Цинкът подобрява здравето на костите по 3 малко познати начина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

zinc-depression-taste

Минералът цинк играе жизнено важна роля в поддържането на здравето на кости и в много други функции в тялото. Този особено важен минерал преминава през почти всяка част на тялото от мозъка и бъбреците до мускулите и костите.

Цинкът поддържа функцията на стотици ензими, необходими за биологичните функции в тялото като преобразуването на CO2 в белите дробове и разграждането на протеините. Този минерал също така играе водеща роля за ДНК транскрипцията и активирането на сигнализиращите пътеки.

Що се отнася до здравето на костите, освен че стимулира формирането и минерализирането на костите, цинкът предпазва тялото по неочаквани начини. Като предотвратява депресията, вкусовите нарушения и влошаването на зрението, цинкът дава на тялото подкрепата, от която то се нуждае, за да поддържа отлично здравето на костите си.

И тези три уникални начини, по които цинкът подобрява здравето на костите са темата на днешната статия.

Лекар препоръчва яденето на месо при дисфункция на щитовидната жлеза и автоимунни заболявания

Цинкът отблъсква депресията и защитава нервните клетки

Значими научни изследвания свързват депресията с лошото здраве на костите, и цитират снижаване на минералната плътност на костите и повишаване на риска от фрактури. Незначителната до тежката депресия сякаш задействат непрестанна каскада от органични химикали, включително норадреналин посредством симпатичната нервна система.

Много хора с депресия имат ниски нива на цинк и с влошаването на симптомите, нивата на цинк изглежда падат дори още повече. Хубавото е че депресията може да се облекчи с дневна доза цинк.

Цинкът повишава производството на протеин за нервните синапси в мозъка, наречен извличан от мозъка невротрофичен фактор (BDNF).  Това съединение е особено важно, като помага за възстановяването на нервните клетки и за излекуването на увреждането, което помага за отблъскването на депресията чрез поддържането на есенциалните синапси активни и здрави.

Резюме

Депресията освобождава субстанции, които допринасят за загубата на плътността на костите и повишават риска от фрактури. Цинкът помага като повишава производството на съединение, което стимулира здравословната активност на нервните клетки и снижава нивата на вредните субстанции.

10 витамина и минерала преборват депресията

Цинкът предотвратява разстройването на вкусовите възприятия за оптимизиран прием на хранителни вещества

Способността ви правилно да усещате вкуса на храната и цялостното здраве на костите са взаимосвързани – и всичко се свежда отново до цинка. Неадекватните нива на цинк в тялото могат да доведат до разстройване на вкусовите възприятия, което често води до влошени недостици на хранителни вещества. Здравето на костите ви зависи от адекватния прием на хранителни вещества като витамин D, калций и магнезий – за да споменем само няколко. Без здравословно хранене, костите ви се изправят пред повишени рискове от загуба на плътността, фрактури и други потенциално болезнени или инвалидизиращи заболявания.

Пийте цинк всеки ден, за да извлечете ползите от всички негови важни биологични процеси, включително препятстване разстройването на вкуса. Храненето с богата на цинк храна и подходящите хранителни добавки могат да повишат апетита ви, да се справят с нарушаването на вкусовите ви възприятия и да гарантират, че получавате достатъчно от останалите хранителни вещества, от които се нуждаете за здрави кости.

Резюме

Разстройствата, свързани с вкуса могат да снижат способността ви да консумирате ежедневно здравословна храна, пълна с важни за здравето хранителни вещества за предпазването на здравето на костите. Цинкът има силата да предпазва от и да лекува симптомите на разстройване на вкуса и да подобрява апетита, гарантирайки прием на достатъчно изграждащи костите и укрепващи здравето хранителни вещества.

Цинкът бори не само настинките… той се справя и с рака

Цинкът помага за запазването на доброто зрение за по-добро предпазване от падания

Снижаването на способността ви да виждате ясно може определено да повиши риска ви от падания. Изследвания свързват лошото зрение със затруднено равновесие, особено що се отнася до нарушеното централно и периферно зрение. Тези видове загуба на зрение повишават риска от падания трикратно, което е сериозна заплаха за здравето на костите ни.

Цинкът помага за защитата на зрението и костите когато адекватни нива се набавят чрез здравословната ежедневна храна и правилните хранителни добавки. Този микроелемент подобрява клетъчния метаболизъм за запазване на функцията на очите и на зрението като цяло. Цинкът също така помага за забавяне напредъка на заболяванията, които карат зрението да се влошава и дори снижава загубата на остротата на зрението в големи граници.

Резюме

Влошаването на зрението може драматично да повиши риска от падания, които са опасни за здравето на костите и подвижността. Адекватният прием на цинк подобрява клетъчния метаболизъм и забавя развитието на заболявания, които биха могли да снижат остротата на зрението ви.

Избегнете ада на хремата с този доказан естествен лек

Препоръки за ежедневен прием на цинк

Начин на хранене, включващ богата на важни за организма хранителни вещества и прием на цинк като хранителна добавка ще поддържат този минерал в здравословни нива в тялото ви. Тиквени семки, сусам, кашу, спанак и броколи са само някои от важните храните, съдържащи голямо количество цинк.

Официалната препоръчителна дневна доза цинк е 11 мг за мъжете и 8 мг за жените. За поддържането на адекватни нива от този важен микроелемент, ние препоръчваме ежедневен прием на цинков оротат в хранителна добавка от по 25 мг на ден.

Резюме

Богатата на важни хранителни вещества храна и приемът на цинков оротат (по 25 мг на ден) ще ви помогнат да поддържате нивата на цинк в тялото си в желаните граници.

Детоксикация преди настъпването на зимата

Знанието е сила!

Тъй като здравето на костите ви зависи от толкова много фактори, добре е да се осведомявате ежедневно за последните достижения на науката, като това ще помогне за изграждането на по-здрави кости. Познанието с което току-що се сдобихте относно по-малко познатите роли на цинка в укрепването на здравето на костите, например, може да ви помогне да взимате по-здравословни решения за храната, която ядете. Така че продължавайте да ни четете, за да продължавате да научавате естествени начини за подобряването на здравето на костите.

Прочетете още по темата:

Тиквени семки продавам, тиквени семки за здраве

Как да се борим с инфлуенцата

Вино и сирене, блеснете с удивително вкусни и полезни комбинации в изискано соаре

Невероятна билка изгражда костите и стимулира мозъка

Яжте чесън и мед на гладно 7 дни за ЧУДЕСНО здраве!

Източник:

https://saveourbones.com/how-zinc-can-improve-your-bone-health-in-3-little-known-ways/?ck_subscriber_id=154833136

Снимка: nutritionbymia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *