Удивително: Морската сол може да замени шепа лекарства и помага при цели 15 заболявания!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sea-salt-benefits

Натуралната морска сол е здравословна и има терапевтични свойства, но преди да научите за преимуществата от употребата й, трябва да знаете, че тя се образува посредством естественото изпарение на солената вода, само тогава всички съставки в нея се запазват. Поради съдържащите се в нея повече от 80 елемента, тя има чудодеен ефект върху здравето, кожата и косата…

Най-голямата разлика между морската сол и кухненската сол е в това, че кухненската сол се суши на повече от 343 градуса по Целзий (650 по Фаренхайт) и променя химическата си структура, така че в нея вече не се съдържат необходимите елементи и минерали, както в естествената сол.

Прочетете още по темата: Магическите МОРСКА СОЛ И СОДА ЗА ХЛЯБ

Морската сол съдържа осемдесет различни микроелементи като калий, магнезий и манган и прави чудеса за здравето, кожата и косата.

1. Морската сол има алкализиращ ефект, който спомага балансирането на нивата на киселинност в тялото и по този начин елиминира потенциалните рискове от фатални заболявания.

2. Тя може да укрепи имунната система, така че тялото да стане резистентно на редица автоимунни заболявания като инфлуенца, алергии и други.

3. Тя има значително действие върху сърдечно-съдовата система. Учените доказват, че редовният прием на морска сол, разтворена във вода може в значителна степен да снижи нивото на вредния холестерол в тялото. Тя също така ще поддържа кръвното ви налягане под контрол и ще нормализира аритмията.

4. Метаболитните заболявания като диабета могат да се лекуват успешно с морска сол защото тя спомага за снижаване нивата на кръвната захар.

5. Повече от 20 процента от натрия в тялото се натрупва в костите и те се увреждат поради липсата на минерали в кръвта и телесните течности. Добавянето на морска сол в храната води до избягване и лечение на остеопорозата.

6. Морската сол е полезна и за дихателната система като минералите и микроелементите, както и структурните частици морски водорасли, съдържащи морска вода помагат за възстановяването на лигавицата. Морската вода има леко антисептично и антибактериално действие, дължащо се на йоните на калция и магнезия.

7. Тя е добър източник на калий (който улеснява функцията на мускулните влакна), така че морската сол е много ефикасна при крампи.

8. Морската сол се счита за естествено прочистващо кръвта средство. Тя съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава свободните радикали. Магнезият от своя страна стимулира ефикасното функциониране на антиоксидантите. Така че морската сол помага за детоксикацията на кожните клетки като извлича токсичните субстанции от тях.

9. Колкото повече токсини биват извлечени от тялото, толкова кожата става по-мека и по-здрава. Ето защо ваните с морска сол подобряват текстурата на кожата. Взимането на вана с морска сол стимулира секрецията на излишна вода от кожата и от съединителните тъкани, което предпазва от натрупването на излишна течност и кожата става по-стегната, по-гладка и по-здрава.

10. Морската сол е пълна с витамини и минерали, които са жизнено важни за правилното хранене на келтките. Тези хранителни вещества подобряват клетъчния метаболизъм (между материя и енергия), поддържа тъканите хидратирани, подсилва кръвообръщението до повърхността на кожата, укрепва клетъчните мембрани.

11. Калцият помага за премахването на запушените пори.

12. Морската сол е идеална за естествен пилинг на кожата, защото структурата й помага за премахването на връхния слой мъртви кожни клетки.

13. Тя е естествен лек за хората с мазна коса. Морската сол усвоява излишната мазнина от косата и я оставя мека и красива.

14. Благодарение на многото минерали в морската сол, косата придобива желания обем. Освен това, морската сол предоставя достатъчно хранителни вещества във фоликулите и така косата става по-мека.

15. Морската сол е отлична в битката с пърхота. Тя действа направо върху кожата и я предпазва от сухота.

Прочетете и за тази сол: Това е най-лековитата сол на света, лекува повече от 20 заболявания

Източник:

http://www.healthylifetricks.com/sea-salt-can-replace-handful-drugs-helps-many-15-diseases/

Снимка: www.deallx.hu

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *