Невероятната лечебна сила на Шуслеровите соли

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cell-salts-power

Представяме ви статия, написана от Мишел Ахилес, натуропат и специалист по холистични грижи за кожата, която живее в Копенхаген, Дания. Тя се е справила с тежка форма на акне, депресия и храносмилателни проблеми с помощта на шуслерови соли, дълбока детоксикация на тялото, пречистване от паразити и питателна храна.

Шуслеровите соли стимулират невероятен оздравителен процес в тялото. Те са първото предложение за хората, които не са запознати с хомеопатия, понеже е лесно да се избират и дозират, както и заради безопасността и силата им и бързите резултати при употребата им!

Шуслеровите соли са хомеопатични лекарства от минерални съединения, които се съдържат във всички живи същества. Те бяха разработени преди повече от един век от д-р Вилхелм Шуслер, немски лекар и хомеопат.

Шуслерови соли за основно възстановяване на клетките

Той изследвал многото роли на минералите в човешкото тяло и осъзнал, че ако в тялото има недостиг на който и да било от тези важни минерали, в него се развива аномалия или заболяване.

Шуслеровите соли представляват самодостатъчна си хомеопатична система, която лесно се прилага у дома. Има 12 основни (и най-важни) вида шуслерови соли, които са изключително разностранен естествен лечебен метод, особено след като солите се продават без рецепта във всички магазини за здравословни храни и в повечето аптеки. Освен това поради голямото им разреждане (със сила от 6X до 12X), те са безопасни както за възрастни, така и за деца. Можете да ги давате дори и на домашните си любимци!

Лесен начин от 19 век лекува домашните любимци

Защо шуслеровите соли са особено важни?

Минералите са основата за ензимната активност в тялото и служат като катализатори на енергийните цикли и функции. Тялото трябва да съдържа минерали първо на първо, за да произвежда витамини, като то дори не може да използва влизащите в него витамини (без значение от какъв е източника) без минерали.

Ние използваме шуслерови соли за основното функциониране на клетките, включително храна, храносмилане, воден баланс, премахване на токсините, баланса между натрий/калий, еластичност на клетките и още много други телесни функции.

Шуслеровите соли са силно разредени в съотношение 1:1000000, което ги прави лесно и напълно усвояеми от клетките. Така те се радват на безпрецедентно усвояване от тялото. Както споменах, има 12 различни вида шуслерови соли, които ще изброя по-долу, включително комбинация от шуслерови соли за страдащите от симптоми след получаването на ваксината Гардасил при човешки папилома вирус. (Забележка на Оливия: ваксината гардасил унищожи черния ми дроб и здравето ми е ме прати в зловеща спирала на тежко отравяне с тежки метали и токсичност, тази комбинация действа за предпазване от анормален клетъчен растеж и в маточната шийка.

Упс, Merck ‘забравили да тестват’ въздействието на ваксината Гардасил върху яйчниците

Групи шуслерови соли

От 12-те основни соли можем да ги разделим в 3 групи.

Фосфатите се използват основно за нервната система

Фосфатите с хлориди се изплзват при мускулни проблеми

Сулфатите се използват за чернодробно здраве и кожни заболявания като акне.

Списък на шуслеровите соли

Калциев флуорид (съкратено Calc. Fluor.) – тази шуслерова сол е полезна за костите, зъбите, кожата, съединителната тъкан и еластичните фибри във вените и жлезите. Недостиците на този минерал следователно се проявяват като проблеми с костите и зъбите или като загуба на еластичност, водеща до втвърдяване.

Калциевият флуорид (Calc. Fluor.) следователно е полезен при клатещи се зъби, хемороиди, кожни заболявания (особено ако има напукване), втвърдени жлези, лошо кръвообръщение и проблеми със сухожилията и лигаментите. Може би най-значителната употреба на тази шуслерова сол е при пациенти с емфизема. При това заболяване пълни с въздух мехурчета в белите дробове затрудняват дишането. Приемана дълго, тази сол в голяма степен помага за излекуване на заболяването (в съчетание с други естествени терапии).

Неврорегенерацията: Самозалъгване или неочаквана нова реалност?

Калциев фосфат (съкратено Calc. Phos.) – Calc. Phos. е полезна за костите, зъбите, жлезите, нервите, кръвта, стомашните сокове и съединителните тъкани. Тя е естествен укрепващ лек за възстановяване след заболявания. Децата, които не растат добре ще имат полза от тази шуслерова сол. Понеже е основният компонент на костите, тя се предписва при всички костни заболявания като ревматизъм и рахит. Тя е също така полезна при проблеми със зъбите. Понеже тя често усилва действието на другите шуслерови соли, тя е полезен съпътстващ ги лек. Австралийският натуропат Джуди Джака потвърждава стойността на тази сол при опалаквания, свързани с бъбреците и яйчниците. Американският натуропат Скай Уинтрауб препоръчва тази сол при анемия.

Клциев сулфат (съкратено Calc. Sulph.) – тази шуслерова сол се съдържа най-вече в тъканите на кожата, кръвта и в мукусните мембрани. Наред с шуслеровата сол силиций (Silica), това е солта, използвана най-често при рани. Кожните оплаквания от всякакъв вид предполагат използването на Calc. Sulph. Абцеси, отоци, циреи, ечемик на окото и кожни рани всички предполагат недостиг на тази сол.

Calc. Sulph. също така е позната като силна алтернатива или пречистващо кръвта средство с мощно детоксикиращо действие върху черния дроб. Тази сол е отлична за предпазване от общо влошаване на здравето и от инфекции от всички видове.

Натурален лек за подути лимфни възли

Железен фосфат (съкратено Ferr. Phos.) – тази широко използвана шуслерова сол основно се открива в кръвта, вените, артериите, белите дробове, ушите и носа. Тя е основният лек за първа помощ поради противовъзпалителното й действие. Във всеки случай на висока температура е необходим железен сулфат. Понеже тя е част от хемоглобина, Ferr. Phos. помага за по-ефикасния пренос на кислород в цялото тяло, като това спомага борбата с всички инфекции. Тя се препоръчва при анемия, както и при вътрешни кръвоизливи. Външните кръвоизливи често могат да бъдат спрени, като раната бъде поръсена с Fer. Phos., като тази шуслерова сол най-вече се използва в началните етапи на всички остри заболявания.

Калиев хлорид (съкратено Kali Mur.) е особено важен компонент в мускулите, нервните клетки, кръвта, мукусните мембрани и мозъчните клетки. В кръвта този минерал помага за формирането на фибрин. Когато в кръвта няма достатъчно фибрин, това води до формирането на гъст бял секрет.

Мощният протеолитичен ензим серапептаза е средство за снижаване на болка и възпаление

Заедно с Calc. Phos., тази шуслерова сол е полезна при възстановяване след боледуване. Всички болести на ушите и гърлото, особено ангина или възпаление на сливиците, се повлияват добре от калиев хлорид. Kali Mur често се използва заедно с Ferr. Phos. за лечението на висока температура, абцеси, кървене, кашлици и ечемик на очите.

Калиев Фосфат (съкратено Kali Phos.) Тази шуслерова сол се съдържа най-вече като компонент в мозъка, нервните клетки, гръбначния мозък и кръвта. Поради голямата й концентрация в нервната система, Kali Phos. се предписва при всички емоционални проблеми като депресия, униние, апатия, стрес, раздразнителност, лоша памет и ирационални страхове. Заедно с Ferr. Phos., Kali Phos. помага за преноса на кислород в тялото. Тя следователно е полезна при всички инфекциозни или септични заболявания. Някои хомеопати препоръчват тази шуслерова сол при наличието на ракови тумори. Наред с Mag Phos., тази сол помага за възстановяването на доброто функциониране на нервната система. Не я забравяйте и при случаи на херпес зостер и невралгия!

Херпес зостер, естествено лечение с мед

Калиев сулфат (съкратено Kali Sulph.). Тази шуслерова сол се използва най-вече при кожни болести понеже се съдържа в тъканите на кожата, мукусните мембрани, гърлото и белите дробове, като тя има много употреби. Тя е полезна при всички оплаквания, свързани с бронхите и синусите, както и при мазна кожа, гъбички на стъпалата, движещи се болки, прекомерно потене, и се предписва също така при напреднали фази на всички видове възпаления.

Магнезиев Фосфат (съкратено Mag Phos.). Тази забележителна шуслерова сол има афинитет към нервите, мускулите и сърцето. Тя е отлична при крампи от всякакъв вид пронизващи болки, спазми, невралгия, ангина, колики, конвулсии и общи болки. Любопитното е, че подуването на корема може да сочи към недостиг на Mag Phos. Заедно с Kali Phos., двете соли са най-важният лек за нервите. Жените винаги трябва да имат бутилка под ръка в случай на болезнени менструални спазми.

Възпалението може да увреди здравето ви, 13 начина

Натриев хлорид (съкратено Nat Mur) Тази сол разпределя водата равномерно в тялото. Тя е част от всяка течност и твърда част в тялото. Следователно, всяко заболяване, включващо твърде голяма сухота или твърде голяма влажност, предполага необходимост от Nat Mur. Едемата обикновено се повлиява добре от Nat Mur, както и здравословни проблеми като главоболие, хронична диария, сенна хрема, сълзящи очи, и суха лющеща се кожа.

Натриевият фосфат (съкратено Nat Phos.). Тази шуслерова сол балансира биохимично киселините. Всички заболявания, свързани с ацидоза се повлияват добре от тази сол. Не е необходимо да казваме, че киселините, диспепсията и другите храносмилателни разстройства се нуждаят от Nat Phos. Nat Phos. също така е лек, полезен при чревни червеи и други паразити. Прекомерните киселини в тялото са основен индикатор за заболяване. За да откриете прекомерно киселинно pH или в слюнката или урината си (6.4 е идеалната стойност), използвайте хартиени лентички от аптеката. Nat Phos., наред с повече свежи плодове и зеленчуци помага за решаването на този проблем.

GcMAF, преследваният универсален лек за рак, аутизъм и други заболявания, породени от имунна дисфункция

Натриев сулфат (съкратено Nat Sulph.) Nat Sulph. има афинитет към вътрешно-клетъчните течности, черния дроб, панкреаса, жлъчката, тънките черва и дебелото черво. Важна за доброто храносмилане и чернодробна функция, Nat Sulph. се използва при жълти воднисти секреции, чувствителност към светлината, газове, проблеми с жлъчката, мигрени, астма и повръщане на зелен секрет. Заедно с Calc. Sulph., тя има дълбоко действие върху черния дроб. С Nat Mur., тази сол е отлична при едема или при който и да било вид воднисто подуване в тялото.

Силициев двуокис (съкратено Silica). Наречена „хомеопатичния” хирург заради способността й да помага на тялото да изхвърля нефункционални органични вещества, силициевата сол е основно хранително вещество за косата, кожата и ноктите. Този лек пречиства тялото като елиминира шлаките с бавното си и дълготрайно действие. Тя се препоръчва при всички наранявания и бавно зарастващи рани. Тя е полезна при всички септични заболявания в тялото.

Киселинността може би е основната причина за всичките ви заболявания

Приемайте солите като ги поставяте под езика си и ги оставяте да се разтварят напълно 30 минути до 1 час преди хранен или 2 часа след хранене. Не пийте нищо след като ги поставите под езика си поне 15 минути, за да не се разредят преди да навлязат в организма ви.

Добре е винаги преди да използвате каквото и да било лекарство, в случая, шуслерови соли, да се консултирате с добър хомеопат.

Източник:
https://www.organicolivia.com/2015/03/the-incredible-healing-power-of-mineral-cell-salts-cell-salts-for-gardasil-vaccine-injury/

Снимка: Cell Salts – WordPress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *