Херпес зостер, естествено лечение с мед

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

clover-honey

Двата най-сладки начина за естествено лечение на херпес зостер

Какво е херпес зостер? За онези, които не знаят какво е херпес зостер, това е вирус, който живее в латентно състояние в тялото на хора, боледували от варицела. Двата вируса са свързани и причиняват обриви. Вирусът на варицелата причинява сърбящи червени пъпки по цялото тяло, докато херпес зостер причинява мехури обикновено в едната страна на тялото.

Симптоми на херпес зостер

Ако някога сте се заразявали с вируса на херпес зостер, знаете колко болезнено е това заболяване. Обикновено човек преди да получи обрив при херпес зостер ще усети силно парене и сърбеж от едната страна на тялото със силно главоболие и ужасяващи болки, които не му позволяват да спи. В рамките на един ден след като почувствате тези симптоми, започват да се появяват червени сърбящи пъпки и преди да се усетите, те започват да се пукат и се превръщат в разранен сълзящ обрив, който гори и сърби.

Обичайни лечения за херпес зостер

В повечето случаи хората, страдащи от херпес зостер отиват на лекар за лечение, но действието на вирусите всъщност протича в определен период, който трябва да изтече. Онова, което лекарите могат да направят е да предпишат болкоуспокояващи и противовирусни лекарства, което много малко ускорява възстановяването от херпес зостер. Всъщност, повечето бокоуспокояващи, които лекарите дават потискат имунната система, което снижава способността ви да се преборите с болестта колкото се може по-бързо.

Ефикасни естествени лечения за херпес зостер

Добрата новина е че има естествени лекове, които са също толкова ефикасни в лекуването и ускоряването на и възстановяването от херпес зостер. Два от най-добрите са медът от манука и медът от детелина. Обаче, те трябва да са натурални, органични и пресни, за да съдържат хранителните вещества и лечебните свойства, необходими за лечението на болезненото възпалително заболяване херпес зостер.

Honey-manukaПричината тези видове мед да действат за лечението на херпес зостер

Причините, поради които медът от манука и медът от детелина лекуват херпес зостер е защото те съдържат хранителни вещества, които защитават и подхранват кожата, както и имат антибактериални, противовирусни, противовъзпалителни и антисептични свойства. Тези медове също така действат като естествен овлажнител и успокояващо кожата средство и така помагат за облекчаването на неприятния обрив. Най-важното е, че те помагат за предпазването от и намаляването на белезите, които понякога съпътстват херпес зостер.

Лекуване на обриви с мед

След като си набавите мед от манука или мед от детелина, вие можете да нанесете дебел равен пласт върху обрива. После трябва да покриете мястото с памучна превръзка, за да задържите меда върху обрива. Трябва да сменяте превръзките и да нанасяте още мед на всеки четири до шест часа, като по този начин мястото на обрива ще е се запази чисто и добре защитено.

Как да се справим с болките при херпес зостер

След като нанесете меда и направите превръзка на засегнатото от херпес зостер място, вие можете да правите хладни компреси на мястото, за да облекчите болката, както и парещото усещане и сърбежите, Ако хладните компреси не подействат, можете да опитате с топли компреси вместо това, но те могат да причинят допълнителен оток и раздразнение/възпаление. Пиенето на чай от джинджифил или вземането на хранителни добавки с кора от бяла върба ще облекчат естествено болката, като не трябва да се притеснявате, че тези билки ще навредят на имунната ви система.

Последни важни забележки

Ако поради някаква причина херпес зостер се влоши или не сте сигурни дали наистина страдате от херпес зостер, най-добре отидете на лекар за правилната диагноза.

Хайди Кристофър

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/two-sweetest-ways-treat-shingles-naturally/

Снимки: it.123rf.com; www.therepatfoundation.org.au

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *