Холистично лечение на лаймската болест

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

juices and lyme

Хората, които изпитват редица симптоми като умора, главоболия, влошена памет, неспособност да се концентрират, депресия, тревожност, непрестанни грипоподобни симптоми, обриви и които като цяло не се чувстват добре може да страдат от заболявания, които не винаги биват лесно диагнозирани от лекарите. Лаймската болест е едно от тези заболявания.

Човек може да има лаймска болест и да не даде положителен резултат на теста за болестта; друг, може да даде положителен тест без да е подозирал, че е болен или без да си спомня да е хапан от кърлеж. Лаймската болест може да се насложи върху други състояния като чувствителност към химикали, вирусни инфекции, бактериални инфекции и от мухъл. Ето защо лечението на лаймската болест е сложно.

Много пациенти с лаймска болест се подобряват при спазването на протокол на лечение с антибиотици, ако заболяването се хване в ранна фаза.  Обаче, за оптимален резултат, при лечението с антибиотици е важно включването на допълнителни терапии за укрепване на цялото тяло.

Някои пациенти просто изобщо не понасят антибиотици, и следователно се нуждаят от алтернативен антимикробен подход. Други са в такава напреднала фаза на развитие на заболяването, че антибиотиците не са много ефикасни. Лечебните планове трябва да се изготвят според нуждите и поносимостта на всеки пациент; при справянето с лаймската болест не съществува един единствен, подходящ за всички подход.

Има обаче общи характеристики, отнасящи се до системното въздействие върху тялото, които много пациенти с лаймска болест изпитват, понеже това е инфекция, която причинява хронично възпаление и която разстройва имунитета. В клиника Амитаба (Amitabha Clinic) ние работим с пациентите по систематичен метод.

Фундаментална подкрепа

Особено важно е да има колкото се може по-стабилна основа за здраве преди започването на интензивното лечение, необходимо при хронична лаймска болест. Основите на здравето, следователно се полагат в тази фаза на лечението.

Много от пациентите с лаймска болест следват здравословен хранителен режим; обаче, те въпреки това може да не се хранят с подходящата за състоянието им храна. Възможно е хранителният им режим да не е насочен към оптимизиране функцията на детоксикиращите системи на тялото и на клетъчно биохимичните им реакции.

Чувствителност или алергична реакция към храните, консумирани от пациента могат да причинят още възпаление в тялото. Те може да не консумират адекватни нива на микро- и макро- хранителни вещества. Посредством лабораторни тестове с клиничен прием и функционално хранене тези аспекти на здравето могат да бъдат разбрани и след това решени.

След това могат да бъдат изготвени подходящи препоръки за храната, които да оптимизират функционалния хранителен статус. Хранителните вещества, билки и хранителни добавки също се дават за поддържането на всички отделителни органи.  Пациентите с лаймска болест много често се подобряват от венозна терапия с микронутриенти, глутатион и фосфатидил холин.

Справяне с уникалните за тялото биохимични дисбаланси и генетични предразположения

Специални лабораторни тестове могат да разкрият генетичните предразположения или конкретните дисбаланси в естествения биохимически строеж на тялото. Хората с лаймска болест често страдат от дисбаланси, които трябва да бъдат преодолени, за да се оптимизира оздравяването.

Премахване на токсините

Заобикалящата ни среда е пълна с токсини от замърсяването на въздуха и водата, до добавените химикали и хормони в източниците на храна. Живак има в амалгамата на пломбите и в морската храна, боите и някои играчки (!) съдържат олово,  както и храните, които ядем, други токсини се съдържат в пластмасовите бутилки за вода.  Излагането на тези и на други токсини може да разстрои сериозно имунната и нервната ни система, а също може да е канцерогенно в дългосрочен план.

Прочетете още за лаймската болест: Голям напредък, същността на лаймската болест разбрана

Пациентите с лаймска болест са по-податливи на болестите, причинени от излагането на токсини, понеже имунната им система вече е отслабена. Освен това, те не се радват на пълноценни ползи от лечения с антибиотици и на билкови и хранителни терапии когато токсичният товар в тялото е висок. Ето защо, използването на протокол на детоксикация е ключово при лечението на лаймска болест. Детоксикацията може да включва хелация от тежки метали, неврална терапия и укрепване на естествените начини за детоксикация на черния дроб. Редовното изпотяване също е важно за изхвърлянето на токсичните субстанции.

Микроби и биофилм

Съпътстващите и опортюнистични инфекции при пациенти с лаймска болест са често срещани. Микробите съществуват в общности: бактериите, вирусите, микоплазмата и плесените живеят заедно и много често пациентите с лаймска болест страдат от редица от тях. Микробите секретират биотоксини, за да потискат имунните реакции на гостоприемника.  Ето защо лечението с антибиотици и/или билкови антимикробни средства за справянето с тези съ-инфекции е особено важно.

Възстановяване на тялото

Бактериалните инфекции отслабват биохимията и физиологията на тялото, и следователно то се нуждае от възстановяване. Протоколи за храносмилателния тракт, митохондриите, нервната система и имунната система се назначават не само преди и по време на детоксикацията и лечението от микробите, но и на последваща база.

Тъй като лаймската болест засяга много системи в тялото, лечението й трябва да е широко-обхватно и индивидуализирано. Протоколите за лечение трябва да включват не само укрепването на органите и на естествените биохимични процеси на тялото, но и безопасна детоксикация.

Д-р Нафиса Парпия

Източник:

http://easyhealthoptions.com/holistic-treatment-lyme-disease/

Снимка: www.scoop.it

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *