Хранителна добавка намалява риска от аутизъм наполовина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

През миналите няколко години броят на децата аутисти рязко се увеличи. Причините за този скок все се изплъзват на учените. Но изследователи в Норвегия откриха, че бременните жени, които взимат определена хранителна добавка намаляват риска за своите бебета почти наполовина.

folic-acid-for-bv-e1343586810207

Изследването показва, че жените, които взимат фолиева киселина в хранителни добавки, започвайки четири седмици преди да заченат до осмата седмица на бременността снижават с 40 процента риска да родят деца с ранен детски аутизъм, най-тежката форма на болестта.

Фолиевата киселина е един от В витамините. Други изследователи препоръчват хранителни добавки с фолиева киселина за жените в детеродна възраст, защото така те могат да снижат риска си от дефекти на невралната тръба. Предишни изследвания показват, че много бременни жени консумират по-малко фолиева киселина с храната (естествената форма), отколкото е необходимо за предотвратяване на вродени дефекти у децата.

„(Нашето) изследване не доказва, че хранителните добавки с фолиева киселина могат да предотвратяват детския аутизъм. Обаче, заключенията са толкова очевидни, че представляват добър аргумент за понататъшно проучване на възможни причинни механизми. Трябва също да се установи дали фолиевата киселина се свързва с намален риск от други мозъчни заболявания при децата”, казва Пол Сурен, изследовател в Норвежкия институт за обществено здраве.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Supplement Cuts Autism Risk In Half, 14 February 2013

Снимка: naturalbvcures.com

Прочетете още за аутизма: Аутизъм: ‘Как храната излекува сина ми’

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те на са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора