие няма да сте щастливи и в трайна връзка с когото и да било. Първо трябва да създадете стабилност в собствения си живот преди да можете да я споделите с друг.
 11. Спрете да се шляете. – Не мислете прекалено много или ще си създадете проблем, който изобщо го нямаше пръво на първо. Оценявайте ситуациите и предприемайте решителни действия.  Не можете да промените нещо пред което отказвате да се изправите. Постигането на напредък включва риск. Точка! Не можете да стигнете до финала, ако кракът ви още е на старта.
 12. Престанете да мислите, че не сте готови. – Никой никога не се чувства 100% готов при възникването на възможност. Повечето възможности в живота ни принуждават да излезем от зоните си на комфорт, което означава, че няма да се чувстваме напълно комфортно в началото.
 13. Спрете да се забърквате във връзки поради грешните причини. – Взаимоотношенията трябва да се избират мъдро. По-добре е да сте сами, отколкото да сте с неподходящ човек. Не е необходимо да се бърза. Ако е писано нещо да стане, то ще стане – когато му дойде времето, с когото трябва и за най-добрата причина. Влюбете се когато сте готови, не когато сте самотни.
 14. Спрете да отблъсквате нови връзки само защото старите са се провалили. – В живота ще осъзнаете, че има смисъл в срещането на всеки, когото срещате. Някои ще ви изпитват, други ще ви използват, а трети ще ви учат.  Но най-важното е, че някои ще извадят най-доброто във вас.
 15. Спрете да се опитвате да се съревновавате с всички останали. – Не се притеснявайте какво другите правят по-добре от вас. Концентрирайте се върху това да надминавате собствените си рекорди всеки ден. Успехът е битка единствено между ВАС и ВАС САМИТЕ.
 16. Спрете да ревнувате от другите. – Ревността е изкуството да броите благословиите на другите, а не своите. Запитайте се следното:  „Кое е нещото, което притежавам и което всички останали искат”?
 17. Спрете да се оплаквате и да се самосъжалявате. – Животът ви изпраща ‘криви топки’ с причина – за да отклони пътя ви в посоката, предназначена за вас. Може да не виждате или разбирате всичко в момента, в който се случва и може да ви е трудно. Но замислете се за кривите топки, хвърлени по вас в миналото. Често ще се уверите, че след време те са ви завели до по-добри мяста, хора, душевни състояния или ситуации. Така че, усмихнете се! Нека всички знаят, че днес вие сте много по-силни от вчера, и така и ще бъде.
 18. Спрете да водите гарес. – Не живейте живота си с омраза в сърцето. Така в крайна сметка ще нараните себе си повече, отколкото хората, които мразите. Прошката не е в това да кажете, „Не се сърдя за онова, което ми стори”. Тя означава, „Няма да позволя на онова, което ми стори да опропасти щастието ми завинаги”. Прошката е отговорът… пуснете миналото, намерете спокойствие, освободете се! И помнете, прошката не е само спрямо другите, а и за вас. Ако е необходимо, простете си, продължете напред и следващия път се опитайте да се справите по-добре.
 19. Спрете да позволявате на другите да ви свалят до своето ниво. – Откажете да сваляте стандартите си, за да угаждате на хора, които не искат да вдигнат своите.
 20. Спрете да пилеете време да се обяснявате на другите. – Приятелите ви не се нуждаят от това, а враговете ви няма да ви повярват, така или иначе. Просто правете онова, което чувствате със сърцето си че е правилно.
 21. Спрете да правите същите неща отново и отново без почивка. – Времето да си поемете дълбоко въздух е когато нямате време за това. Ако продължавате да правите онова, което правите ще продължавате да получавате, онова което получавате. Понякога е важно да се видите отстрани, за да прозрете нещата.
 22. Спрете да пренебрегвате красотата на малките неща. – Наслаждавайте се на малките неща, защото един ден може да погледнете назад и да откриете, че те са били големите неща. Най-добрата част от живота ви ще са малките, безименни моменти, които сте прекарали усмихнати с някой важен за вас човек.
 23. Спрете да се опитвате да направите нещата идеални. – Истинският свят не възнаграждава перфекционистите, той възнаграждава хората, които осъществяват нещата.
 24. Спрете да следвате пътя на най-малкото съпротивление. – Животът не е лесен, особено когато планирате да осъществите нещо, което си струва.  Не избирайте лесния начин. Направете нещо изключително.
 25. Спрете да се държите все едно всичко е наред, ако не е. – Няма нищо лошо понякога да се разпадате. Не е необходимо през цялото време да се правите на силни, и не трябва непрекъснато да доказвате, че всички върви добре. Нито пък трябва да се притеснявате какво ще си помислят другите – плачете, ако ви се иска – сълзите са полезни.  Колкото по-бързо го направите, толкова по-скоро ще можете отново да се усмихнете.
 26. Спрете да обвинявате другите за своите неприятности. – Докъде ще развиете мечтите си зависи от това доколко поемате отговорност за живота си. Когато обвинявате другите за онова, през което преминавате, вие отказвате да поемете отговорност – давате на другите власт върху тази част от вашия живот.
 27. Спрете да се опитвате да бъдете всичко за всички. – Това е невъзможно и като се опитвате да го постигнете, това само ще ви изтощи. Но да накарате един човек да се усмихне МОЖЕ да промени света. Може би не целия свят, но неговия със сигурност. Така че стеснете целите си.
 28. Престанете да се тревожите толкова много. – Притесненията няма да освободят утрешния ден от тежестта, те ще лишат днешния от радостта. Един начин за проверка дали си струва човек да се тормози за нещо е да си зададе въпроса: „Това ще има ли значение след една година?  А след три години?  След пет”? Ако отговорът е не, тогава не си струва да се притеснявате за него.
 29. Спрете да се фокусирате върху нещата, които не искате да се случат. – Фокусирайте се върху онова, какво искате да се случи. Положителното мислене е в предната линия на всяка история за успех. Ако всяка сутрин се събуждате с мисълта, че нещо чудесно ще се случи днес в живота ви, и ако обръщате сериозно внимание, често ще откривате, че сте прави.
 30. Спрете да сте неблагодарни. – Без значение колко добър или лош е живота ви, събуждайте се всеки ден благодарни за живота си. Някой някъде на друго място отчаяно се бори за своя. Вместо да мислите за онова, което ви липсва, опитайте се да мислите за онова, което вие и само вие имате.

Автор: marcandangel

Източник: 30 Things to Stop Doing to Yourself; http://www.bspcn.com/2012/02/03/30-things-to-stop-doing-to-yourself/

Снимка: abstract–thoughts.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *