5 здравословни проблема, които бананите решават по-добре от хапчетата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

banana-benefits

Три вида захар и впечатляващо количество фибри са причината бананите бързо да ни зареждат с енергия. В допълнение към хранителната им стойност е доказано, че бананите имат силата да премахват редица проблеми, които обичайно ни карат да посягаме към хапове.

Ето пет конкретни проблема, които бананите решават по-добре от конвенционалните таблетки:

1. Високо кръвно налягане

Прекомерният прием на сол и липсата на калий въздействат върху кръвното ни налягане. Калият е доста важен за броя на кръвните телца, а бананите съдръжат голямо количество калий. Експертите препоръчват да изяждаме по един банан всяка сутрин. Този здравословен навик ще ви помогне да поддържате кръвното си налягане в оптимални граници.

Пет изхвърляни части на растения (които е добре да ядем)

2. Депресия

Бананите съдържат триптофан под формата на серотонин или „хормона на щастието”. Един едничък банан е достатъчен за да повиши нивото на този хормон като ви накара да се чувствате спокойни и щастливи в рамките на минути.

Закуска срещу депресията

3. Стрес

Стресът стимулира метаболизма, което води до намаляване на нивата на калий. Яжте банани редовно, за да поддържате здравословен баланс и за да укрепвате сърцето си. Бананите регулират и водния баланс в тялото.

Ценният калий, балансиран ли е той в организма ви

4. Запек

Бананите съдържат пектин, фибри, които регулират храносмилането и стимулират елиминирането на токсините от тялото. Освен това бананите имат пробиотични свойства и стимулират храносмилането, снижават подуването на корема и облекчават причиненото от запека  напрежение в тънките черва.

Факт или мит: Зрелите банани борят рака

 5. ПМС

Бананите са богати на витамин В6, който въздейства положително на глюкозата в кръвта. Витамин В6 също така успокоява предменстуалния синдром. Бананите облекчават болките в корема, регулират промяната на настроенията и предпазват от задържане на вода в тялото.

Незаменимите В витамини

 Още за бананите:

Неузрял плод унищожава рака

 

Източник:

http://www.healthtipsportal.com/5-problems-that-bananas-solves-better-than-pills/

Снимка: cayhoacanh.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *