Комбинация от витамин и минерал спасява сърцето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

menopauseНасред цялата полемика за това какво вземането на витамини може да направи за здравето ви, изследователите, работещи по проект, наречен Women’s Health Initiative (Инициатива за здравето на жените) откриха, че конкретна комбинация от витамин и минерал може да подобри здравето на сърцето.

Изследването показва, че пиенето на витамин D и калций по време на менопаузата може да подобри холестеролните профили на жените.

В изследването жените, които взимали по 1000 мг калций и по 10 мкг витамин D3 дневно повишили шансовете си да имат по поне 30 ng/mL витамин D в кръвта си, нормалното ниво според стандартите, определени от Института по медицина.

Вземането на тези хранителни добавки също така, средно, снижило нивата на вредния (LDL) холестерол на жените с повече от 4 пункта и повишило полезния им (HDL) холестерол. Триглицеридите, мазнините в кръвта, свързвани със сърдечни заболявания, също паднали.

„Резултатите от това изследване би следвало да вдъхновят още повече жени да се замислят за приема си на калций и витамин D — лесен и безопасен начин за подобряване на здравето. Едно действие може да доведе до множество ползи”! казва д-р Марджъри Гас, изпълнителен директор на The North American Menopause Society.

Карл Лоу

 

Източник: The Vitamin And Mineral Combo That Saves Your Heart, 7 March 2014

http://easyhealthoptions.com/news/the-vitamin-and-mineral-combo-that-saves-your-heart/

Снимка: gyn-endo.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *