Как да поддържаме любовта жива, 10 начина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

soil

Не е съвпадение, че щасливите двойки споделят много еднакви модели на поведение. Често ние мислим, че да сме щастливи означава да се забавляваме заедно като имаме еднакво хоби или като вършим всичко като двойка. Макар че споделянето на дейностите подобрява връзката, най-важните компоненти за успешни взаимоотношения се откриват в това как отделните личности във връзката се отнасят един към друг. В голяма степен това зависи от общуването и поведението.

Някои от най-важните аспекти за успешна връзка с половинката ви включват:

Бъдете приятели: Да сте приятели и искрено да харесвате партньора си е един от най-важните компоненти на щастливата и благополучна връзка. Ако не харесвате другия, как бихте могли да го обичате истински?

Изпитвайте удоволствие в компанията на партньора си: Смехът не е само добро лекарство, но е и спойката на отношенията, той създава спомените. Като се смеете заедно, та дори и като плачете заедно, вие правите връзката си пълноценна.

Бъдете спонатанни: Всички си имаме предпочитания, неща които харесваме и неща които не харесваме. Когато човек е спонтанен при опитването на нова храна, за планове за пътуване, места за посещаване и други нови изживявания, той разширява личните си хоризонти и показва уважение към предпочитанията на партньора си също. Животът е по-интересен, ако сме спонтанни заедно.

Имайте свой живот: Създаването на здравословна връзка включва двама независими и емоционално зрели индивида, обединяващи сили да споделят живота си. Понякога нуждите ни могат да бъдат вплетени във връзката ни по начин, който я превръща във взаимно зависима движеща сила. Това може да изличи щастието в една интимна връзка.

Бъдете изцяло и истински на лице за партньора си: Казват, че няма по-голям дар от това другият да чувства напълно и изцяло присъствието ви. Бъдете истински заинтересован и внимателен към другия, защото това е отличителен критерий за здравословна и щастлива връзка.

Давайте и изразявайте обич: Физическото докосване е важна част от щастието и удовлетворението в една. Двойките могат често да изразяват това просто като си държат ръцете или като споделят обичта си със своя партньор. Това е много важна част от това да се чувствате обичани и обгрижвани.

Бъдете любящи и добри: Добротата е едно от най-привлекателните неща у другия. Когато сме добри, ние не само че сме доволни от поведението си, но и половинката ни се чувства добре от нашето поведение.

Бъдете честни: Ако караме своя партньор да усеща, че сме му отдадени и верни и ако той прави същото за нас, ние създаваме основата на наистина здрави и любящи отношения. Браковете или връзките често се прекратяват заради проблеми с доверието. Доверието е основата на всички добри взаимоотношения.

Бъдете отдадени: Когато сме отдадени на някого, това означава, че ние ги подкрепяме и че те могат да разчитат на нас да ги подкрепим при нужда. Това искаме всички ние от връзките си. За да можем да разчитаме на това предимство, самите ние трябва да го осигуряваме също.

Общувайте: Като активно общуваме със своя партньор непрекъснато, ние можем да избегнем много от проблемите, възникващи във връзката преди те още да се появят. Като действаме превантивно и като се допитваме един друг редовно, за да видим как са нещата при другия, това е много полезно за предотвратяването на трудностите, конфликтите и незадоволените потребности.

Поддържане на взаимоотношенията

Създаването и поддържането на любяща, изградена на доверие и устойчива връзка е едно от най-удовлетворяващите изживявания, за които човек може да мечтае и да очаква. Макар че това не е сложен процес, той наистина изисква познания и култивиране подобни на онези при възпитанието на дете или отглеждането на градина.

Ако не позволявате на вредните плевели да навлизат в лехите на връзката ви, ще можете да се радвате на непрекъснатата красота на жадуваните взаимоотношения и да снижите труда, потенето и усилията в случай на пренебрегване. Взаимоотношенията отнемат време, любов и отдаденост, но са безценни и наистина си струват.

Джорджиана Донадио

Източник: Easy Health Options, 10 Tips for Sustaining Love, 26 March 2013

Снимка: en.paperblog.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *