Неузрял плод унищожава рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

unripe bananas

Яденето на много месо без да се консумират плодове и зеленчуци ни прави по уязвими от рак на дебелото черво. Но можете да снижите риска си, ако ядете конкретен плод (който можете да закупите във всеки супермаркет) преди той да е узрял напълно.

Плодът, който предпазва храносмилателната ви система, според австралийско изследване, е недоузрелият банан. Неузрелите банани съдържат резистентна скорбяла, въглехидрат, който променя вид генетичен материал, наречен miRNAs, съдържащ се в стените на хранисмилателния тракт.

„Червеното месо и резистентната скорбяла имат противоположно действие върху стимулиращите появата на рака на дебелото черво miRNAs, клъстера miR-17-92”, казва изследователката Карън Хъмфрис, която работи за Центъра за иновации в раковите заболявания Флиндърс, в университета Флиндърс в Аделаида, Австралия. „Това заключение подкрепя консумацията на резистентна скорбяла като начин за намаляване на риска, свързван с червеното месо в храната”.

Макар че повечето скорбяла, която консумираме се разгражда от ензими и храносмила в стомаха и в тънките черва, резистентната скорбяла отстоява на тази деконструкция и  е придвижена надолу в дебелото черво, където тя предоставя полезно въздействие, подобно на това на фибрите в храната.

Резистентната скорбяла бързо ферментира под въздействието на микробите в червата и предоставя полезни вещества, наречени късо-верижни мастни киселини като бутирата. Бутиратът е добре познат заради оздравяващите му свойства.

„Добри примери на естествени източници на резистентна скорбяла включват бананите, които още са зелени, варените и изстудени картофи [като в картофената салата], пълнозърнестите храни, бобовите растения, шарения стар боб и лещата. Учените също така продължават да работят и по модифицирането на зърнените култури като царевицата, така че те да съдържат по-високи нива резистентна скорбяла”, казва Хъмфрис.

Австралийското изследване анализира тези ползи при 23 души на възраст от 50 до 75 години, които консумирали както червено месо така и резистентна скорбяла.

Карл Лоу

Източник:

http://easyhealthoptions.com/unripe-fruit-undoes-cancer/

Снимка: www.punjabkesari.in

Прочетете още по темата:

Резистентната скорбяла убива рака на дебелото черво, вижте как

Факт или мит: Зрелите банани борят рака

Суперхраната ЛЕЩА

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *