Това ли е лекът за аутизъм?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Изследователите десетилетия наред изучават мозъци на деца аутисти, опитвайки се да разберат защо те се затрудняват с неща като общуване, социализиране и моторна функция.

Независимо от пространните изследвания, малък напредък е постигнат за намирането на лек за аутизма.

Ами ако учените са търсили на погрешното място? Ами ако проблемът не е в главите на пациентите с аутизъм… а в стомасите им?

Изненадващо ново изследване (статията е от май 2019 г.) откри, че симптомите на аутизъм се намаляват наполовина с процедура, която променя чревния микробиом на пациентите.

Майка твърди, че е излекувала сина си от аутизъм като му казвала тези думи всяка нощ!

Изследванията бяха публикувани в списанието Scientific Reports. Учените сравниха стомашно-чревния микобиом на деца с аутизъм с микробиома на деца, които не страдат от това заболяване. Микробиома (микрофлората) е изграден от микроорганизми в тънките ни черва—бактерии, вируси и гъбички.

Полезните бактерии в стомашно-чревния микробиом помагат на храносмилането и в стимулирането на имунната система. Те се борят с вредните бактерии. Учените наскоро откриха, че те също така спомагат поддържането на мозъците ни здрави. Ние едва започваме да разбираме степента, до която микробиомът е важен за здравето ни.

Изследователският екип откри, че децата аутисти имат по-малко разнообразие в стомашно-чревните си микробиоми.

GcMAF, преследваният универсален лек за рак, аутизъм и други заболявания, породени от имунна дисфункция

Д-р Роса Крачмалник-Браун е един от авторите на изследването. Тя казва, че при децата аутисти липсват „важни полезни бактерии”.

Учените използваха техника, наречена терапия с прехвърляне на микобиота на пациенти с аутизъм. Тази терапия включва трансплантиране на бактерии във фекалната маса от един човек на друг.

След лечението родителите съобщават за постепенно, но стабилно снижаване на симптомите на аутизъм в своите деца. Те се подобряват в продължение на две години след процедурата.

Хранителна добавка намалява риска от аутизъм наполовина

Професионален оценител откри 45% снижаване на симптомите. Това включва подобряване на говорните умения, поведението и на уменията за социално общуване.

В началото на изследването, 83% от участниците бяха диагнозирани с тежък аутизъм. В края му, броят бе паднал до 17%. А 44% от пациентите вече дори не бяха класифицирани като страдащи от аутизъм.

Д-р Крачмалник-Браун казва, че изследователите „намират много силна връзка между микробите, които живеят в нашите черва и сигналите, които пътуват до мозъка ни”.

Прочетете още:

Момченце излекувано от аутизъм благодарение на елиминирането на глутена и млечните продукти от храната му

Лекар препоръчва яденето на месо при дисфункция на щитовидната жлеза и автоимунни заболявания

Невероятната лечебна сила на Шуслеровите соли

Ушийте одеало с тежести за успокояване на сетивата, при тревожност, аутизъм…

Огромни ползи за деца с аутизъм, ако се избегнат някои грешки

Аутизъм: ‘Как храната излекува сина ми’

Забележително ефикасен натурален лек срещу безброй здравословни проблеми

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2019/05/is-this-the-cure-for-autism/

Снимка: natural cure to autism

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *